• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Sinameki Kürü + Entele Yağı hakkında yardım

Pyenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2010
191
0
46
Adana
Bugün aktara gittim. Entele olup olmadığını sordum artık satılmıyor dedi =S Ama entele yağı var dedi. İlk defa duydum entele yağını. Neyse aldım. Bir şişe yağ verdi içinde zeytin yağı + hint yağı + susam yağı + badem yağı ve entele yağı var, karışık. Bunu sür saçın kendinede gelir uzatır felan dedi. Bide sinameki aldım. Sinamekili kürü de ypmak için. Kızlar eczaneden bemix alırken sinamekili kürü yapacağımı söyleyince benimle dalga geçtiler. Görür onlar saçlarım uzasın gözlerine gözlerine sokmazsam banada Damla demesinler. Sizlere bir kaç sorum olacak.

Sinamekiyi nasıl kullanacağım? Kaynatmayı bile bilmiyorum.
Kaynatınca süzecek miyim ne edeceğim?
Bemix ampulu sinamekinin içine nası koyucam ve ne kadar koyucam?
Kürü kaç günde bir uygulamalıyım?
Kötü koku bırakıyor mu? Çünkü dersaneye gidiyorum her gün koku yapıyorsa nasıl geçirebilirim?
Entele yağı diye bir şey varmı?
Varsa entele otu kadar işe yarıyor mu yani onun kadar uzatıyor mu?
Üstteki yazdığım yağ karışımının içine bemix koyulur mu ?
Yılan yağı kullanıyordum ve etkisini görmüştüm bitince yine aldım ama bu aldığımın rengi hem öncekinden koyuydu hemde önceki kokmuyordu hiç bu kokuyor. Sizce sahte mi?
Sinameki + bemix i saçımı uzatmak için kullanıcam ama boyadan yıpranmış saçıma zarar verir mi? Yoksa daha iyi mi gelir?
Sinameki + bemix kürüne ek olarak başka şeylerde katabilir miyim içine?

Lütfen arkadaşlar eğer şimdi yanıt verirseniz hepsine şimdi yapıp yatıcam, sabah bonya yapıcam...

ilk ben gördüm sanırım sorunu şimdi entele yağını hiç duymadım umarım işe yarar sinamekiyi şöyle yapıcaksın badem yağı ve bemixi orantılı olarak karıştır.bir cezvede bir tutam sinameki ve bir kapak bu karışımı yarım cay bardağı su ile kaynat soğuyunca sür.zararı yok yumuşacık yapıyor saçı yanıklara ve yıpranmaya iyi geliyor uzaması için haftada birkere olak üzere ara vermeden uzun süre en az 3 ay uygulamak lazım kolay gelsin

tatlı badem yağı.birde ben bu kürü şöyle yaptım badem yağının içine 2şer ampul bemix evigen bepanten koydum sinameki ve yarım çay bardağı suya şişenin kapağıyla bir kapak koydum çok güzel oluyor

son birşey söylemeliyim unuttum soğuyunca süz ve bir kaseye dök elinle iyce yedir biraz kalınca yıkar gibi saçına dök bukkkadaaar

Çok çok teşekkür ederiiim =)
Peki kaç saat bekleteceğim?
Bide bir avuç mu koyacağım sinamekii anlamadım =D
Ve kötü koku yapıyor mu? Sabah dersanem var kötü kokmak istemem =D

bi tutuam iki parmağının arasına ne kadar alıyosan o kadar sinemaki koyuyosun
5 dakika kahverengi oluyo su o alona kadar sonra süz yapraklarını içinden çıkar
tatlı badem yağı ben ayrıca zeytinyağı koyuyorum
4 saat bekeletip yıkıyosun koku kalmıyo bende
bi süre yaıp ara vermelisin ben 1.5 yaptım şimdi ara verdim saçın dinlenmeye ihtiyacı var çünkü
saçında boya varsa boyayı akıtıyo
uzattığı kesin onun dışında yumuşacık ve parlak oluyo
bemiks kutunun içinde 5 tane oluyo birini kırık sinemaki ılıdıktan sonra dök içine (kırarken eline dikkat et )
ben 5 günde bir 4 saat bekleterek yaptım
bunun dışında bi bakım yapmadığım için entele yda tılan yağı konusunda bi bilgim yok
kolay gelsin

Bugün aktara gittim. Entele olup olmadığını sordum artık satılmıyor dedi =S Ama entele yağı var dedi. İlk defa duydum entele yağını. Neyse aldım. Bir şişe yağ verdi içinde zeytin yağı + hint yağı + susam yağı + badem yağı ve entele yağı var, karışık. Bunu sür saçın kendinede gelir uzatır felan dedi.

canım entele yağını ne kadara aldın ???:bbo:

bi tutuam iki parmağının arasına ne kadar alıyosan o kadar sinemaki koyuyosun
5 dakika kahverengi oluyo su o alona kadar sonra süz yapraklarını içinden çıkar
tatlı badem yağı ben ayrıca zeytinyağı koyuyorum
4 saat bekeletip yıkıyosun koku kalmıyo bende
bi süre yaıp ara vermelisin ben 1.5 yaptım şimdi ara verdim saçın dinlenmeye ihtiyacı var çünkü
saçında boya varsa boyayı akıtıyo
uzattığı kesin onun dışında yumuşacık ve parlak oluyo
bemiks kutunun içinde 5 tane oluyo birini kırık sinemaki ılıdıktan sonra dök içine (kırarken eline dikkat et )
ben 5 günde bir 4 saat bekleterek yaptım
bunun dışında bi bakım yapmadığım için entele yda tılan yağı konusunda bi bilgim yok
kolay gelsin

Çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın. Nee boya mı akıtıyor, oleeyy o zaman =D Saçlarımı boyası gidene kadar uzatıp sarıya boyatacaktım. Madem boyayı akıtıyor çok daha iyi olur bu yöntem. İki gün önce yaptım. Yumuşacık oldu saçlarım. Ama ben bu yağları ve sinamekiyi kullanmaya başlamadan önce saçlarım hiç elektriklenmezdi şimdi çok elektirkleniyor. Sizlerde de oldu mu? Bide ben karışımı şöyle yaptım; sinameki + bemix + badem yağı + entele,susam,zeytin,hint yağı da kattım çok az =D Bi zararı olmaz değil mi =))

canım entele yağını ne kadara aldın ???:bbo:

Tek satılmıyordu karışıktı. entele, susam, hint, zeytin, badem yağı karışıktı. 5 tl felandı.

Tek satılmıyordu karışıktı. entele, susam, hint, zeytin, badem yağı karışıktı. 5 tl felandı.

aa marka olarak ne canım burda entele yağı diye bi şise gösterdi aktar 50ml 20 tl ye ffisfisfis çok pahalıydı alamadım bilmiyorumkismile

bnde elektrklenme yapmadı aksine yatıştırdı saçlarımı herkeze farklı etkileri var bnmde kına var saçımda onu akıttı biraz o yüzden çık iyi bu bakım
ya da çok yağ eklemişin ondanda olabilir yıkarken çık yıkıyosan arıtmak için sonra kuruyup ekelktrlenyodr saç
ılık suyla yıka bn öyle yapıorum

bnde elektrklenme yapmadı aksine yatıştırdı saçlarımı herkeze farklı etkileri var bnmde kına var saçımda onu akıttı biraz o yüzden çık iyi bu bakım
ya da çok yağ eklemişin ondanda olabilir yıkarken çık yıkıyosan arıtmak için sonra kuruyup ekelktrlenyodr saç
ılık suyla yıka bn öyle yapıorum
Ayy yağı hem çok koyuyorum hemde çıkarmak için iki şampuan yapıyorum bol bol su döküyorum. Annem ılık suyun yağı çıkarmadığını söyledi sıcak suyla yıka dedi. Off elektiriklenmesine deli oluyorum ilk defa böyle oluyor :ecrin_bebek:

Bizim Adana'da Çerçi var aktar. Üzernde çerçi felan yazıyor canım markası yok =)

canım çok teşekkür ederim adanada nişanlım oturuyor ona söylerim o alır gönderir. Çok sağol nasıl sevindim bilemessin :teytey::teytey:a.s.

Ayy yağı hem çok koyuyorum hemde çıkarmak için iki şampuan yapıyorum bol bol su döküyorum. Annem ılık suyun yağı çıkarmadığını söyledi sıcak suyla yıka dedi. Off elektiriklenmesine deli oluyorum ilk defa böyle oluyor :ecrin_bebek:

iki şampuan bol bol su yapınca yaptığın bakımın etkisi kalmaz ki ben bi kere yıkayıp kndi halinde kurusun diye bırakıyorum bi yere gtmiceksem sorun olmuyo ertesi gün bi daha yıkıyorum artık sıcak suyla hiç yapmm bn ılık su dene baklım

iki şampuan bol bol su yapınca yaptığın bakımın etkisi kalmaz ki ben bi kere yıkayıp kndi halinde kurusun diye bırakıyorum bi yere gtmiceksem sorun olmuyo ertesi gün bi daha yıkıyorum artık sıcak suyla hiç yapmm bn ılık su dene baklım

Hergün dersanem var sabahtan. Bir şampuan yapınca saçım yağlı gibi duruyor =S Belki yağı sürdüğümde 5-6 saat bekletirsem tam emer ve şamp. etkisi gitmez :ecrin_bebek:

Arkaaşlar inanamayacaksınız ama dip boyam geldi. Kürü yapalı bir kaç gün oluyor hemde =D

:nazar:

entele yağıyla sinemakiyi birlikte kullanıyorsun sanırım dimi canım hadi bakalım sağlıklı upuzuuun saçlar hepimize

İki gün önce bir daha yaptım. Allah'ım diplerim dahada belli şuan. Şoklardayım hala. Ama bir sorun var arkadaşlar. Kürü ilk yaptığımda saçlarım ipek gibi oldu. Muhteşemdi. Aha saçın kendine döndü diye sevindim. İki gün öncede yaptım kürü ama saçım yine aynı kuru, ne kadar tarasan da dolaşık bir halde. Ve boya o kadar mahvettiki saçlarımı, saçımın asıl şekli yok artık. Nasıl şekli şuanki biliyor musunuz. Ense kısımları kıvırcık üstler düz. Sanki iyi düzleştirilememiş gibi duruyor düzleştirmediğim halde. Kaç kişi bana dediki saçını iyi düzleştiremiyorsun. Oysaki saçında düzleştirici yok. Delleniyorum ya. Lütfen yardım edin sürmediğim yağ mağ kalmadı ne yapıcam ben. Yemin ediyorum uzamasınıda geçtim yeterki sağlıklı saçlaım olsun :gitme:

canım o entelenin etkisi olabilir benim de ikinci yapışımda saçımı süpürgeye çevirmişti. artık kullanmıyorum enteleyi. sinemaki kullanıyorum.
şimdilik bi uzama yok ama bakalım ne olucak.

Back