Ben korkmuyorum artik hayatta tadabilecegim en guzel duyguyu tattim diyorum elbettr evladimi dusunuyorum ama annelik beni daha cesur yaptiÖlmekten çok daha korkuyor insan yavrum nolur diye
Sizin konunuza benzer bir konusu vardı.Arama butonuna bir yazıp bakın istiyorsanız
Allah yardımcın olsun.Çocuğu kucağınıza aldığınızda her şey geçecek bence.Belki hormonlardandır.Olabılır herkes çocuk ıstemek zorunda deil canım.Sağlıkla gelsın çocuğunuz beraber musmutlu gunlerınız olsunMerhaba, bu forumu uzun süredir dışarıdan okuyordum ben de bir şey danışmak için üye olmaya karar verdim.
Hamileyim. İstediğim bir gebelik değildi. Çocuk sahibi olmak istemiyordum. Eşim istiyordu ama ben istemediğim için üzerime düşmeyi bırakmıştı.
Pandemi sürecinden hemen önce hamile olduğumu öğrendim. Şaşırdım, üzüldüm. Ama aldıramadım. Pek doğru gelmedi. İkimizin de iyi işleri var, sağlık problemimiz yok, iyi bir evliliğimiz var yani gözle görünür bir pürüz yok dolayısıyla bebeği aldırmak haksızlık olur gibi geldi. Zaten eşimin istediği bir bebekti. Onu da ikna edebileceğimi pek sanmıyordum yani etsem de mutsuz olacaktı. Kaldı.
Alışmaya çalıştım, mutlu olmaya çalıştım. Davranışlarımın da düşüncelerime etki edeceğine inanarak çevreye gülümsedim, hiç problem yokmuş gibi davrandım. Hareket edince, tekme atınca için gidecek falan dediler ben hareketleri hissedince daha tedirgin oldum. Cinsiyetini öğrenince çok heyecanlı olacak dediler ben hiçbir şey hissetmedim. Hiçbir bebek ürününe bakmadım. Sürekli eşim kıyafet, oyuncak bakıp durdu. Ben o süreçte hamilelik bitince giyerim diye beğendiğim kıyafetleri aldım.
Sürekli kontrollü davrandım, hiç mutsuzum demedim. Bir görev gibi doktora gittim, vitamin aldım. Sağlıklı beslendim. İlave şeker hiç kullanmadım. Karantina döneminde evin içinde bile her gün bir saat yürüdüm. İdeal anne gibi davranmaya çalıştım. Ama alışamadım. Mutsuzluğum sürekli arttı. Sabahları sanki başımın üzerinde bir kara bulutla uyanıyordum.
En sonunda geçen hafta patladım. Arkadaşlarımızla buluşmuştuk. Her şey güzel başladı, en sonunda konu hamileliğime geldi. Herkes heyecanlı heyecanlı bebekle ilgili konuşmaya başladı. İsmini tartıştılar, bakıcı önerileri vermeye başladılar. Kreşlerden, organik bebek kıyafetlerinden bahsettiler... Kendimi çok çok bunalmış hissettim. Bir noktada artık başım dönmeye, sesler uğultu gibi gelmeye başladı. "Susun, istemiyorum," diye bağırdığımı hatırlıyorum. Gözlerimi hastanede açtım. Sinir krizi geçirmişim. İstemiyorum ben bunu diye bağırmışım, ağlamışım. Kanamam olmuş hatta.
Şimdi artık gizlemeye çalışacak bir şey de kalmadı. 10 gün raporluyum. Evdeyim. Ve çok suçlu hissediyorum. Yani herkesin içinde öyle bir duruma düştüm. Eşim bir şey belli etmiyor ama üzüldüğüne eminim. Kırılacak bir eşya, cam bebek gibi davranıyor. Kısık sesle konuşuyor falan. Çok kötü hissediyorum. Zayıf bir insan olmadım hiç. Ama şu an zayıf bir insanım. Suçlu hissediyorum. Geceleri de uyuyamamaya başladım. Kabus görüyorum çünkü. Şu anda baya yaşamaktan bıktım. Benzer şeyler yaşayanlar var mı, fikir almak istedim.
Ay bi de epey tartışma çıkmıştı bir sürü ajitasyon yapmıştı konuda uzun zamandır böyle troll gelmediydi, en son zeynepguven falan hatırlıyorum ben. Hatta ben de üzülüp mesaj atmıştım tanımadığım halde, üzme kendini sağlığına dikkat et falan demiştim saf gibi, millet gerizekalı gerizekalı davranmaktan ne anlıyor bilmiyorum. Sonradan bir süre geyik topiğinde falan takıldıydı. Hırsız hikayesi gibi böyleleri yüzünden gerçekten derdi olana da inanmayacağız bu gidişle. Her konunun ilk sayfalarına ellerinde mercekle damlayıp o fake bu fake şu fake diyenlere kıl olurum normalde ama böyle yapan hatunlar da haksız değilmiş yani.Yazılarını tek tek okudum. Konuşma üslubu o kadar benziyor ki. Bu başlık altında bir arkadaş ona sana sarılmak istiyorum diyor o da sarılmış kadar oldun yazıyor. Diğer kullanıcı da da aynı şekilde bu şekilde ‘sarılmış kadar oldun ‘ yazıyor. Ben anlam veremedim.
konular o kadar karmaşık ki.Hamileyken alkol kullanmış depresyon tedavisi görmüş kocası bebek düşürdü diye onu sürekli kan lı vs gibi hissedip ondan soğumuş falan falan falan. Lütfen O kullanıcılar da sizsebiz bunu açıklayın da bizde saf yerine konulmaya çalışıldığımızı bilelim !!
Ay bi de epey tartışma çıkmıştı bir sürü ajitasyon yapmıştı konuda uzun zamandır böyle troll gelmediydi, en son zeynepguven falan hatırlıyorum ben. Hatta ben de üzülüp mesaj atmıştım tanımadığım halde, üzme kendini sağlığına dikkat et falan demiştim saf gibi, millet gerizekalı gerizekalı davranmaktan ne anlıyor bilmiyorum. Sonradan bir süre geyik topiğinde falan takıldıydı. Hırsız hikayesi gibi böyleleri yüzünden gerçekten derdi olana da inanmayacağız bu gidişle. Her konunun ilk sayfalarına ellerinde mercekle damlayıp o fake bu fake şu fake diyenlere kıl olurum normalde ama böyle yapan hatunlar da haksız değilmiş yani.
Büyük ihtimal fake birden fazla üyelikleri çıktı.Mistralgagnat ile bu kişi aynıymış
Şu düşük yapmalı konusu trend olduktan sonra ilgimi çekmişti neymiş diye biraz okuduydum, üstüne çok gitmişlerdi son sayfalarda, üzülüp geçmiş olsun diye mesaj atmıştımİlk konusundan itibaren fake diye kibledim. Ama sağlam fakemiş uzun süre takıldı buralarda yakalanmadan. Hatta kendisine de yazdım inanmıyorum konularına diyeÇok belliydi bence.
Şu düşük yapmalı konusu trend olduktan sonra ilgimi çekmişti neymiş diye biraz okuduydum, üstüne çok gitmişlerdi son sayfalarda, üzülüp geçmiş olsun diye mesaj atmıştımdüştüm yani ben Sonra ipek ongun kitaplarına dair bi geyik topiğinde o da vardı, kitapları da ayrıntılarıyla biliyodu ha şaka maka
Biraz daha magazin kataydı keşke, serranın aşk hayatı da hareketliydi bu anca hamilelik aşkı memnu peyker gibiFazla dalmış ama İpek Ongun kitaplarına, çıkamamış. Çünkü konularında verdiği detaylar çok İpek Ongun tarzıydı
Hiçte acı duymamıştım benmBu konuda taviz veremicem kimse kusura bakmasın.
Biz olmuyor diye sinir krizi geçiyoruz hanımefendi..
yokluğu, olmaması, varlığından daha mı iyi olurdu sizce ?
Bence artık kabullenmelisiniz bir anne olucaksınız ! çocuğunuz ilerde bunları duysa çok acı olur.
Ban yememek için burda kesiyorum.
Ben çözdüm şuan 6 yaşındaBen şuna takılıyorum aslında istemiyorsanız neden korunmuyorsunuz? Yani süpriz bebek olayını ben bi türlü çözebilmiş değilim.
Sağlıkla alsın kucağına inşallah çabuk kabullenir.