Sinir oluyorum

mornar

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
455
451
36
Merhabalar ,

27yaşındayım ve 2yıllık bir ilişkim var. Sevgilim zaman zaman patavatsız şeyler söylüyor son bir kaç görüşmemizde giysilerime takıldı "giydiğin elbiseden göbeğin çıkmış, bu kıyafet yakışmamış ,önceden daha güzel giyiniyordun" gibi cümleler kuruyor. Daha evvel de bu tür bir konuda tartışmıştık akabinde uzun zaman böyle şeyler söylememişti ta ki son bi kaç görüşmemize dek. Bu defa benim de sabrım taştı ve delirdim. Beni beğenmiyorsan gidip beğendiğin birini bul , bu bana uyguladığın bir tür şiddet ve bunu normal bulup katlanmayacağım, eğer böyle devam edeceksen bu iş resmiyet kazanmadan noktalayalım dedim ve evden çıktım o da benim evime kadar peşimden geldi ancak özeleştiri yapmak yerine üste çıkmaya çalışıyor ve bu tavrı beni daha da çileden çıkarıyor. Biliyorum bir kaç saat sonra gelip özür dileyecek ama bu bi süre daha devam etseydi özgüvenim kırılabilirdi belki de ...Doğrusu yaptığıyla gerçekten yüzleşinceye kadar ona soğuk davranmayı düşünüyorum. Burda kadın arkadaşların deneyimlerini okudukça evlilikten korkar hale geldim, malumunuz gün geçmiyor ki bir kadın kocası veya bir erkek tarafından katledilmesin, şiddet görmesin. Bütün bunlar olurken insan kırk kere düşünüyor. Şimdiden düzelsin düzelecek ise, düzelmeyecek ise aşk tek başına bir hayat arkadaşlığı, yoldaşlık için yeterli değildir diye düşünüyorum o yüzden bu kadar keskin bir tavır aldım. Sizce abartmış olabilir miyim tepkim konusunda ? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

elbisenin sana yalışmadığını düşünüyorsa bile bunu sana çok farklı yollardan söyleyebilirdi ve böylece kalbin kırılmazdı..bende eşimin bazı giydiği kıyafetleri beğenmiyorum ama kırmadan söylüyorum..
birkaç defa dene bence baktın hep bu şekilde söylüyor ozaman ayrılırsın..

Muhtemelen bu ilk eleştirisi değildi son da olmayacak.
Bunun dışında sorunlar var mı ilişkinizde?

eğer hoşlanmıyorsa ya da beğenmiyorsa düzgün bir şekilde dile getirmeli baştan tepki koyman çok iyi olmuş bu tip durumlarda önce tamam deyip sonrada dayanamayıp tepki kondumu olay kötüye gidiyor en azından artık dikkat eder tavırlarına

Muhtemelen bu ilk eleştirisi değildi son da olmayacak.
Bunun dışında sorunlar var mı ilişkinizde?

Tabiki ilk değil daha öncede bu tip bir şey söylemişti ve yine tepki vermiştim. Tekrarlayınca ve baktım yumuşak davranmak kesmiyor bende bu şekilde davrandım. Mutlaka ara sıra sorunlar oluyor ama ciddi şeyler değil diğerleri.

O zaman şimdi tepkinizi gösterin bir daha yaparsa ayrılırsınız ona bunu hissettirin dilini tutuversin bir zahmet.

eğer bu şekilde demeye başlamışsa seni hafiften beğenmemeye başlamış ve de gözleri dışarıya kaymış demektir. bunun önüne geçmezsen bir tık sonrası aldatmadır. tecrübeyle sabit. sende onu aşağıla erkeğe hiçbir zaman çok yakışıklısın çok karizmatiksin demeyeceksin ben bunu öğrendim. alttan alttan senin ondan her konuda daha üstün olduğu mesajını ver bu onun beyninde yer etsin yoksa insan zamanla kendine olan özgüvenini kaybediyor.

Iliski de dürüst olunmasindan yanayım yani begenmediyse bunu dile getirebilmeli ama kibarca kırmadan incitmeden. Sevgiliniz pek ince düşünceli biri olmayabilir daha ince bu konuda pek tepki vermediyseniz kırılacağınızı düşünmemis olabilir arada eşim de yapardı böyle kabaliklar ona ne kadar kırıldığımı tatlı dille anlattım ve beni anlayana kadar anlatmaya devam ettim misilleme yapmadım bak sen bana böyle yapıyorsun bende sana yaparım tarzı yaklasmadim düzeldi sonradan

defolsun gitsin pislik ya. ben de yaşadım aynı olayı. yol verdim şerefsize. insanın özgüvenini yokediyolar hayatta soğutuyolar

ben abarttığını düşünmüyorum. bugün senin orana burana kusur bulan, böyle aşağılar gibi konuşan erkek yarın sen evlenip çocuk doğurduğunda biraz kilon kaldığında, bebeğini emzirdiğin için göğüslerin sarktığında seni hiç beğenmez. oysaki sen içinde bir canlı büyütmüşsün. ona bir evlat vermişsin. ama işte böylesi erkekler var ne yazık ki .. gerçekten seven bir adama sevdiği öyle güzel görünür ki..

ben bu konularda çok hassasım ve böyle bir adamla devam edemezdim. bilemiyorum, iyi düşün.

Bende şu anda hiç rahat değilim, beğenmiyorsan devam etmek zorunda değiliz dedim ona da, bir an giydiğim giysi gözüne hoş gelmemişmiş... İyi de ben bu giysiyi ilk defa giymiyorum dedim söylediğinde ısrar etti. Buraya konu açtıktan sonra tekrar konuştuk, bundan böyle fikir beyan etmeyeceğini söylüyor. ben de bunaldım bu saçma tripten ve uygun bir zamanda konuşalım, iyice sinirleniyorum ,düşüneceğim ve eğer dediklerime karşılık olumlu bir reaksiyon göstermezsen sağlıksız bir ilişkiye devam edemeyeceğim dedim. Anlamadığım şey şu; çözüm yerine papasın altına süpürmeye çalışılmak daha mı iyi bir yöntemdir erkekler için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…