Tatlı Tarifi Şıllık tatlısı (Resimli)

E

EU1

Ziyaretçi
Yapılışı
Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
IMG

Resim Alıntıdır.

ööff süper gözüküyor heleki adına bayıldım geçen gün oğlum anne akşama ne yapacaksın diye sordu saydım yapacaklarımı haa birde size cilve yapacağım dedim(yapacağım yemeğin adıydı) çok güldü şimdide size şıllık yapacağım derim

ööff süper gözüküyor heleki adına bayıldım geçen gün oğlum anne akşama ne yapacaksın diye sordu saydım yapacaklarımı haa birde size cilve yapacağım dedim(yapacağım yemeğin adıydı) çok güldü şimdide size şıllık yapacağım derim

aslında buralarda bilinmez ablam ama Şanlıurfa Kars Gibi illerimizde satılmayan restorant yoktur desem yeridir.
Karstan görevde olan kardeşim çok istemişti..Ben de denedim hazır denemişken tarifi koyim dedim ama resim alıntı ve çok pratik

Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.

Böyle şıllığa can kurban :roflol:

Çok pratik bir tarif yapmak lazım yapınca eklerim resmi...

ay isminede görüntüsünede bayildim
denicem insallah
misafirler sorsa nasil yanitlariz acaba hele erkekler varsa :)))))
paylasimin icin tsklerrrrrrr

şıllıkmı enteresanmış ama güzel görünüyorohaoldumsmile

X