• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir krizi gecirdim diyenler buraya

etnaderin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
70
0
86
İzmir
Forumda arattım ama sinir krizi gecirenlerle ilgili bir yazı goremedim.
Konu acayım paylasalım diye dusundum.

Dun aksam hayatımda ilk deefa sinir krizi gecirdim hem de cok sacma bi nedenden dolayı.
Sabah kalktıgımda canım cok sıkkındı esimin yuzune bile bakasım yoktu. Butun gun yine aynı sekilde. Aksam dusta ısınmak bilmeyen su beni cileden cıkardı. aklımdan surekli annemin evinde sıcak sularda yıkanıodum simdi su halime bak diye buz gibi suyun altında yıkanmaya calısırken aglamaya basladım sonra bagırmaya ve sonra kendimi naptıgımı yarım yamalak hatırlıyorum.bagırdım, bagıra bagıra agladım, yumruk savurmuşum her yere , eşime vurmuşum, yani aslında farkındayım ama kendimi susturamıorum sanki farklı bişiler yönetiyor beni.baya bi sonra sakinleştim. cok cabuk ofkelenen bi insanım ama hic bu kadar kötü olmamıştım. bir daha aynı seyi yasamaktan korkuyorum.

Aynı durum bendede olmuştu.8 yıl önceydi 16 yaşındaydım işte.Annem hamileydi ve babam bebeği aldıracaksın diye anneme bağırıyordu sürekli.Ev ortamı okadar kötüydüki.Bide babam doğum felan yaparsa benim derslerimi çok etkileyeceğini söyleyip beni öne atmıştı.Ben bebeği istemiyorum dememişti:kızgın: Babamdan çok korkarım aslında ama ogün bana öyle bir kriz geldiki bağıra bağıra bende ağladım ve babama saldırdım :1no2: elimde değildi.Ama ne yazıkki babamın sayesinden kardeşimden oldum,aslında benim babam bir katil :kızgın: Canım annecim ne çok üzülmüştü :çok üzgünüm:

bende okul yıllarımda geçirmiştim...
Arkadaşımla tartışmıştık, onu hastaneye kaldırdık, bir sürü sıkıntının üzerine oda eklenince kriz geçirmiştim... O anı hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor, nasıl kendime hakim olamadım diyorum, kötü bir gündü...

Ben de okulda böyle bir şey yaşamıştım,
adı kriz miydi bilmiyorum..
Herkes çok sahte gelmişti
Herkes yalancı dolancı ve rol yapıyorlardı..
Çıkıp en kalabalık yerde sizi pislik insan sürüleri,
hepimiz aşağılın tekiyiz
diye avaz avaz bağırmıştım herkes şaşkın şaşkın bakıyordu
ve gerisini hatırlımıyorum soluğu hastanede bulmuştum..

insanın üzerine gidince bazen sinirlerine hakim olamıyor canım

Maalesef 1-2 defa gecirdim sonrasi aglama nöbetleri
dahada sonrasi pismanlik duygusu ve rahatlama..
Aklimiza ve kendimize hakim olmaliyiz

Benimde başımdan geçmişti.. Yurttaydım, aile ortamı yoktu. ÖSSye hazırlanıyodum stres vardı bide erkek arkadaşımın beni aldattığını öğrenince yurttaki kızlara saldırmışım, duvarları tekmeleşim, bağırıp çağırmışım herkese.

Kriz midir bilmiyorum ama, sinirlendiğimde hep titrerim :çok üzgünüm:

bende üç yada dört defa sinir krizi geçirdim...
ve farkettim ki hep haksızlığa uğrayıp kendimi aklayamadığım zamanlar...
önce korku,kendini yada aklını kaybedecekmiş hissi,insanlardan soyutlama,başağrısı ile gelliyor...
sonra ağlama krizi,deli gibi bağırma,vurma kırma...
ve en kötüsü bacaklarımı,kollarımı,yüzümü,beynimi,kendini hissetmiyorsun...
olay geçtikten sonra o anları hatırlamama ve koca bir pişmanlık duygusu.rahatlama,kemiklerin gevşiyo sanki.
çok zor seni anlıyorum.
ama hayat bu:(

arkadasımla hep atısıyorduk...en son en ufak seyden birikti birikti bir patlamıştım...şakaklarım hıphızlı atıyordu hissediyordum çenem yüzüm ellerim her yerim titriyor ve aşırı heyecanlanmıştım kimseyi duymuyordum sadece bağırıp önüme gelene vuruyordum enson ağladım bir sinir boşalması hıçkıra hıçkıra ağlıyordum ve sustuğumda sanki bir şey olmamış gibiydi.
o günden beri nezaman sinirlensem titrerim,ve en ufak şeylerde heyecan basıyor.

bendede ağlama krizi oldu esımle tartıstık ama sıradan bi tartısmaydı ben tartısmanın ortasında bagıra bagıra aglamaya basladım kendımı durduramıyorum esım benden cok korktu oda agladı zavallıcık korktu.bi ara aglamayı bırakayım dedım zorla baktım ellerım uyuşmaya başladı ve zaten tutamadım kendımı fazla tekrar beynım sus dıyene kadar agladım.çok kötü bişey sen aglamıyosun ıcınden aglama gelıyo şiddetlice....

Benim de bir ara bir arkadaşım çok canımı sıkmıştı, okulda canımı sıkan şeyler vardı, dayımlar bize yatılı misafirliğe gelmişti ev cümbür cemaat. Üzerine annem de benle yersiz bir konuda takışınca benim şalterler attı tabi. Ben bu ve ait değilim diye masa üzerinde duran kendi resmimi yırtmıştım ağlayarak sonra da kendimi odama kapattım bağıra çağıra. Ben de çok sinirlenince veya çok heyecanlanınca titremeye başlıyorum ve kendimi durduramıyorum. Sinirim de aynen saman alevi gibi, parlar bağırır çağırırım. 5 dakika içinde de sakinleşirim. Biraz da genetik, baba tarafım hep böyle. Kincilikten iyidir yine de diyerek avutuyorum kendimi :) Onun dışında birine zarar verecek ölçüde bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Sadece sesimi yükseltip bağırırım farkında olmadan.

keşke bende geçirsem...hep kıyısından dönüyorum,vücudum kitleniyor,gözyaşlarım birikiyor,boğazım düğümleniyor,nefes alamıyorum...

dışardan baksan normalim bir tepki yok ama patlamaya yakın bir noktaya geliyorum,bi saat kadar o şekilde kalıp yatışmaya çalışıyorum.

kontrolü kaybetsem belki rahatlarım ama yapamıyorum kasıyorum kendimi,bu yüzden psikolojim mahvoldu şimdi duyarsız ilgisiz biri oldum çıktım..

ben de bir defa sinir krizi geçirdim...
benimki yoğun terk edilmişlik duygusundan oldu. gecenin bir yarıcı öyle çığlıklar atıyordum ki herkes yataklarında kalktı apar topar hastaneye götürdüler. sakinleştirici falan yaptılar ama işe pek yaramadı. sonra ağlaya ağlaya uykuya daldım. belki sonrasında bi rahatlama var ama çok acı verici bir şeydi...

bende gecırdım bıkac defa
arkadasların da anlattıgı gıbı bagırmalar cagırmalar aglamalar...tabı naptıgını bılmıyosun o anda bı tanesınde babam benı kendıme getırmek ıcın tokat atmıstı hayatında bana 1 defa bıle vurmuslugu yoktur ama ogun delırdım zannetmısler oss ye hazrlandıgım seneydi.bi tanesı de yıne oss den sonra olmustu herseyı kırıp devırmıstım odamdakı perdeyı falan ındırmıstım bı cekıste..
kotu cok kotu allah kımseye gostermesın

ewet bende geçirdim fakat birçok kez. hemde bağırıp çağırmalar falan değil. birşeye sinirlendimmi üzüldümmü hemen beynim ellerim uyuşmaya başlıyor ağlıyorum sakinmleşene kadar tabi sakinleştirici bi iğne yiyorum öyle..

Ben de birkaç kez geçirmiştim anne olmadan önce,heralde şimdi kendi vücuduma bile tam kontrolü öğrendim.Ama hatırladığım şey sonrasının kuş gibi bir rahatlık olduğulülülülülülü

Bende sinir krizi geçirdim defalarca.Bağırarak ağlıyorum kendimi yerden yere atıyorum.şaçlarımı yoluyorum.Ağzıma ne gelirse söylüyorum ,söylediğimin farkında oluyorum ama hakim olamıyorum kendime sanki düşündüklerim kendi kendine kelimelere dökülüyor.Her seferinde sakinleştikten sonra yatıyorum yarı uyur yarı uyanık çocuk gibi sesler çıkarıyorum mızır mızır,ara sıra şiddetleniyor yine bağırarak ağlıyorum böyle geçip gidiyor :(((

bende bi kac defa sinir krizleri gecirdim...birseferinde felc olacagim diye cok korktum...ayaklarim mosmor oldu 2-3 gündür adimlarimi dogru dürüst atamadim..özelikle 1.günde cok kötüydü..lavaboya bile esim götürdü...üvey anne kilikli annem olacak yüzünden cok kötü ve cok aci günler yasadim..allaha havale ettim onu..bir seferindede 1 hafta boyunca hic uyuyamadim..dr.sakinlestirici hap verdi iyi gelmisti..uyayabildim sonra..

Back