• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava Hazırlık,Uykusuzlukla Mucadele ama Nasıl?

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
Kızlar KPSS ye hazırlanıyorum 9 ayına yeni giren bebeğim var.3-4 aydır kayınvalidemin yanına geldim ki bebeğe bakımda yardımcı olabilsin bende çalışayım diye.Tabii bebeğimin diş çıkarma sureci ve geceleri uyutmuyor gündüzleri ise elimden geldiğince ders çalışmaya çalışıyorum.2 hafta sonra kayınvalidem köye gidecek ve tamamen bebeğin bakımı ve bu uykusuzluk suresi daha da artacak benim için.
Uykusuzluğa çok dayanabilen biri değilim.Öfkeleniyorum ve olumsuz düşüncelere kapılıyorum.Uykumu almışsam gayet normal oluyorum.
Bu sene kazanmam lazım kızlar hem konut kredisi ödüyoruz hem de eşimin iş yerinin kapanma ihtimali var.
Yardımcı olacak kimse yok başka.Annem yeğenim ile ilgileniyor kayınvalidem ise köye bir şeyler ekmesi lazım.Kal diyemiyorum daha fazla.
Psikolojim bozulmadan sizce nasıl yapayım?
Ben akşam saat 22.30 civarı kızımla aynı saatte uyusam gece 03.00 gibi kalkıp ders çalışsam diyorum yapabildiğim kadar.Gündüzleri ise o ne kadar uyursa bende o kadar uyuyayım diyorum ki uzun saatler uyumaz benim kızım.
Daha iyi bir fikri olan varsa dört gözle bekliyorum kızlar

Merhaba ben de Edebiyat Öğretmenliği son sınıftayım.
KPSS'ye hazırlanıyorum.Ve size tavsiyem şu ben öyle yapıyorum.
Bebeğinizle birlikte 9.30'da yatın 3 de kalkın siz.Kafanıza öyle çok daha kolay giriyor.Ben öyle yapıyorum.Tabi sizin bebeğiniz var.Zorlanıyorsunuz anlıyorum.

Temel konulara yüzeysel bakın.Zor olan konulara öğrenme odaklı çalışın.Aslında zor kelimesini lügatınızdan çıkarın.Renkli kalem ve post-it kullanın.Bunları gece kalkın 3 de yapın hem uykunuz o saatlerde çok verimli olur.Allah yardımcınız olsun.

Bebeğinizle birlikte 9.30'da yatın 3 de kalkın siz.Kafanıza öyle çok daha kolay giriyor.Ben öyle yapıyorum.Tabi sizin bebeğiniz var.Zorlanıyorsunuz anlıyorum.

Temel konulara yüzeysel bakın.Zor olan konulara öğrenme odaklı çalışın.Aslında zor kelimesini lügatınızdan çıkarın.Renkli kalem ve post-it kullanın.Bunları gece kalkın 3 de yapın hem uykunuz o saatlerde çok verimli olur.Allah yardımcınız olsun.
Allah razı olsun.Haklısınız konu çalışma olarak vatandaşlık ve coğrafya kaldıHerşey üst üste şuan bilmiyorum.İnşallah dilediklerimiz olur

gündüzleri o uyudukça uyuyacaksanız ne ara çalışacaksınız anlamadım, ayrıca parça parça uyumak daha fazla perişen eder insanı.

gündüzleri o uyudukça uyuyacaksanız ne ara çalışacaksınız anlamadım, ayrıca parça parça uyumak daha fazla perişen eder insanı.
evet haklısınız hatta bazen parça uykumdan uyanınca kollarımın titrediği oluyor.Ancak mecburum.Bu sınav olmazsa özel sektör el mecbur ama özel sektore baslarsam bir daha kazanma şansımın olmayacağını biliyorum.

Bebeğinizi ana kucağı gibi bi yere yatırın karşınıza. Tatlı tatlı onunla konuşuyomuş gibi okuyarak anlatarak çalışın bence.

Akşam 10 ile gece 3 arası uyku, bir de öğle namazı vakti 1 saatlik bir uyku yeterli olacaktır. En verimli uyuma saatleri bunlar. Onun dışında günü kategorilendirin. Örneğin öğlene kadar konu ikindiden sonra soru çözümü yapabilirsiniz. Birde pomodore tekniği var. 20 dakika ders ama sadece ders, 10 dk ders harici birşey yapacaksınız. Bu şekilde 3 kere yapınca 1 seti tamamlamış oluyorsunuz. Günde 3-4 set tamamlamaya çalışın. Başarılar.

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::halay:
Bebeğinizi ana kucağı gibi bi yere yatırın karşınıza. Tatlı tatlı onunla konuşuyomuş gibi okuyarak anlatarak çalışın bence.
o yere yattığı yerde durur mu hiç.Tırım tırım heryere emekliyor , çok meraklı,nerede kablo görse almaya çalışır,sulu ağzıyla herseyi ağzına sokar.Nerede en ufak bir şey var mesela peçete kırıntısı onu alır minik elleriyle vıç vıç eder.Ben ona meraklı köfteci diyorum.Siz böyle deyince gözüme ilk aylarındaki hali geldi ama şimdi oyle değil.Daire kapısının dışına çıkmaya çalışıyor,eğer birinin yanına gidecekse kapısını gum gün vuruyor.Onu sürekli kolluyorum hep bir işler peşinde çünkü

Bi derse gece calisilirsa veya bi karar gece verilirse daha etkili oluyomus. Bi yerde okumustum. Katiliyorum size

Kızlar KPSS ye hazırlanıyorum 9 ayına yeni giren bebeğim var.3-4 aydır kayınvalidemin yanına geldim ki bebeğe bakımda yardımcı olabilsin bende çalışayım diye.Tabii bebeğimin diş çıkarma sureci ve geceleri uyutmuyor gündüzleri ise elimden geldiğince ders çalışmaya çalışıyorum.2 hafta sonra kayınvalidem köye gidecek ve tamamen bebeğin bakımı ve bu uykusuzluk suresi daha da artacak benim için.
Uykusuzluğa çok dayanabilen biri değilim.Öfkeleniyorum ve olumsuz düşüncelere kapılıyorum.Uykumu almışsam gayet normal oluyorum.
Bu sene kazanmam lazım kızlar hem konut kredisi ödüyoruz hem de eşimin iş yerinin kapanma ihtimali var.
Yardımcı olacak kimse yok başka.Annem yeğenim ile ilgileniyor kayınvalidem ise köye bir şeyler ekmesi lazım.Kal diyemiyorum daha fazla.
Ben akşam saat 22.30 civarı kızımla aynı saatte uyusam gece 03.00 gibi kalkıp ders çalışsam diyorum yapabildiğim kadar.Gündüzleri ise o ne kadar uyursa bende o kadar uyuyayım diyorum ki uzun saatler uyumaz benim kızım.
Keşke kpss kazanıp öyle çocuk yapsaydiniz böyle çok çok zor.allah yardım etsin

Bi derse gece calisilirsa veya bi karar gece verilirse daha etkili oluyomus. Bi yerde okumustum. Katiliyorum size
Çünkü sessizlik hakim her şey herkes uykuda.Tam motive olunuyor o zaman.Üniverste sınavına çalışırken gece kalkıp çalışırdım.Müthiş bir şey ya.Birde Ramazan Ayı'nda sahurdan sonra uyumaz çalışırdım.Hem sünnet. Hem de efsane bir şey ya.Kuş sesleri ohhh.Mis misss.

Keşke kpss kazanıp öyle çocuk yapsaydiniz böyle çok çok zor.allah yardım etsin
Amin çok sağolun yaş 32 .Evlenene kadar babamın borçlarını ödedim vardiyalı mesaili işlerdi.Şimdi bebek en azından 1 yaşını eçmiş olacak çalışmıyorken en iyi fırsatım bu zaman

• Beğen
Reactions: Den
Çünkü sessizlik hakim her şey herkes uykuda.Tam motive olunuyor o zaman.Üniverste sınavına çalışırken gece kalkıp çalışırdım.Müthiş bir şey ya.Birde Ramazan Ayı'nda sahurdan sonra uyumaz çalışırdım.Hem sünnet. Hem de efsane bir şey ya.Kuş sesleri ohhh.Mis misss.
bebek varken tek fırsatım gece saatleri zaten.Dediğiniz gibi bir yol izleyeceğim inşallah faydalı olur.çok ama çok sağ olun

Ben sayisalci olduğumdan sozelde çok zorlanmıştım..sozelleri (10sene önce tabi) videolu anlatım cdleri vardı.. ortaokul seviyesi tarih v.s.. onlarla çalıştım.. gece sabaha kadar çalışıp öğleden sonra uyandım..ama bebek ile daha esnek olabilir çalışma saatlerin.. dershane ye gitmedim kendim evde hazırlandım,sürekli ve bol miktarda soru çözdüm ve gordumki aynı şeyler farklı farklı soruluyor..soru çözdukce öğreniyorsun sanki... Sayisalda sıkıntım yoktu zaten..çözümlü,cevaplı soru bankaları kullandım..yapabilirsin kafanda büyütme.. tekrar ve soru çözme ..bu kadar ...başarılar..

Ben sayisalci olduğumdan sozelde çok zorlanmıştım..sozelleri (10sene önce tabi) videolu anlatım cdleri vardı.. ortaokul seviyesi tarih v.s.. onlarla çalıştım.. gece sabaha kadar çalışıp öğleden sonra uyandım..ama bebek ile daha esnek olabilir çalışma saatlerin.. dershane ye gitmedim kendim evde hazırlandım,sürekli ve bol miktarda soru çözdüm ve gordumki aynı şeyler farklı farklı soruluyor..soru çözdukce öğreniyorsun sanki... Sayisalda sıkıntım yoktu zaten..çözümlü,cevaplı soru bankaları kullandım..yapabilirsin kafanda büyütme.. tekrar ve soru çözme ..bu kadar ...başarılar..
benimde sozelim çok kuvvetlidir.Matematiğim şse çalışmam gereken zaman ayırmam gereken bir ders.Matematiğim zayıf olduğuniçin bende o konuları ortaokul matematik videolarından dinleyeceğim.Zaten kpssye yonelikvşdeolar bana göre hızlı.

Back