Davranış Bozuklukları Şımarık, sınır ve kural tanımaz çocuklar...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
156
Diğer
durumu kendi istklerine göre şekillendiren ve buna rağmen mutlu olmayan çocuktur.şımarık çocuk şu davranışları sergilerler
*kurallara uymaz ve kendisine yapıan öneriler konusunda işirliği kurmaz.
*hayır dur gibi ve buna benzer komutları dinlemez.
*herşeyi protesto eder.
*ihtiyçları ve istekleri arasındaki farkı bilmez.
*kendi isteğini yapmakta ısrar eder.
*başkalarındanadil olmayan ve aşırı taleplerde bulunur.
*başkalarının hakkına saygı göstemez.
*sürekli mız mızlanır ve öfke nöbetleri yaşar.
*sürekli sıkıldığından şikayet eder.

benım kızımda hemen ağlar bu yazılanlara aşağı yukarı hepsi uyuyor..ya çok fena cok..dayanamıyorumda çokta seker ama bazen öyle çekilmez oluyor ki...dayanamıyorum..nasıl olcak bılemyorum..ceza verıyordum oda cezası bır kere kızdım ben bısey demeden kendı koşarak çıktıı yatağına ellerını koymuş ağlıyodu:)gulermısın ağlarmısın..daha konuşamıyor 2.5yaşında bu hali benı çok şaşırtmıştı ama 1kereye mahsustu bırdaha çıkmadı odasına:)ya kızlar bu dönemlerde geçicek elbet güleceğiz belkide bu gunlerını çok arıycaz ılerde,önemli olan bu zamanlarda onlara bıseyler öğretebilmek!

21 aylık oğlum eline ne geçerse atıyor kırıp döküyorcbalkonda dahil herşeyimiz sokaklarda çok asi ve 1 yıldır doğru düzgün yemek yiyemiyoruz herşeyi elliyor atıp fırlatıyor ne yapmam lazım benin

benimde oğlum 4 yaşında aynı probleri yaşıyoruz uzuuuuun zamandır ne yapacağımı şaşırdım tamamen yetiştirmeden kaynaklandığını düşünüyorum bide biz kalabalık bi aileyiz 5-6 ailenin tek çocuğu diyebiliirm tek başıma nasıl yola koyacağımı şaşırdım umarım en kısa zamanda düzelir çocuklarımız

hanımlar size bu konuda şunu söylemek istiyorum ;
çocuklar birer video kaydedicidir, ailelerinin davranışlarını kaydederlr ve maalesef ki silme tuşları yoktur. aynısı size gösterirler.
lütfen her istediklerini yapmayın. düşünün acaba sonrasında ne olur? kurallar fazla olmadığı sürece hayatı en önemlisi kapınızı açtığınızda karşısınıza çıkan topluma adaptasyonu sağlar. ilk onlarla başlayın. sizin için gerekli olan tüm kuralları öğretin. yapması için de oyunlarla pekiştirin. küçük küçük hayata geçirin. ödül olarakta küçük yıldızlar kullanılabilir. benim yıldız kızıma, oğluma aferin denilerek vurgulanabilir.
sonrasında ise artık maddi ödüllerden sözlü ödüllere geçin. aferin, bravo hadi çak bakalım gibi....küçük adınlardan büyük hedeflere geçin. istediğini yapsın, kendine zarar vermediği sürece kendinizi ve ne dediğinizi değiştirmeyin.
sorularınız varsa seve seve cevaplandırırım.

slm bunların hepsi malesef benim oğlumdada var napıcağımı gerçekten bilemiyorum.3 yaşında oğlum bugüne kadar hep sabırlı dikkatli çok güzel yetiştirmeye çalıştım ama nerde yanlışlık olduda bu çocuk böle oldu bilemiyorum.az önce yeni bir öfke nöbetinden çıktık diyebilirim artık ufak ufak canını bile yakmaya başladım naıcağımı bimiyorum.özellikle biri geldiğinde eve dahada azıtıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…