• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıfta kalma?bilgisi olan veliler öğretmenler

sevgilim06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
2.315
84
78
Kardeşimin okul kaydını değiştirmiştik.(taşındığımız için) şimdi kardeşimin dersleri çok zayıf.karneye de muhtemelen 1 düşecek.

1)Sınıfta kalma var mı?
2) Zayıf dersleri için yıl sonun da bir kursa felan gidecek mi? okulda 2 haftalık kursa gidilecek diye duydum da doğrumu bilmiyorum.:26:
3) Böyle bir şey varsa kurs ne zaman başlar?kaç gün sürüyor?
4)Tekrar sınava mı alıyorlar?

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.:17:

(Kardeşim 6. sınıfta okuyor.)

Hepinizin kandili mübarek olsun.:72:

sizin de kandiliniz mübarek olsun
sınıf tekrarı var
ancak kurul öğretmenlerinin kararı önemli
öğretmenleri ile uygun bir dille konuşursanız yardımcı olurlar inşallah
bu arada eğer size bir plan imzalatılmaya çalışılırsa (öğrenciyi geliştirmek için şu çalışmalar yapılmıştır gibi) imzalamayın
çünkü bu planlar veliyle görüştük öğrenciye ek çalışmalar yaptık ama başarılı olamadı anlamına geliyor
ayrıca kardeşiniz sorumluluk sahibi biriyse sınıfı geçmesi iyi olur ama eğer derslerle alakası yoksa boş vermiş bir öğrenciyse illa ki geçsin diye üzülmeyin

En doğrusu okula gidip öğretmenleriyle görüşmek. en sağlıklı bilgiyi onlardan alırsınız.

ilkögretim 2. kademede yani 6-7-8 de sinifta kalma yok, yani var da kimse birakmiyor, endise etmeyin:34:

ama kardesinize de bu sekilde rahatça yansitmayin, hani bosver gibisinden, ögretmenlerinle konustuk sana bi sans daha verecekler gibi anlatin ki ooo nasil olsa geçiyorum nolursa demesin...

nerden biliyorsun dersen ögretmenim.

bu arada hangi dersi zayif?

Sınıfta kalmak var evet.
Ancak bu kararın verilebilmesi için yıl içinde sorunlu olduğu dersle ilgili öğretmenle beraber ek çalışmalar yapmış olması gerekir.
Yani öğretmen bir nevi kurs vermiş olmalı.
Bunun belgesinin de sizin, öğretmenin ve okul idaresinin imzalaması gerek.
Bu çalışmalara rağmen öğrenci bir üst sınıfa ayak uyduramayacaksa kurul kalması yönünde karar alabilir.

Öncelikle kardeşiniz kaçıncı sınıf lisede mi lisedeyse sınıfta kalma var ortalaması 2.50 nin altındaysa kalır.yani sormluluk sınavlarına kalır ama ortalaması 2.50 nin üstündeyse ve 1-2 zayıf dersi varsa sadece onlardan sene sonunda ortalama yükseltme sınavlarına girer ve inşş geçer....umarım yardımcı olabilmişimdir.

6-7-8 ' de kalma yok. Aslında var diye geçiyor ama yok.Yani sistem kesinlikle bırakmayın diyor. Bırakırsa öğretmen suçlu gibi. O yüzden kardeşiniz büyük ihtimalle kurul kararıyla geçer. O da olmazsa bir- iki hafta kurs görür öyle geçer. Ama ikinci seçenek çok düşük ihtimal.

ilkögretim 2. kademede yani 6-7-8 de sinifta kalma yok, yani var da kimse birakmiyor, endise etmeyin:34:

ama kardesinize de bu sekilde rahatça yansitmayin, hani bosver gibisinden, ögretmenlerinle konustuk sana bi sans daha verecekler gibi anlatin ki ooo nasil olsa geçiyorum nolursa demesin...

nerden biliyorsun dersen ögretmenim.

bu arada hangi dersi zayif?
saolun öğretmenim cevap için.ben zaten ona biraz gözü korksun diye sınıfta kalcaksın diyorum.ders çalışsın diye.
çok zayıfı var.ya ben bile çekiniyorum bile burada söylemekten:17:peki öğretmenim bu çocuğu kursa bırakırlarmı yoksa öyle birşey yokmu.
Öncelikle kardeşiniz kaçıncı sınıf lisede mi lisedeyse sınıfta kalma var ortalaması 2.50 nin altındaysa kalır.yani sormluluk sınavlarına kalır ama ortalaması 2.50 nin üstündeyse ve 1-2 zayıf dersi varsa sadece onlardan sene sonunda ortalama yükseltme sınavlarına girer ve inşş geçer....umarım yardımcı olabilmişimdir.

6.sınıfta okuyor.çok saolun cevap için:42:

saolun öğretmenim cevap için.ben zaten ona biraz gözü korksun diye sınıfta kalcaksın diyorum.ders çalışsın diye.
çok zayıfı var.ya ben bile çekiniyorum bile burada söylemekten:17:peki öğretmenim bu çocuğu kursa bırakırlarmı yoksa öyle birşey yokmu.

Kurs ikinci dönem başında açılır.
Bu saatten sonra açılmaz.
Şayet şimdiye kadar yapmadılarsa şök kararıyla geçecektir.
Çünkü gerekli önlemleri almamışlar demektir.Veli görüşmeleri, ev ziyaretleri, yetiştirme kursu vs.
"İlköğretim kurumları sınıf geçme yönetmeliği" diye aratırsanız daha sağlıklı bilgiye ulaşırsınız.

aferin size sevgılı ogretmenler. acık acık soyleyın burda ıyıce tepemıze cıksın cocuklar

Nedir şimdi bu?
Sanki çok gizli belge açıkladık.
İsteyen herkes bu bilgiye ulaşır ki hakkıdır da zaten.
Çocukları sınıf tekrarıyla tehdit etmeyi bırakın ya da gerekli işlemleri yapın sözünüzü tutup gerçekten bırakın.

Kurs ikinci dönem başında açılır.
Bu saatten sonra açılmaz.
Şayet şimdiye kadar yapmadılarsa şök kararıyla geçecektir.
Çünkü gerekli önlemleri almamışlar demektir.Veli görüşmeleri, ev ziyaretleri, yetiştirme kursu vs.
"İlköğretim kurumları sınıf geçme yönetmeliği" diye aratırsanız daha sağlıklı bilgiye ulaşırsınız.

anladım öğretmenim. çok saolun.:42:konuyu aratıcam.

kandiliniz mübarek olsun bu arada :40:

rica ederim:34:
o zaman kolay gelsin size işiniz zor:50:

kurs konusunda ladyfog hanıma katılıyorum.

aferin size sevgılı ogretmenler. acık acık soyleyın burda ıyıce tepemıze cıksın cocuklar

Siz onların bilmediklerini mi sanıyorsunuz?Çocuklar zaten bizden iyi biliyor merak etmeyin. Bütün sınavlarından bir alan öğrenci geçiyor nasıl bilmesinler.
Ben de isterdim kalma olsun.Ama eğitim sistemi bırakmayın diyor. Ve bunu bal gibi biliyor öğrenciler.

Back
X