• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiki Bebekler Neden Emmiyor??

Sherlock Holmess

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
140
237
23
Arkadaşlar herkese merhabalar konum başlıktan mâlum... Ablamın bebeği doğdu şuan 4 günlük, sezeryan doğum yaptı ilk 3 gün ablamin sütü yoktu ara ara emzirerek ara ara da mama vererek 4. Güne geldik bugün süt kanalları tam açıldı ama bebek meme reddi yaptı aynısını bende kızimda yasadım ve mamayla büyütmek zorunda kaldım var mı tavsiyesi olan?

Arkadaşlar herkese merhabalar konum başlıktan mâlum... Ablamın bebeği doğdu şuan 4 günlük, sezeryan doğum yaptı ilk 3 gün ablamin sütü yoktu ara ara emzirerek ara ara da mama vererek 4. Güne geldik bugün süt kanalları tam açıldı ama bebek meme reddi yaptı aynısını bende kızimda yasadım ve mamayla büyütmek zorunda kaldım var mı tavsiyesi olan?
Emzirmenin en büyük düşmanı mama ve biberon. Yeni doğan bebeğe sütüm yetmezse yetmez diyerek az da olsa mama ve biberonu verdiğinde onun kolaylığına alışıp emmiyor. Ablanın yapması gereken mamayı ve biberonu çöpe atıp emzirmeye inatlaşmak. İlk çocuğum sezaryandı kilolu Bi bebek diye hastanede mama verdi hemşireler. Eve geldiğimizde almadı memeyi. Başlarım böyle işe diyip mamayı çöpe attım. Ya emersin ya emersin diye Bi daha hiç mama almadı. Emdikçe sütüm arttı hatta fazla sütten Bi ara meme reddi oldu. İkinci çocuğum normal doğum oldu doğurur doğurmaz emzirdim hiç mama vermedik hiç redde yaşamadık. Ablanın şansı 4 günlük henüz bebeği direkt mamayı kessin. Bol bol emzirsin. Memede süt hiç bitmez. Az gelir yavaş gelir ama bitmez. Çevirip çevirip Bi o meme Bi bu meme emzirsin. Bol bol da uyutun ve su içirin.

Şimdiki bebekler emmiyor çünkü Bi alternatifleri var. Doğar doğmaz yok sezaryan doğum yok sarılık bilmem ne diye hemen biberonu dayıyoruz. Biberon stabildir hep aynı miktarda aynı tatta süt gelir. Meme daha karmaşık. Başta az gelir sonra bebek memeyi Bi bırakıp Bi alır ve süt akışını tetikler. Sonra ön süt hızlı akar. Sonra yağlı süte geçer yavaş yavaş gelir tadı değişir vs vs. Bebek için daha karmaşık. O da kolaya kaçmak için madem mama var onu ver der. 😂😂

Elbette siz de biliyorsunuzdur ama kaşık şeklinde biberonlar var, onlardan deneyebilirsiniz. Biz eve mama bile almamıştık, saatler boyu emzirdiğim oldu. Çocuğum 5 aylık, bu beş ayda gerçekten neler neler yaşandı. Hatta fizyoterapistimle hiç görüşmemiştik bu süreçte bel boşluğum artmış, kamburum çıkmış ve hatta boynum düzleşmiş. Sadece emzirmek ve sürekli bir bebekle ilgilenmek gerçekten çok büyük özveri isteyen bir iş. Ama elbette illa böylesi doğru yanlış, o konuda bir şey diyemem. Tek tavsiyem sizler ablanıza destek çıkın yemek içmek, uyumak, temizlik gibi şeylerde. O da bol boş dinlensin, emzirsin. Gerekirse sağıp verin, bir doktor kahve fincanı ile içirebilirsiniz diyordu. Nitekim biz de denedik ve içiyor. Allah kolaylık versin.

Emzirmenin en büyük düşmanı mama ve biberon. Yeni doğan bebeğe sütüm yetmezse yetmez diyerek az da olsa mama ve biberonu verdiğinde onun kolaylığına alışıp emmiyor. Ablanın yapması gereken mamayı ve biberonu çöpe atıp emzirmeye inatlaşmak. İlk çocuğum sezaryandı kilolu Bi bebek diye hastanede mama verdi hemşireler. Eve geldiğimizde almadı memeyi. Başlarım böyle işe diyip mamayı çöpe attım. Ya emersin ya emersin diye Bi daha hiç mama almadı. Emdikçe sütüm arttı hatta fazla sütten Bi ara meme reddi oldu. İkinci çocuğum normal doğum oldu doğurur doğurmaz emzirdim hiç mama vermedik hiç redde yaşamadık. Ablanın şansı 4 günlük henüz bebeği direkt mamayı kessin. Bol bol emzirsin. Memede süt hiç bitmez. Az gelir yavaş gelir ama bitmez. Çevirip çevirip Bi o meme Bi bu meme emzirsin. Bol bol da uyutun ve su içirin.
Süt damla damla geliyordu doktoru bebeğin kilo kaybettiğini mama takviyesi yapılmasını söyledi mecburen mama verdik

Süt damla damla geliyordu doktoru bebeğin kilo kaybettiğini mama takviyesi yapılmasını söyledi mecburen mama verdik
Doktorlar söylerler. Bence emzirme süt konusunda hiç Bi halt bilmiyor çoğu. Yenidoğan bebek ilk günler ödemini atıp kilo kaybeder normaldir. 1 haftalık olunca doğduğu kiloda olması yeterli. Doğduğu gün ne anlamış süt yetmiyor da mamaya başlatmış. Zaten 4 günlük kolostrum geliyordur hala ya da süt almaya yeni başlamıştır. Damla damla olması normal. Kolostrum az gelen ama çok sağlıklı Bi ilk süt. Bence siz ablanıza söyleyin beni dinlesin. Bol bol emzirsin Bi o tarafı Bi bu tarafı 10 dk da 5 dk da Bi değişsin memeyi. Süt artacak zaten.

Back