• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınavsız ikinci üniversite??

ZeytinCekirdee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
144
0
96
38
Trabzon
örgün öğretim kimya 3 okuyorum ama bitecek gibi durmuyo simdiden mafoldumben sıkıldım artık birşeyler yapmak istiyorum ben, kendi paramı kazanmak istiyorum artık..duymuştum da pek ilgilenmemiştim zamanında.. sınava girmeden aynı zamanda anadolu unv.den 2 yada 4 yıllık bi bölümde okuyabiliyormuşuz.. aslında daha çok beni fazla zorlamıycak işletme yada iktisat gibi bi bölüm okuyup ne bileyim bankada falan işe girsemmi gibi bi düşünce kafamı karıştırıyor.. başka ne yapabilirim yada mantıklımıdır bu.. bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim..

evet canım 2 yıllıksan 2 yıllık 4 yıllıksan 4 yıllık anadolu üni okuyablrisin... eylül gibi girip sitelere bak kayıtlar oluyor int üzerinden basit.. aöf bürosuna gidip evrak teslim ediyorsun.. ama ilanları kaçırma aöf sitesinde .. bende edebyt öğrtmenliği mezunuyum çalışıyorum ama yinede başka bir bölüm okuyacağım aöf de bu yıl.. gir tabiiki okumak en iyisi paranı kazanırsın sen yeterki tamamen kendini donat..

Ben sınavsız ikinci üni. programıyla AÖF e yazıldım geçen sene.
4 yıllık örgün işletme okuyorum
AÖF den Turizm-Otel ışletmeciliği seçtim kariyer planıma göre tabi yerimseniben Her Bölüm için ayrılıyo sanırım seçebileceğimiz programlar.ıyi incelemek lazım.Çünkü Harçları daha yüksek ödüyoruz :olmaz:

uff harç deme ya onu da nası ödiycem bilmiyorum mafoldumben ama insallah yapabilirim şansımı denemek istiyorum.. çok sağolun kızlar fikirlerinizi bildirip yardımcı olduğunuz için..

Hazırlıklı olmak lazım..Benim çok canımı sıkmıştı harçları gördüğümde bi de bu sene zamlar eklenince nolucaz bakalım :olmaz:
Ben geçen sene dönem başı 220 yatırmıştım yanlış hatırlamıyosam.(2 yıllık benim programım)

Şansını dene tabi ki.bence başarırsın çok zor bi durumu yok.Kimya okuyosun o daha çetrefilli yerimseniben Sınavlardan önce bikaç test çözmek yeterli olucaktır

ay harç çokmuş uff mafoldumben ya ben aileme hbr vermeyi düşünmüyorum kendim halletmek istiyorum aslında ama bu yapamıycam sanırım destek almam lazım çok fazla harçlar ya :sinifsinif: bende 4 yıllık işletme ya da kamu düşünüyorum insallah yapabilirim ya.. düşünüyorum ki sınava girmeden şöyle bi okusam bide bi kaç test test yeterli olur sanki..eğer çok zorlanırsam da bırakırım :sinifsinif:

ay harç çokmuş uff mafoldumben ya ben aileme hbr vermeyi düşünmüyorum kendim halletmek istiyorum aslında ama bu yapamıycam sanırım destek almam lazım çok fazla harçlar ya :sinifsinif: bende 4 yıllık işletme ya da kamu düşünüyorum insallah yapabilirim ya.. düşünüyorum ki sınava girmeden şöyle bi okusam bide bi kaç test test yeterli olur sanki..eğer çok zorlanırsam da bırakırım :sinifsinif:

Harçlar çok.İkinci üni. diye niye bu kadar fazla ödemek zorundayız anlamıyorum... :olmaz:
Ama yaparsın sonuçta öğrencilikten uzak kalmadığın için kavrama-test çözme-ders çalışma alışkanlığın körelmemiş oluyo.Zorlanmazsın bikaç ders dışında bence...Şartları zorlayıp dene arkadaşım hem aklında kalmaz yerimseniben

Harçlar çok.İkinci üni. diye niye bu kadar fazla ödemek zorundayız anlamıyorum... :olmaz:
Ama yaparsın sonuçta öğrencilikten uzak kalmadığın için kavrama-test çözme-ders çalışma alışkanlığın körelmemiş oluyo.Zorlanmazsın bikaç ders dışında bence...Şartları zorlayıp dene arkadaşım hem aklında kalmaz yerimseniben

hmm arkadaşım peki bu harç sadece 2si için fazla demi örgünde kayıtlı olduğun üniversite için normal harç mı yatırıyosun ya benim bunu öğrenmem lazım eğer örgündeki de artıyosa aofyi sildircem az kaldı kayıtlara9 gün falan:enbuyukkk:

ben de ikinci üniversite olanağından yaralanıyorum.örgün olarak okuduğum okul 4 yıl,aöf den de medya ve iletişim okuyorum.şanstan mıdır bilmiyorum ama resmen yata yata geçtim bu sene aöf sınavlarından.tavsiye ederim yani,okulla paralel dersler olunca çok iyi oluyor.zemuszemus

Arkadaslar ben bu sene beden eğitimi öğr. kayıt yaptırdım anadolu üniden okul öncesi yazabilirmiyim ? hiç duymamıstım bunu

slmkızlar.bu konuyu açtığınız iyi olmuş.ben de merak ediyordum.ben işletme bitirdim.acaba hangi bölümleri seçebilirim ya da nereden bakabilirim o listeye

accoustic örgün okuduğumuz okulla bunun hiç alakası olmuyor.zamlı ödemiyoruz yani
ammavelakin sanırım yok canım,örgün olması gerekiyor kredi için diye biliyorum:1no2:
goncak4 aöf nin sitesine girersen bulabilirsin.ben de iktisat okuyorum o yüzden işletme,maliye,çeko tercih etmedim.onun dışında uluslararsı ilişkiler,sosyoloji ve türk dili ve edebiyatı var dört yıllık.başka var mı bilmiyorum.kalanlar önlisans programları.

4 yıllık sigortacılık okuyorum, 3, sınıfım. Seneye AÖF başvurmayı düşünüyorum ama bölüm konusunda kararsız kaldımeyvahedigeldismile
Derslerim işletme ve iktisatla benzer bu nedenle onları seçmek istemiyorum. Uluslararsı ilişkiler yararlı olabilir. Ama acaba dersler nasıl zor mudur? Son senemde problem yaratır mı?
:kedi:

accoustic örgün okuduğumuz okulla bunun hiç alakası olmuyor.zamlı ödemiyoruz yani
ammavelakin sanırım yok canım,örgün olması gerekiyor kredi için diye biliyorum:1no2:
goncak4 aöf nin sitesine girersen bulabilirsin.ben de iktisat okuyorum o yüzden işletme,maliye,çeko tercih etmedim.onun dışında uluslararsı ilişkiler,sosyoloji ve türk dili ve edebiyatı var dört yıllık.başka var mı bilmiyorum.kalanlar önlisans programları.

saol cnm bilgi için.siteye baktım ama türk dili ve edebiyatı yok listede.felsefe ve sosyoloji var hangisi tercih edilmeli acaba aslında benim fotoğrafçılık da ilgimi çekiyo ama 4 yıllık alternatif varken 2 senelik seçmek saçma mı olur acababilmiyorumkismile

Arkadaslar ben bu sene beden eğitimi öğr. kayıt yaptırdım anadolu üniden okul öncesi yazabilirmiyim ? hiç duymamıstım bunu

Beden Eğitimi örgün di mi açıktan değil yani?

Ya bi de aöf harçlarında harç kredisi alma şansımız var mı acaba.bilmiyorumkismile

Bunu ben de merak ediyorum. Bilgi bulamadım bu konu hakkında.

Back