Sınıf öğretmenliği okuyanlar

cemre-fck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
204
0
96
32
Diğer
merhaba kızlar,
acemiliğimi mazur görün bu sene Sınıf öğretmenliğini kazadım.bizi neleri beklediğini merak ediyorum.Ders programına baktım.Çok zorlucak dersler yok gibi mesela temel matematik yabancı dil bilgisayar eğitim psikolojisi türkçe yazılı anlatım gibi.yeni lise mezunu olduğumdan bilmiyorum.siz ablalarım tecrübelisinzdir.nası bi sistem oluyor hocalar anlatıcak biz sadece not alıcaz sora sınavlar bu şekildemi yoksa bizlerde sınıfın önünde anlatım yapıyormuyuz hocalarla münakaşa ediyormuyuz lise gibi yani.meraklıyımdır kusura bkmayın :)) yardımcı olursanız sevinirimopuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
koştum geldim
kızlar ben sınıf öğretmenliği 2 ye geçtim bu yıl kaydirigubbakcemile2
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım size opuyorumnanaktan
evet dersler zor değil fakat bu hocaya göre değişiyor kafamçokkarıştı
mesela türk tarihi vardı bizde.300 sayfalık kitaptan 1 soru soruyordu hoca
o 1 soru için bütün kitabı otur ezberle yani.. :1no2:
ya da sınavın çok iyi geçer ama 10 ya da 20 verir bütün sınıfa,yaz okuluna bırakıp para almak için klava:
ama içinizi karartmak istemem çünkü o hocayla ilgili bişey.. inşallah iyi hocalara düşersiniz :Saruboceq:
bizde genelde hoca anlatırdı,sonra da kendi notlarını kırtasiyeye verirdi,biz de oradan fotokopi çektirip onlara çalışırdık
bazı hocalarda not tutmak da gerekiyor..
bazıları kitap aldırıyor,kitaptan çalışıyorsun sınava
bir de genelde vizeler daha kolay oluyodu bizde,finaller daha zor oluyodu
puan hesaplamada vizelerin %30 u, finallerin de %70 i alınıyor
bu da okula göre değişir kızlar
sınıfta ders anlatmıyoruz,ama 3 ve 4. sınıflarda matematik öğretimi,türkçe öğretimi gibi dersler var,o zaman ders anlatıcakmışız
biz geçen yıl staj yapmadık,sanırım bu yıl da yok.3. ve 4. sınıflarda stajımız olucak diye biliyorum boshayallersmile

selam canım
bende sınıf öğretmenliği okuyorum üçüncü sınıfa geçtim bu sene.
sınıf öğretmenliği inan okuması en kolay ve eğlenceli bölümlerden biridir
ilk yıl dersler hep teorik uygulama neredeyse hiç yok.
ilk yıl lisedeki derslerinden bir farkı olmayacak notlara,kitaplara çalışıp gireceksin sınavlara.zorlanacam diye hiç düşünme matematik falan çok çok kolay biz 90larla 100lerle geçtik
inan iki senedir vize final haftası dışında ders çalıştığımı bilmiyorum ve ortalamam gayet iyi hiç alttan dersim yok arkadaşlarımın çoğu da böyle korkacak hiçbişe yok üniversiteden üniversiteye değişir mi bilmem ama çok da sanmıyorum değişceğni.
İkinci sene materyal tasarımı oyun öğretimi labaratuar uygulamaları gibi dersleriniz olacak o zaman başlayacaksınız işin uygulamalı eğlenceli kısmına:)
üçüncü sınıfın ikinci döneminde de staja gideceksiniz

tebrik ediyorum okulun için:) birşey sormak istersen yardımcı olurum yine.a.s.

okuldan okula , hocadan hocaya değişir ders anları.

kimi hoca kolay geçirir kimi resmen süründürürkaydirigubbakcemile3

tüm okullar ve hocalar için söyleyebileceğim tek şey, hocalarını tanıyana kadar münakaşa yapma. eğer hoşlanmayanlar varsa o okul bitmeyebilir sırnaşık şey

kızlar benim 2.girişimdi sınıf öğr. yada psikoloji istiyodum olmadı 3.yıl desesem başarabilir miyim acaba kazananlar doğru yanlışlarını yazabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…