merhaba 1 yıl önce şans eseri öğrendim bu hastalık için doktora gittim. sorun olmayacağını anlattı. fakat ben herhangi bir sesin görüntüsünü görmeye başladım. nette araştırdım ve bu evreye ulaşınca ilaç tedavisi gerekmiş ama doktorum gerek yok dedi ne yapmam gerek.
birde parmak uclarımı 10'ar defa ya da 10'un katlarında sıkmazsan 2 dk duramıyorum fakat gün içinde unutana kadar 4 yada 5 kere tekrar ediyorum bu olayı. zaten renklere göre herşey kafamın içinde. yetenek diyen var hastalık diyen var
birde parmak uclarımı 10'ar defa ya da 10'un katlarında sıkmazsan 2 dk duramıyorum fakat gün içinde unutana kadar 4 yada 5 kere tekrar ediyorum bu olayı. zaten renklere göre herşey kafamın içinde. yetenek diyen var hastalık diyen var
Sineztezi nörolojik bir durum. Nörologunuz karar verecek.
ama parmak uçlarınızı sıkmanız, her şeyi renklere göre kafanızda ayırmanız sineztezi ile ilgili değil de obsesyon ile ilgili olduğunu düşündürdüyor. Sorularınıza doğru cevapları ancak sizi görecek olan psikiyatr verebilir. Yakınınızda bulunan bir psikiyatra başvurmanızı öneririm.