Sinir krizi geçiren koca

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
Merhaba,
1 yıllık evliyim 3 aylık bi kızım var. Eşimle çok severek evlendik. Ancak son 2 aydır her tartışmamızda ya kafasını yerlere vuruyor ya da duvarlara yumruk atarak kendi canını yakıyor. Ben bu yaptıklarını umursamamaya çalıştıkça daha da şiddetleniyor öfkesi. Öfkesi geçtikten sonra ayaklarıma kapanıp özürler diliyor.

Dün akşam artık işin dozu biraz değişti. Ben ayrılmak istediğimi söyleyince beni zorla mutfağa götürdü ve elime zorla bıçağı tutturup kendisini öldürmemi söyledi. Çok korktum. Elim ayağım boşaldı. Odaya geldin ve snir kirizi geçirip ağlamaya başladım. Yine elime ayağıma kapanıp özürler diledi. Korktuğum için konuyu derhal kapadım ve hiçbişey olmamış gibi davranmaya başladım. Sabah işe giderken de normal uğurladım. Ama içimde bişey hiç susmuyo. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikolojisinin bozulduğunu kavga esnasında cinnet geçirdiğini söyleyerek beni korkutmayı başardı.

Ne yapayım nasıl davranayım ben bu adama. Ailemin haberi
Olsa 1 dk tutmazlar yanında. Hemen alırlar beni. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim. Üniversite mezunuyum ve iş yerimden doğum izni için ayrıldım. Ama gelin görün ki ayrılmayı bırakın ayrılık lafı bile adamı bu hale getiriyor. Gözümü korkutmayı başardı. Ne yapardınız siz olsanız?

Canım bu durum benim eşimde de vardı.Konuşa konuşa durumu çözdük sayılır.Lakin sana tavsiyem o anki öfke nöbetlerinde yangına körükle gidip ayrılıcam felan dememen.Senin zarar görmeni istemem.
Çok şükür eşim bu durumdayken bana zarar vermedi verseydi sonuç belliydi.Sakin olduğu zamanda bu durumdan dolayı kendinden soğuduğunu gerekirse terapiste gitmesini söyle.

hiçbirşey olmamış gibi davranmak yerine, bu akşam sıcağı sıcağına alın karşınıza konuşun.
sana son bi şans veriyorum ,bu iş böyle gitmez,yarın çocuk büyüdüğünde bunlara şahit olmasını istemiyoum deyin ve böyle devam ederse kesinlikle ayrılacağınızı ondan korkmadığınızı söyleyin .
bundan sonra gözüm üzerinde,en ufak saçmaladığında biter bu iş deyin.
sizin kararlı olduğunuzu görsün ,olmazsa destek alsın öfke kontrolü için

2 ay önce çok etkileyen bi olay mı yaşadı eşiniz
ya da kavgalarınızın şiddeti mi arttı

Eşiniz normal değil.. Eşinizle konuşup, uzman doktordan destek almalısınız. Elinize bıçak vermesi, beni öldür demesi. Başını duvarlara vurması çok anormal bir durum. Sizin ve çocuğunuzun da psikoloji bozulur. Çocuğunuz 3 aylık olabilir, ama onun da hisleri var. Muhakkak hissediyordur, anlıyordur, etkileniyordur.. Eşinizi ikna edemezseniz, eşinizin ailesi ile konuşup yardım alın.

tartışma anlarında çok üstüne gitmeyin öncelikle konuşarak rahatsızlıklarınızı dile getirin ve bunun arkası kesilmez ise güzelcene alıştıra alıştıra yardım almasını sağlayın

Tedavi görmeli ama süreklı bu hareketlerı tekrarlayan bırınden sanırım bende korkardım, psıkolojısı bozuk bellı kı bence bır sure ayrı kalmak en doğrusu gıbı..

bence çocuğunuz büyümeden psikolojik destek alın...

2 ay önce travmatik bişey yaşamadı. Geçen ay bi tartışmamızda annesine durumu anlatmıştım gelip oğluyla konuşmuştu. Bu akşam babasına anlatsam çok mu üzerine gitmiş olurum. Babasının yanında utanacağından k tü bişey yapabilir mi bilemiyorum. Psikolojik destek almayı kabul edeceğini sanmıyorum. Ama artık gerçekten korkuyorum. 2 abim var olurda gidersem evden onlarla birbirletine girerler diye aklım çıkıyor

canım eşini seviyorsan sakince al karşına onu sevdiğini ama bu durumun onu korkutup düşündürdüğünü ileride çocuğunuzun etkilenmemesini istediğini ya yardım almanız gerektiğini kabul etmezse ayrılacağını söyle

Bu 2 aydır yaşanan bi durumsa, yeni hayatına pek alışamamış belli ki. Yeni baba olmuş, belki de size yetemem korkusu yaşıyor olabilir. iş yerinde de sıkıntılar oluyor olabilir. Tedavi şart. Öfke anında değil özür anında bunu talep edin. "evet seni affediyorum ama birlikte pskiyatriye gideceğiz" gibi bişey sunarak belki. Bebeğiniz 6 7 aylık olduğunda evdeki bağırmalardan bile çok etkilenecek ve bunların farkında olacak. evliliğiniz için değilse bile çocuğu için bu adımı isteyin ondan. Sağlıklı bir ortam sunun yavrunuza.

kocanız ya sizi sindirmeye çalışıyor korkun ki onun sinirine gitmeyin diye. Ya da kafayı sıyırmış her iki durumda da ailenize haber verin gelip alsınlar sizi can güvenliğiniz yok.

kızma ama anneısne anlatmanın ıntıkamı almış,babasına anlatsan bu defa babasının ıntıkamını alır,tedavi şart,boşarım sneı deme,aslında sınmen ıyı olmuş,delirirdi,korkunç olurdu,aferın akıllı davranmışın

,baba olmayı kaldıramışta olabilir

bence babasina falan anlatma bunun neden kaynaklamdigini bilmiuorsun belki cocuklugunda ailesi ile yasadigi bir problemden kaynaklamiyordur sen de biraz yanguna goruk le gidiyon heralde aksam eve gelince sakinse konus kendisinde sogudugunu soyle sain ayrilmak istiyorum deme yarin bir gun sana zarer verebilir
illa kara verirsen ayrilmaya bir sabah aniden haber vermeden hemen ailenin yanina git en guvenli yer ailenin yani olur senin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…