Sinameki Otu Çayı ne işe yarar ?

--she

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
20
3
27
Sinameki çayı nasıl yapılır ? Nasıl demlenir ? Sağlığa faydaları nelerdir ?

Sinameki Çayı nasıl yapılır ?

Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş sinameki yaprağı
1 bardak sıcak su
Yarım tatlı kaşığı bal
Bir cezvede bir bardak suyu kaynatın. Cezveyi ocaktan alın. Sinameki yapraklarını ekleyin, kapağını örtün ve 8-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. İsterseniz bal ekleyin.
- Kabızlığa karşı etkili bir müshil olarak kullanılır.

- İştah kesici etki gösterebilmektedir. Bu sayede zayıflamaya yardımcı olur

- Diüretik özelliği bulunduğundan idrar söktürücüdür, böylece idrar yolunu enfeksiyondan temizler.

- Sinameki yaprakları çiğnenirse, ağız hastalıkları ve diş eti problemleri giderilebilir.

- Sinameki, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Şişkinliği ve hazımsızlığı giderir, mideyi, bağırsakları rahatlatır.

- Midede ülsere sebep olan bakterilerin üremesine engel olabilmektedir.

- Sinameki yapraklarında bulunan tanninler ve gerekli yağlarda, antibakteriyel özellikler vardır. Bu özellikleri sayesinde, bu bitki vücuttaki zararlı bakteri, mantar ve parazitleri yok eder.

- Sinameki yaprakları, bağırsak kurtlarından kurtulmaya yardımcıdır. Bunun nedeni muhtemelen içerdiği dışkı yumuşatıcı özelliklerdendir.

- İltihap önleyici özellikleri bulunduğundan, anal çatlakları ve hemoroitleri gidermeye, şişkinliği azaltmaya ve hızlı iyileşmeye olanak sağlar.

- Sinameki, saçları, güçlendirir, yumuşatır ve parlatır. Bu bitkinin bakım için kullanımı, saçları güçlendirir, kalınlaştırır ve parlatır.

- Sinameki, antibakteriyel özellikleri sayesinde, dermatolojik cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir. Sinameki yaprakları kullanılarak hazırlanmış bir macun, sivilce ve egzema gibi cilt problemlerinin tedavisini sağlar.

- Sinamekinin tüm bu faydalarından yararlanmak için günde 1-2 bardak sinameki çayı içebilirsiniz.

Sinameki, yüzyıllardır Afrika, Hindistan ve dünyanın diğer bölgelerinde yetiştirilen bir bitkidir. Bu bitkinin yaprakları ve tohumları, bitkisel ilaç olarak kullanılabilir. Sinameki, baklagiller ailesinden bir çiçekli bitkidir. Sarı, beyaz ve pembe çiçekleri bulunur.

Hazımsızlığa iyi gelir

Sinameki, mide ekşimesi, mide bulantısı, gaz, şişkinlik ve hazımsızlık sonucu oluşan geğirme gibi sorunlara iyi gelir. Sinameki, kakule, rezene, zencefil ve nane gibi aromatik bitkilerle birlikte tüketildiğinde, midede gaz birikmesi gibi sorunları yok eder.

Kilo vermeye yardım eder

Sinameki yaprakları, özelikle kilo vermek için çok faydalıdır. Kilo vermek için uygulanan diyetlerde düşük lif nedeniyle oluşan kabızlık gibi sorunları giderir. Düşük kalorili ve güçlü tadıyla, vücuda sıvı girişini arttırır. Daha fazla sıvı içmek, daha az yemenizi sağlar. Vücuttaki toksinlerin ve bağırsaklardaki sindirilmemiş yiyeceklerin atımına yardımcı olur. Bu temizleme ve detokslardan arındırma, besin maddelerinin emilimini arttırır ve metabozlizmayı hızlandırarak, kilo vermeye yardım eder.

Saçları Güçlendirir

Sinameki, yüzeysel olarak uygulanarak, saçları pürüzsüz, parlak ve güçlü hale getirir. Sinameki tozu, yoğurt ve suyu karıştırarak bir saç kremi oluşturabilirsiniz. Ayrıca narenciye suyu, bitki çayları, yağlar ve baharatları da bu karışıma ekleyerek, etkisini arttırabilirsiniz. Bunu küçük küçük alanlara olmak üzere, saçlarınıza sürebilirsiniz. Saç derinize de sürebilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı plastik birşey ile kapatıp, kurumaya bırakın. Birkaç saat sonra yıkayın.

Bağırsak Temizleyicidir

Sinameki, dışkı yumuşatıcı etkileri sayesinde mükemmel bir bağırsak temizleyicidir. Sinameki, Çin tıbbında, kalın bağırsaktaki birikimi temizlemek ve midede biriken yiyecekleri vücuttan atmak için kullanılmaktadır. Günümüzde, kolonoskopi gibi birçok kolon ameliyatından önce, bağırsakları temizlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sinameki Yan Etkileri

Uzun süreli kullanımı, mide ağrısına, ishale, kramplara ve gaza neden olabilir.

Kusmaya, idrarın anormal renk almasına ve kanlanmasına ve hatta idrarda protein çıkışında artışa neden olabilir.

Uzun süreli kullanımı, kalın bağırsağın renk değiştirmesine neden olabilir. Kalın bağırsağın iç duvarı, siyah renk alır.

Bu bitki, kemiklerin yumuşamasına ve iskelet sisteminin güçsüzleşmesine neden olup, eklem iltihabına yol açabilir.

Kanda potasyum yetersizliğine yol açabilir.

Sinameki yan etkisi olarak, alerjiler ve cilt döküntüleri oluşabilir.

Hamile, emziren ve yumurtalama döneminde olan kadınlar bu bitkiden uzak durmalıdır.

Bağırsak iltihabı hastalığı, bağırsak ülseri ve midede tanımlanmamış ağrı olan insanlar bu bitkiden uzak durmalıdır.

Sinameki çayının fazla tüketilmesi, karaciğer için zehirli olabilir.

Apandist yada Crohn hastalığı, ülseratif kolit, hemoroit veya ülser gibi bağırsak hastası olanlar bu bitkinin çayından uzak durmalıdır.

Çocuklara bu bitki tavsiye edilmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…