• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SINGER 1301 YOKNAZ ile ZETİNA Z 121 makinaları

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.163
2
69.488
1.623
101
--------------------------------

slm
öncelikle sitenize erkeklerin üye olmasının yasak olduğu halde yanlış bilgiyle kaydolduğum için özür dileri.
amacım bilgi istemek içindi.tekne imalatıyla uğraşıyorum.teknemin gölgelik,koltuk kılıfları gibi kumaş dikim işlerini piyasaya yaptırıyordum.şimdi kendim yapmak istiyorum.sadece kendi işimde kullanacağım için sanayi tipi değilde ev tipi dikiş makinası almayı düşündüm.SINGER 1301 YOKNAZ ile ZETİNA Z 121 makinaları görünüm olarak aynı arada fiyat farkları var.dışarıda bayilere ve satıcılara danıştım her ikisininde branda,kot gibi malzemeleri dikebileceklerini söylediler ve herkezde kendi malını övüyor.kimse yoğurdum kara demiyor anlıyacağınız ... :) siz bayanların malum makinalarla arası iyidir diye düşündüm ve bana bu konuda yardım ederseniz memnun olurum saygılar sunar başarılar dilerim.
sürçü lisan ettimse af ola

--------------------------------

Merhaba
Böyle bir mail geldi. Soruyu cevaplayıp yardımcı olabilirseniz seviniriz.

Annemden duyduğum singerin daha iyi olduğu.Kendi tecrübem yok malesef

dikişle ilgiliyim zetina ile ilgili bir bilgim yok ama singer yoknaz çok sağlam güzel makinadır tavsiye edebilirim ama dikiceğiniz kumaşlar çok kalın kumaşlarsa sanayi makinasınıda düşünebilirsiniz bence, ikinci ellerini uygun fiyata bulabilirsiniz.

Şunu söyleyebilirim ki Singer Yoknaz'ın en eski modelleri bile hala dikiş kurslarında, terzilerde ve bir çok evde hala kullanılan bir makinedir. Zetina için birşey diyemeyeceğim, nedense tutulmadı pek. Ama Yoknaz branda nasıl diker bilmem. Şuan Singer'in daha hafif modellerinden olan Simple kullanıyorum ve kalın kotları (pervazları dahil) dikebiliyorum. Brandayı da diker diye tahmin ediyorum.

dikiş makinasını servise götürdüğümde bana kalın kumaş türü şeyler diktiğinizde makinanınız dişlerini kırarsanız dedi..kot ve kalın kumaş vs. gibi 2. el sanayi almanız önerilir..gerçi makinanızı alıp işlerinize başlamışsınızdır bile çoktannnn :1: :1:

Back