Kesinlikle madem bu kadar çocuk konusunda katılar bir ton korunma yöntemleri var..Ben şuna takılıyorum aslında istemiyorsanız neden korunmuyorsunuz? Yani süpriz bebek olayını ben bi türlü çözebilmiş değilim.
Sağlıkla alsın kucağına inşallah çabuk kabullenir.
Korunmuyor değildik tabi ki. Spiralim kaymış, o şekilde oldu. Spiralin kaydığını anlamak da pek mümkün olmuyor ben doktora gidince öğrendim.Ben şuna takılıyorum aslında istemiyorsanız neden korunmuyorsunuz? Yani süpriz bebek olayını ben bi türlü çözebilmiş değilim.
Sağlıkla alsın kucağına inşallah çabuk kabullenir.
Ben de öyle düşünüyorum aslında. İhmal etmedim, elimden geleni yaptım o yönden içim rahat. Ama geçer, alışırım diye beklemek yerine daha erken psikolojik yardım alsaydım böyle olmazdı diye düşünüyorum bazen. Öyle olunca biraz sorumsuz hissediyorum.suçlu hissetmenizi gerektirecek hiçbir şey yok. bunları bilerek yaşamadığınız gibi, elinizden geleni de yapmışsınız. hep şöyle düşünürüm ki, insanlar duyuglarından değil davranışlarından sorumludur. siz de gerekli olanı yapıp uzman yardımı almışsınız. zaten streslisiniz, bir de suçluluk yüklemeyin kendinize.
Sizin durumunuz istisnaymış.Korunmuyor değildik tabi ki. Spiralim kaymış, o şekilde oldu. Spiralin kaydığını anlamak da pek mümkün olmuyor ben doktora gidince öğrendim.
Yok zaten kimseye anlatmadım, anne babam bile bilmiyor da gören gördü işte.
Destek almaya başladım, teşekkür ederim. Şimdi doktor ilaç da vermedi. Hamilelikte kullanılabilenler hafif, sana bir faydası olmaz dedi. Doğumu bekliyorum o arada da psikoterapiye devam edeceğimSizin durumunuz istisnaymış.
Diğer yorumda dediğim gibi isteksizliğinizin altında bişey yatıyor olabilir destek alın yoksa daha kötü bir sinir krizi anında bebeğe filan allah korusun zarar verebilirsiniz. İnsan sinir krizi anında kendinden geçiyor ne yaptığını bilemiyor.
Psikiyatrik destek almaya başladım. Doğumdan sonra hemen ilaç başlayalım dedi doktor. Şimdilik sadece psikoterapiyle, haftalık seanslarla idare etmeye çalışıyorum. Pek de umudum yok ama ilaçsız geçmeyecek gibi. Teşekkür ederim.Okurken dedim ki ne kadar bana yakın biri.Cocugum yok hamile değilim ama sanırım öyle birşey olsa sizin anlattiklarinizin aynısını yaşarım.Hislerimiz kontrol edemiyoruz lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin.Hatta bu kadar negatif olmanıza tagmen herşeyi doğru yapmaya çalışmanızı ben takdir ettim.Zayif biriyim falan da demeyin ,ben de iki kere sinir krizi geçirdim ve insan icindekileri biriktirip aniden patlayabiliyor.Bunun güçlü veya zayıf olmakla alakası yok.Terapi alsanız olmamz mi acaba ,akraba eş dost iyi güzel de pek dinlemeyi bilmiyor insanlar.Umarim çok mutlu olursunuz
Evet haklısınız baskılamaktan olmalı. Değişimin tohumları zihinde atılır ama suyu davranışlarla verilir diye bir söz var ya ondan hareketle istiyor gibi davranırsam, mutlu gibi davranırsam, iyi bir annenin yapacağı şeyleri yaparsam gerçekten ister ve mutlu olurum sandım. Bir de saçma biliyorum ama kimseye de söyleyemedim bu durumu. İnsanlar çocuk sahibi olmak için çok uğraşıyorlar şimdi ben böyle yakınsam herkes bencil olduğumu düşünür diye düşündüm.Valla sinir krizi haric ben de aynen sizin gibiydim. Hic oyle anne olmak icin dunyaya gelen kadinlardan degildim,kalp atisi duyunca aaa atiyor dedim,hic sevincten aglamadim yanigulusu dunyaya beden vs demedim,dogdu guluyor iste lan modundaydim tam bir okuzdum yani sozum meclisten disari. Yanlis anlamayin o yuzden sizin durumunuz bana normal geldi,sinir krizi sebebi de bu duygularinizi bastirmaya calismak bence.
Spiral Takıldıktan ne kadar sonra hamile kaldınız? Ben de başvurdum o yönteme, 6 ay kontrolüne gittim en son. Sürpriz yaşamak istemem açıkçasıKorunmuyor değildik tabi ki. Spiralim kaymış, o şekilde oldu. Spiralin kaydığını anlamak da pek mümkün olmuyor ben doktora gidince öğrendim.
Anlıyorum, siz de ve sizin gibi birçok kadın da anne olmak istiyor ve olamıyor. Sizin için üzgünüm. Ama ben de istemiyorum ne yapayım. Sizin veya aynı durumdaki diğer kadınların anne olamaması benim suçum değil ki. Yokluğu daha mı iyi olurdu demişsiniz, hiç anne olmak istemeyen benim için hamile kalmamak daha kolay olacaktı.Bu konuda taviz veremicem kimse kusura bakmasın.
Biz olmuyor diye sinir krizi geçiyoruz hanımefendi..
yokluğu, olmaması, varlığından daha mı iyi olurdu sizce ?
Bence artık kabullenmelisiniz bir anne olucaksınız ! çocuğunuz ilerde bunları duysa çok acı olur.
Ban yememek için burda kesiyorum.
Değilsin cnm illa hayatımız da çocuk olacak diye bir kural yok . Ben bile kendime uygun bulmuyorum ama hani olsa da yok demem kafasındayım ..Merhametsiz miyim acaba diye düşünmeye başladım. Yani 19.haftaya girdik ben hâlâ sevdiğimi hissetmiyorum.
Ben de hiç hevesli değilim, çevremdekiler benden daha heyecanlı.Bende de olmadı.
Çevremde kalp atışını duyunca ağlayanları, çok heyecanlananları duyunca bende bir anormallik var herhalde diyordumannem ruhsuz derdi bana, sanki ilk çocuğuna değilde 10. çocuğuna hamilesin azıcık da birşeye heveslendigini göreyim derdi. Mizaç meselesi biraz da sanırım. Bazı insanlar herşeyi yoğun duyguyla yaşıyor.
19.haftada. Belki o dönem benim de yapmam gereken sonlandırmaktı ama yazımda da dediğim gibi gözle görülür bir pürüz yoktu öyle olunca da aldırmak haksızlık olur, yazık olur gibi geldi. Alışırım diye düşündüm ama pek öyle olmadı maalesef. Evlenmeden önce konuşmadık maalesef bunu yapmalıydık. Daha sonra tartıştık bu konuda çokça. Hatta boşanmayı teklif ettim sonuçta çocuk sahibi olmak onun da hakkı başka biriyle evlenip çocuk sahibi olabilir diye. İstemedi. Daha da hiç konuşmadık bu konuyu.Bunu evlenmeden önce eşinizle konuşmadınız mı ?
Kaçıncı hafta bilmiyorum ama zorla değil çocuk büyük sorumluluk.
Ben gerçekten istemiyor olsaydım doğurmazdım galiba.
Ayrıca çocuk sahibi olmak ne kariyere ne de gezmeye engel.
Ben evliliğimin başından beri spiral kullanıyorum. Ben de kontrollere gittim düzenli olarak. Sıkıntı yaşamamıştım şimdiye kadar.Spiral Takıldıktan ne kadar sonra hamile kaldınız? Ben de başvurdum o yönteme, 6 ay kontrolüne gittim en son. Sürpriz yaşamak istemem açıkçası