Sinir Krizi, Suçlu Hissetmek

Ben şuna takılıyorum aslında istemiyorsanız neden korunmuyorsunuz? Yani süpriz bebek olayını ben bi türlü çözebilmiş değilim.

Sağlıkla alsın kucağına inşallah çabuk kabullenir.
Kesinlikle madem bu kadar çocuk konusunda katılar bir ton korunma yöntemleri var..
Ne kendilerine eziyet çektirsinler ne o çocuğa nede günaha girsinler.

Daha çok şey derdim bebeğini kaybetmiş biri olarak ama gerçekten değmeyecek.

Son düzenleme:
Ben şuna takılıyorum aslında istemiyorsanız neden korunmuyorsunuz? Yani süpriz bebek olayını ben bi türlü çözebilmiş değilim.

Sağlıkla alsın kucağına inşallah çabuk kabullenir.
Korunmuyor değildik tabi ki. Spiralim kaymış, o şekilde oldu. Spiralin kaydığını anlamak da pek mümkün olmuyor ben doktora gidince öğrendim.

Ben de öyle düşünüyorum aslında. İhmal etmedim, elimden geleni yaptım o yönden içim rahat. Ama geçer, alışırım diye beklemek yerine daha erken psikolojik yardım alsaydım böyle olmazdı diye düşünüyorum bazen. Öyle olunca biraz sorumsuz hissediyorum.

Korunmuyor değildik tabi ki. Spiralim kaymış, o şekilde oldu. Spiralin kaydığını anlamak da pek mümkün olmuyor ben doktora gidince öğrendim.
Sizin durumunuz istisnaymış.
Diğer yorumda dediğim gibi isteksizliğinizin altında bişey yatıyor olabilir destek alın yoksa daha kötü bir sinir krizi anında bebeğe filan allah korusun zarar verebilirsiniz. İnsan sinir krizi anında kendinden geçiyor ne yaptığını bilemiyor.

hele bir tanışmayı bekleyin.
beklenmedik ve hazır hissedilmeden hamilelik olmuş.
her kadın ille heyecanlı olacak diye bir şey yok ki.
sizden beklenildiği gibi değil içinizden geldiği gibi davranmanız lazım yoksa kabullenmeniz zor olur. dayatmalara kulağınızı tıkayın ve henüz hiç tanımadığınız görmediğiniz birini sevmiyorum diye dertlenmeyin.

Yok zaten kimseye anlatmadım, anne babam bile bilmiyor da gören gördü işte.

İnsanlık hali. Bence suçluluk duymanın anlamı yok. Ben ilk hamileligimde bir kac stresli hafta yaşadım. Türkiyeden dönerken bir sinir krizi geçirdim. Ağlayıp duruyorum. Neden ağladığımı da bilmiyorum. Orda ablam canımı sıkmıştı. Bütün ucak yolculuğu (3 saat) ve kendi evime varana kadar ağlayıp durdum. Yazık eşimde çekip durdu. Sonuç olarak yapacak birsey yok. Başkaları da şahit oldu duruma tabi. Bence ne için suçluluk duyulur? Elinizde olup, bilinçli bir şekilde yaptığınız birşey için suçluluk duyabilirsiniz. Mesela gidip birine zarar verdiniz. Ama burda durum öyle değil. Tek zarar verdiğiniz insan sizsiniz. Sırf başkaları durumu fark etmesin ve yargılamasın diye tüm olumsuz duygularınızı bastırmışsiniz ve bu patlak verdi. Elinizde olsa kriz geçirmeyi engellerdiniz elbet veya birinin görmediği bir yerde olurdu
Kendinizi suçlamayın. Tüm bunlar sizi ne kötü insan nede kötü anne yapar

Kucağına alınca demeyeyim ama onunla vakit gecirip mimiklerini, hareketlerini görüp yaşaynca.. seni farkedip seslenmene gülümsemesinu görünce onu çok sevecek ve bağrına basacaksın.. hamileyken bireşy anlaşılmıyor.. onunla yaşayınce anlayeceksın

Destek almaya başladım, teşekkür ederim. Şimdi doktor ilaç da vermedi. Hamilelikte kullanılabilenler hafif, sana bir faydası olmaz dedi. Doğumu bekliyorum o arada da psikoterapiye devam edeceğim

Saygı duyuyorum size, elbette makul sebepleriniz vardır. Ve her kadın anne olmalıdır görüşünde değilim. Ancak lütfen yardım alın şu haliniz lohusalıkla birleşince o çocuk zilyon saat ağladığında 20 dk bir kalktığında olacak olanları düşünmek istemiyorum. Allah korusun. Lütfen yardım almaya başlayın.

Psikiyatrik destek almaya başladım. Doğumdan sonra hemen ilaç başlayalım dedi doktor. Şimdilik sadece psikoterapiyle, haftalık seanslarla idare etmeye çalışıyorum. Pek de umudum yok ama ilaçsız geçmeyecek gibi. Teşekkür ederim.

Evet haklısınız baskılamaktan olmalı. Değişimin tohumları zihinde atılır ama suyu davranışlarla verilir diye bir söz var ya ondan hareketle istiyor gibi davranırsam, mutlu gibi davranırsam, iyi bir annenin yapacağı şeyleri yaparsam gerçekten ister ve mutlu olurum sandım. Bir de saçma biliyorum ama kimseye de söyleyemedim bu durumu. İnsanlar çocuk sahibi olmak için çok uğraşıyorlar şimdi ben böyle yakınsam herkes bencil olduğumu düşünür diye düşündüm.

Spiral Takıldıktan ne kadar sonra hamile kaldınız? Ben de başvurdum o yönteme, 6 ay kontrolüne gittim en son. Sürpriz yaşamak istemem açıkçası

Anlıyorum, siz de ve sizin gibi birçok kadın da anne olmak istiyor ve olamıyor. Sizin için üzgünüm. Ama ben de istemiyorum ne yapayım. Sizin veya aynı durumdaki diğer kadınların anne olamaması benim suçum değil ki. Yokluğu daha mı iyi olurdu demişsiniz, hiç anne olmak istemeyen benim için hamile kalmamak daha kolay olacaktı.

Merhametsiz miyim acaba diye düşünmeye başladım. Yani 19.haftaya girdik ben hâlâ sevdiğimi hissetmiyorum.
Değilsin cnm illa hayatımız da çocuk olacak diye bir kural yok . Ben bile kendime uygun bulmuyorum ama hani olsa da yok demem kafasındayım ..
tabi ilerde bebeğiniz olduğunda onu seveceksiniz belki annenize ,babanıza belki de size benzicek eminim o bağ kurulur illa

Ben de hiç hevesli değilim, çevremdekiler benden daha heyecanlı.

Psikolojik destek alın.
Içinizde yaşamışsınız herşeyi,kimseye yansıtmamak için de ekstra cabalamışsınız,patlamanız çok normal.
Tek başımıza altından kalkamayacağımız durumlar olabilir insanlık hali. Mükemmel anne diye birşey yok inanın. İnstada var ya o x momlar sağolsunlar böyle bir algı yarattılar ama yok yani. İnsanız,sinirleniriz de yeri gelince
Üzmeyin kendinizi lütfen.

19.haftada. Belki o dönem benim de yapmam gereken sonlandırmaktı ama yazımda da dediğim gibi gözle görülür bir pürüz yoktu öyle olunca da aldırmak haksızlık olur, yazık olur gibi geldi. Alışırım diye düşündüm ama pek öyle olmadı maalesef. Evlenmeden önce konuşmadık maalesef bunu yapmalıydık. Daha sonra tartıştık bu konuda çokça. Hatta boşanmayı teklif ettim sonuçta çocuk sahibi olmak onun da hakkı başka biriyle evlenip çocuk sahibi olabilir diye. İstemedi. Daha da hiç konuşmadık bu konuyu.
Çocuk çok vakit alacak açıkçası nasıl engellemez beni bilmiyorum.

Ben ısteyerek hamıle kaldıgım halde bır yanım ıstemıyordu hayatım yarım kalacak bana mecburı bır ınsan olacak hıcbısey eskısı gıbı olmayacak anne olacak gıbı hıssetmıyordum kendı karakterımı. Ama dogunca hersey degıstı onsuz yarımsaat bıle duramıyorum sımdı. Artıj donusu yok bu sekıldede gıtmez esınızıde uzersınız evlılıgınızde etkılenır yardım alın bebek kıyafetlerı alın alısmaya calısın. Yaptıgınız seydende utanmayın ınsanlık hali olabılır herkes mukemmel anne olacam dıye gezemez ortada

Spiral Takıldıktan ne kadar sonra hamile kaldınız? Ben de başvurdum o yönteme, 6 ay kontrolüne gittim en son. Sürpriz yaşamak istemem açıkçası
Ben evliliğimin başından beri spiral kullanıyorum. Ben de kontrollere gittim düzenli olarak. Sıkıntı yaşamamıştım şimdiye kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…