Kızlar tünaydınn
Topikte konu açıyor olmamdan belli ki, bende sizlerle aynı gemide bir bebek isteğiyle heyecanlıyım. Umarım hayırlı,sağlıklı bir evlat sahibi oluruz.
Şimdi sorunum/sorum şu;
Şubat ayında kimyasal gebelik yaşadım, tutunacak mı? Kimyasal gebelik mi? diye 20 gün hastaneye gittim,geldim açıkcası her kan verişimde ümitlendiğim için bu süreç benim için yıpratıcı oldu ve tekrar denemek için bir süre beklemek istedim..
O süreçte doktorum folik asitin öneminden ve gebelikten 3 ay önce kullanılması gerektiğinden bahsetti eşimle üzüldük keşke kullansaydım diye ancak hamileliğim sürpriz olmuştu zaten.
Geçen ay doktoruma gittim rutin kontroller için, “bizden sağlıklısın maşallah hemen başlayabilirsiniz.” dedi. Folik asit kullanmak istediğimi söylediğimde “tabii kullanabilirsin.” dedi. Bende folidoce vardı, ilk gebeliğimde almıştım onu sordum “kullan.” Dedi.
Ancak dikkatimi çeken konu ben sorana kadar folik asiti söylemedi, tam çıkarken sordum ben.
Şimdi kullandığım folik asitim bitti ara vermelimiyim yoksa hemen başlamalımıyım?
Ve sizin önerebileceğiniz folik asit markası var mı?
Ayrıca doktorumun tutumu normal mi? Arkadaşımın doktoruydu önerisi üzerine gitmiştim durumu ona söylediğimde şaşırdı o da.
Pimpirikleniyor olabilirim bu arada.. Tekrar hevesimin kursağımda kalmasını istemiyorum o yüzden sanırım, şimdiden çok teşekkür ederim.