Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendimize uygun adam seçme konusunda tamamen sana desteğim arkadaşım.
Babayla ilgili anlattıkların için üzüldüm.
Deşelemek istemem,ne kadar ağır olduklarını tahmin edebiliyorum.
Kişinin bir tek birayla sarhoş olması değil mesele. Konu,hergün içilen bira miktarının gün geçtikçe artması ve bir oturuşta aç karnına 5 adet bira içen sarhoş olması ve bunu hergün tekrarlayarak alkolik sıfatını taşıması.
Birayla beraber aldığı tek yabancı madde ise sigara ve çerezdi.
Gördüm,biliyorum...
Üzgünüm herkes sen,ben gibi içmiyor.
Gerçi uzun bir süredir ben içmiyorum da...
Babayla iyi olmana sevindim.Yok babamla ilgili çok sıkıntım yok, iyi bir baba kız ilişkimiz var. O yüzden canım acımıyor. Onun tek zararı kendineydi, bu üzüyordu sadece. 3 amatem tedavisi sonrası günde 2 yetmişlikten iki üç kadeh şarap kıvamına gelebildi ancak. Gerçi o da doktor tavsiyesi. Allah başımızdan eksik etmesin...
Alkolik bir babayla büyüyünce alkole tamamen karşı olmak beklenir aslında dimi. Ben severim içmeyi. Kendini bilen, psikolojik problemleri olmayan insanların alkolik olmayacağını düşünüyorum. Alkolizm genelde psikolojik sıkıntıların ardından geliyor.
Babayla iyi olmana sevindim.
Alkolizm ve psikoloji arasındaki çizgiyi çok iyi bilirim.
Aslında demek istediğim de buydu.
İnsanların ruhunda ne tür hastalıklar olduğunu bilmiyoruz.
Çocukluğunda,ergenliğinde aldıkları yaralar,bunları atlatması ve aldıkları hasarlar. İşte tüm bu arızalar alkolün etkisiyle su yüzüne çıkıyor.
Benim tanıdığım eğitim görmüş,dışarıdan bakıldığında pırıl pırıl delikanlıydı. Sırf babası annesini dövdü diye eşinin önüne koyduğu elektirik faturası yüzünden kadının boğazını sıkmayı kendisine hak görüyordu.
Hani ailemizden gördüklerimizi yapıyoruz derim ya hep.
Onun beyninde iyiyi kötüyü ayırma süzgeci yoktu maalesef. Çok büyük ihtimalle annesinin yaşadıklarını hatırlıyordu,ya onun intikamını alıyordu ya da tüm bunlar ona normal geliyordu.
Ondan ve onun ailesinden başka herkes yanlış,kötü,başarısızdı. En süper kendisiydi. Hatta onun deyimiyle;"biz ne bilirdik ki zaten"
Tüm tedavi sürecinde yanında değildim,zaten yarıda kesmişti.
Şimdi ne alemde inan bir bilgim yok.
Ama işte konu sahibi arkadaşın sözlüsünün psikolojik testini kim yapacak,ruh sağlığını kim kontrol edecek?
Adam hergün 1 veya yarım bardak biraya neden ihtiyaç duyuyor?
İçince ne oluyor,içmese ne olur yani?
Yerine churchill içsin,limon enerji verir.
Arkadaslar sinirlerim cok bozuk bir konuda bagira cagira kavga yapmak istiyorum sozlumle ama uzakta su an farkli sehirde.
Sozlumun agir bir isi ve aksamlari bir bira en fazla iki bira yorgunlugunu aliyormusmus, zaten butun gun calisiyor bir tek ona bari hakki olsunmusmus. Herneyse yapma etme desemde bildigini okuyup her aksam is sonrasi bira icer neredeyse her aksam. Ben artik sustum ses etmedim, asla sarhos olmaz kac yildir hic sarhos gormedim duymadim ama yinede onaylamiyorum ama sustum artik herneyse
Bugun bana dedi, ben artik aksamlari icmekten vazgectim bir bira iciyordum ama onuda arada sirada icerim artik
Hayret dedim ne oldu .. Yanlarina baslayan bir isci demis ki, sen nekadar cok iciyorsun genc cocuksun her aksam icilir mi farkmez bir bira yarim bira iciyorsun sonucta
Yaziklar olsun sana dedim, dun tanistigin insanin sozunu dinliyorsun ama benim sozum senin icin bes para etmiyor demek.. neden oyle diyorsun oyle degil vs dedi en sonunda kizdirma beni dedi bende kapatiyorum telefonu isim var deyip kapattim daha fazla sinirden olmemek icin
Ama sinir gecmiyor gecmiyor
Arkadaslar beni dinlemiyor baskalarini dinliyor bu cok zoruma gidiyor.. aileside okadar sorumsuz bir aile ki yap oglum et oglum ic oglu, adam oldureyim dse oldur oglum diyecekler tovbe tovbe
is bana basa dusuyor ama benide kaale almiyor bazi konularda ... cok sinirliyim cokkkk
Ben ne diyeyim bu sozlum denen insana Allah askina