Sınava çalışma stratejileri

integral1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
80
0
36
İstanbul
Öncelikle herkese merabaa :) 17 yaşındayım lise3. sınıftayım istanbulda pek de iyi olmasa da bi anadolu lisesinde okuyorum. baştan anlatıcam. 9 ve 10 um nerdeyse sıfır denebilicek kadar az hiç ama hiç takmadım zar zor geçtim bile diyebilirim ne bir deneme ne de bi test çözüyodum. ilköğretimde sbsnin verdiği o ağırlığı 2 senede atabildim üstümden. kardeşim 480 puan yapmış en son ki sbsde sadece bi yanlışı olan biri gerçekten zeki. bense ailenin salak çocuğu. sana öyle geliyodur demeyin. çünkü aynı evde yaşasaydık her kim okuyosa şu an haklısın derdi. benden hiç umutları yok. şu an 11.sınıfa gidiyorum dersaneye yazıldım. artık uyandım ve mutlaka bişey ypmam gerektiğinin farkındayım. okulun başlarında dershanem sayesinde çalışmaya başladı ne zamandır ilk defa bi denemeye giricektim çok hırslanmıştım sabahları hafta sonu olsun olmasın kalkıp çalışıyodum 7 olduğunda ayaktaydım. ve sonuç olarak 120 soruda 70 net yaptım. başta çok sevinmiştim ama şimdi gözüme çok az görünüyor. istediğim bölüm boğaziçi işletme tam anlamıyla marka. çok ama çok istiyorum. en çok da aileme kendimi kanıtlamayı geleceğimi sağlam kurmayı. istedikleri yeri kazanmış nasıl çalışmış hangi kaynaklardan neler yapmış nasıl motive olmuş neler kazamış neler kaybetmiş bunları bilmek duymak hepimize moral verir. hangi kaynaklardan yararlanmış. benim gibi olanlar varsa buyursun gelsinn buyrun topiğime.. :18:

tatlım öncelikle bütün bu çabanı ailene kendini ispatlamak için değil gerçekten daha iyi bir geleceğe sahip olmak istediğin için yapmalısın... bu senin ilk zamanlarda çalışmıyor olman ve birden bire çalışmaya başlaman çok güzel bir şey... demekki hırslandın 120 sorudan 70 tanesini doğru çözdükten sonra eğer bu az diyorsan en doğru yoldasın demektir... şu sıralar kafana hiç birşey takma ve sadece ona yoğunlaş... bende senin gibiydim... normalde hiç çalışmazdım sonra bi çalıştım izmir dokuz eylül üniversitesi hukuk fakültesini kazandım... yani insanın yapamayacağı şey yok yeter ki iste... başarılarının devamını ve en büyük başarıların senin olmasını diliyorum canım... umarım herşey yolunda gider

çok teşekkür ederim umarım herkesin istediği yer olur çalışırken nelere dikkat ettiniz kaç saat çalıştınız programlımıydınız

Son düzenleme:
aslında şöyle bir şey var... ben ilk okuldan itibaren kitabın kapağına bile bakmayan bir kişiydim... sonra herkes yapamazsın edemezsin deyince hırslandım ve günde en az 4 saat tabii çok sık ara vererek çalıştım... hergün başka bir ders çalışıyordum... ama eğer zayıf olduğum bir ders var ise eğer günlük dersimi en erken ne zaman bitirebilirsem bitiyordum kalan saatte de zayıf olduğum dersi çalışıyordum... yani bazen hafta içerisinde 4 kere aynı dersi çalıştığım oluyordu... ama hiç 4 saati geçirmiyordum çünkü kendime zaman ayırmak istiyordum internet dolaşmak falan... tabii çok acil durumlar dışında yani son hafta full çalışıyordum mesela... bence istemen yeterli olacak... dersleri bir programa koy ona göre çalış başaramayacağın hiç bir şey olmayacak... eğer azimliyse ki öylesin en azından yazdıklarından bu anlaşılıyor kesin herşeyi başarırsın... derste hep daha yüksek puanı hedefle... süper olmasa da iyi olması için uğraş bence.... başarılar tatlım :)

Merhaba
Öncelikle emin ol çok çok az kişi lisenin başından beri sıkı ve düzenli bir şekilde çalışıyor
Yani bir şey kaybetmiş değilsin,öğrencilerin çok büyük çoğunluğu lise son sınıfta öss düzeyinde çalışmaya başlıyor
Örnek verecek olursam lisede hiç çalışmayan bir öğrenci (arkadaşım değildi uzaktan tanırdım) ygs'de ilk 1000'e girmişti
Tabi okul hemen bunu kürsüye çıkarttı sorular sormaya başladı,ilk seneler hiç çalışmadığını,sadece son sınıfta çalışmaya başladığını söyledi
Gerçekten de çalışmayan dalgacı bir öğrenciydi,şimdi gata tıpta
Sen hangi bölümsün?
Hedefine bakacak olursam tm'sin

Ben de matematikten hiç anlamayan,doğru düzgün ders çalışmayan bir öğrenci oldum lisede
Son sınıfta da sistemli olmasa da çalıştım,son aylarda çok sıkıldım hiç çalışmadım
Matematiğim çok çok kötüydü çalışmamı söylerlerdi insan anlamadığı bir şeye nasıl çalışır derdim nasıl soru çözeceğim soruları vs
Asla anlamayacağımı tm seçmemin çok büyük hata olduğunu düşünüyordum

İlk sene adam gibi çalışmadığım için kazanamadım,daha doğrusu istediğim okula puanım yetmeyeceği için tercih yapmadım
Odtü sosyoloji ya da felsefe, veya Hacettepe sosyoloji istiyordum

2.sene gerçekten sıkı çalıştım,matematiğe çok fazla ağırlık verdim sözel derslerim iyiydi
Matematikten de anlayamadığım,çok daha fazla zorlandığım konulara ağırlık vermedim
Yapabileceğimi düşündüğüm konulara daha fazla çalıştım ki onlardan fire vermeyeyim

Sınavda çok güvendiğim sözel derslerin netleri kötü geldi,beni kurtaran matematik oldu
Ben de aynen senin gibi düşünüyordum aptalım sanırım ben derdim matematiği asla yapamayacağımı düşünürdüm
Ama sonuç olarak yaptım ve şuan Hacettepe Üniversitesi sosyoloji bölümünde okuyorum
Mat2'ye daha fazla ağırlık verseydim Odtü sosyolji de olurdu

Kısacası asla yapamam vs diye düşünme,gerçekten sistemli ve inanarak çalışınca yapılamayacak bir şey değil
Anadolu lisesi okuduğuna göre temelin var
Umarım hedefine ulaşırsın
Nasıl çalıştığım konusunda soruların olursa yardımcı olurum

Son düzenleme:
Topik açmayı düşünürken açmasammı diye düşünüyodum ama gerçekten bunu yapmakla çok çok iyi yapmışım :) örnekleri görmek duymak inanılmaz motive etti beni. evet tmyim matematikle aram bu sene iyi sayılır başta sıkı tuttuğum için :) ama geometrim maalesef çok kötü vasat hatta sevemiyorum bir türlü. ben küçüklüğümden beri çok uyku seven bi insanım ve dayanamıyorum uykusuzluğa ders çalışma hevesim var ama uykuya yenik düşüyorum sizce bu konuda ne yapabilirim bu arada inşallah bende sizin gibi olurum istediğim yeri kazanırım inşalllahh

Geometri -sen de biliyorsundur- sadece çok fazla soru çözmekle anlaşılabilecek bir ders
Mümkün olduğunca çok soru çözmeye çalış
Yapamadıklarını mutlaka dersanedeki ya da okuldaki hocalarına sor
Sorulabilecek soru tipi sınırlı olan bir ders olduğu için ne kadar fazla soru tipi görürsen o kadar başarılı olursun
Son sınıfta analitik geometri göreceksin,bilmiyorum sistem değişti mi ama biz son sınıfta görmüştük
Analitik geometriyi en baştan sıkı tut 8 sorun garanti olsun
Zaten çoğunlukla kimse analitik geometriye ağırlık vermiyor önemsemiyor sınavda da yapmıyor
O yüzden o soruların eleyici gücü daha fazla
Çok bilinen çalışılan bir geo.konusunu doğru cevap vermekle az çalışılan ve sınavda fazla kişi tarafından çözülmeyen bir geo.konusu arasında çok fark var
Atıyorum bilinen bir konunun sorusunu doğru cevap verirsen 1 kişinin,ama önemsenmeyen bir konunun sorusunu çözersen 5 kişinin önüne geçersin
O yüzden analitik geometri ve uzay geometrisi çok önemli

Uyku konusunda ben de çok sıkıntı çekmiştim,özelikle sabah uykusunu çok sevdiğim için uyanamazdım
Uyku düzenini verimli çalışabildiğin saatlere göre ayarla
Sanıldığı gibi erken yat erken kalkarsın gibi bir durum yok,uyku uykuyu getiriyor ne kadar erken yatarsan sabah o kadar zor uyanıyorsun
Okuldan veya dersaneden geldiğimde birkaç saat uyurdum ben
Gece daha iyi çalıştığım için geç yatardım ve dediğim gibi sabah da daha dinç kalkardım
Okuldan geldiğin zaman uyumak insana iyi geliyor
1 saat uyu,kalk kahveni yap derse başla
Çok abartmamak şartıyla enerji içeceği de içebilirsin
Umarım hedefine ulaşırsın :)

Çok güzel bi konu olmuş gerçekten.Söylediklerinizin banada faydası dokunacağını düşünüyorum.Konu eksiklerim fazla ve temelim sağlam değil.Açıköğretimden okuyorum,nasıl bir yol izleyebilirim?Sürekli evdeyim zaten,seneye dershaneye yazılacağım inşaallah ama bu yıl kendim çabalayarak eksiklerimin bi kısmını kapatmak istiyorum.
Temeli sağlam olmayan birisine dershanelerde yardımcı olamazmış o yüzden böyle düşündüm bende.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim matematik temelim yoktu 7 sene matematik görmedikten sonra KPSSye girmem gerekti 15 mat yaptım 15ini de doğru yaptım...Bunu nasıl yaptım hiiç çekinmeden gittim 4. sınıf matematiği aldım toplamadan çıkarmadan başladım vaktim olsa geometriyi de sökerdim de bir senede anca temel matematiği çözebildim:)

Tebrik ederim :) Herkesin yapabileceği birşey değil bu.
Umarım bigün matematikle arkadaş olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…