Sınava girince stres oluyorum hemen çıkasım geliyor yardım edin:((

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Kızlar ben sınavlara girince örneğin ygs diyelim yada deneme sınavlarına girince bi stres oluyorum ilk baştya bişey yok türkçe bitene kadar(türkçe sadece bi örnekti) sonra türkçe bittimi yani bi 30 soruyu geçtimi kafam dönmeye başlıyor midem bulanıyo hemenr sınavdan çıkmak istiyorum hal böyle oluncada diyorum kendi kendime kızım rahat ol falan filan ama olmuyo hatta kafamı kaldıramıyorum sanki hoca bana bakıyormuş gibi geliyor sürekli böyle oluncada kafam dönüyor kızlar biliyorsam yapacağım varsada yapamıyorum böyle olduğu için lütfen yardım edin sizdede böyle oluyormu ne yapabilirim böyle olmaması için

Evde bol bol deneme çöz. Gerçek deneme ve sınavlara girerken de evdeymişsin gibi hayale et kendini. Stresin sebebi konu eksiklerin bundan kaynaklı kendine güvensizlik olabilir. Bunu aşmanın yolu da çok sıkı çalışıp konu eksiklerini kapatmak olmalı. Hocanın sana baktığını hissetmen de sanki yanlış yapıyorsun soruları karşıdaki gozetmen de şuna bak en basit soruyu yapamadı dediğini içten duyuyor sürekli kendi kendini eleştriyor olabilirsin. Her yaptığın şeyi kendince eleştiriyor da olabilirsin. Yok ben bunu anlayamıyorum yapamıyorum herkes benden daha iyi gibi düşüncelere sahipsen bunların hepsini unut. Kendini strese sokup baskı yapma. Rahat ol. Kimse senden daha iyi. Ya da sınavda kötü yapsan bile bu hayatın sonu değil. Hİç bir şey senden değerli ve önemli değil. Önce biraz rahatla bence. Beynini boşalt. Haftasonu dışarı çık sevdiğin bir şeyleri yap sinemaya git gez sevdiğin arkadaşlarınla görüş ya da canın ne isterse. Ondan sonra eve gelince de güzel bir plan yap ders çalışmaya başla. Kendine ödüller de koy. Mesela her konuyu çalışıp öğrenip o konudan 300 soru çözünce bir tane film izleyebilirsin, Ya da deneme sınavından her sınavda 5 net arttırma hedefi koyabilirsin. Her 5 net arttırdığında kendine hediye alabilirsin sevdiğin bir kazak elbise ya da başka bir şey olabilir. Zaten kendine ödül koyunca 5 net arttırmam gerekiyor diye hem çok çalışırsın hem de denemede ödül için tüm soruları rahatlıkla çözebilirsin bence. Zaten netlerin arttıkça kendine güvenin de artacak soru çözmek senin için eğlence ve zevke dönüşecektir.

Canım benim düşüncelerin için çook teşekkür ederim dediklerini deniyecem olur inş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…