Silinen dosya nasıl kurtarılır nasıl geri getirilir?

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
45
Cok sorulan bir sorudur ;'' bir tane dosyamı yanlışlıkla sildim ve çöp kutusunuda boşaltım silmiş oldugum dosyayı nasıl kurtarırım?''

Silinen dosyalarınızı geri getirebilmeniz için bir dosya kurtarma yazılımına ihtiyacınız var.
Bunun için size PC INSPECTOR™ File Recovery yazilimini önerebilirim.
Bu bu yazılım ücretsizdir.

PC Inspector File Recovery Yazılımını indirin.

2.Açılan sayfada yer alan "Kabul Ediyorum" linkini tıklayın.

3. Yeni açılan sayfada "Choose language" kısımda English seçin. "Choose Download"
bölümünde "http" seçin ve download butonunu tıklayın.

4. Programı masaüstüne kaydedin.kaydirigubbakcemile5

5. Masaüstüne kaydettiğiniz pci_filerecovery dosyasini iki kere tıklayarak kurulumu başlatın.
Dil olarak gene English seçin.

6. İlk Welcome ekranını Next tıklayarak geçin.

7. Lisans anlaşmasında "Yes" tıklayın.

8. Customer information ekranında Next tıklayın.

9. Desination Location ekranını Next ile geçin.

10. Start copying files ekranını Next ile geçin.

11. Kurulumu Finish ile bitirin.

Programı çalıştırmak

1. Masaüstüne gelen PC Inspector File Recovery ikonunu iki kere tıklayın.

2. Choose Language ekraninda enlish seçin Ok işaretini tıklayın.

3. Recover deleted files başlığının solundaki ikonu tıklayın.

4. Bilgisayarınıza bagli sürücüler listelenecektir. Buradan ilgili sürücüyü seçin
Muhtemelen C sürücüsü.

5. Ok işaretini tıklayın. Program bilgisayarinizi tarayacaktir ve silinen doslayalari listeleyecektir.

6. Silinen dosyanizi listede buldukdan sonra sag tuşla tıklayın ve "save to" secenegi ile
istediginiz bir alana kaydedin.

kolay gelsin ...:içelim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok tesekkurler, bende boyle bir program ariyordum, emegine saglik..

merhaba... bilgisayarınıza defalarca formatta atsanız giden belgeler geri getirile bilir hatta uzamanlar yanan ana kart harddisk üzerinde bilgileri bile elde edebilir. fakat bu tür programlarla geri getirilebilen belge sayısı kısıtlıdır.tabi biraz da şans işi... lakin genel olarak office belgeleri gibi belgeler daha başarılı geri getirilebilirken, video,müzik ve resim gibi belgelerde başarısızlık oranı çok yüksektir.programı denemeden önce sevinmemenizi tavsiye ederim.

sanırım bende file recory(yanlıs hatırlamıyorsam baska bı programda olabılır) ile bazı resım ve dosyalarımı geri almıştım ama resımlerın bazıları gorunur oldugu halde acılmıyorlardı hatta ustlerı cızık cızık oluyordu en kötüsüde pc de cok agırlık yaptı pc cökmüştü:)

arkadaşlar bu programı anlamadım okadar karışıkki yabancı dil hangisi olduğunu bile anlamadım..başka önerebilceğiniz bi program varmı detaylı bi şekilde anlatılcak bu tarz şeylerden çok anlamıyorum birinin detaylı anlatması lazım lütfen çok önemliii

Başlat/ Tüm programlar / Donatılar /Sistem Araçları/ ve Sistem Geri Yükleme sekmesine tıkla. Açılan pencereden “geri yükleme noktası oluştur” diyen sekmeyi işaretleyip günlük sistem geri yükleme noktanı oluştur.buradan istediğin tarihi seçip bilgisayarını o duruma getirebilirsin

selamlar mutlu pazarlar. bende bilgisayarcıyım sıkıntılarınıza bildiğim ölçüde sitede olduğum sürece cvb vermeye çalışabilirim.

Format sonrası bilgi kurtarma. Evet birçoğunuzun başına gelmiştir. Format atmadan önce bütün yedekleri aldığımızı düşünürüz. Format attıktan sonra aklımız başımıza gelir ve dataları nasıl kurtaracağımızı düşünürüz. Birçok insan yanlış bilgilendirmeye sahip olduğu için formattan sonra verilerini kurtaramayacağını düşünerek “Olan oldu artık…” Gibi durumlarla karşı karşıya gelmekteler. Hatta bazılarıda formattan sonra windows’larını kurup üzerine birde aynı diske data recovery programlarını kurduktan sonra kalkıp formattan önceki bilgileri kurtarmaya çalışırlar.

Malesef bu en büyük hatalardan birisidir. Çünkü format dahi atmış olsanız bilgilerinizi kurtarma ihtimaliniz yüksektir. Fakat malesef ki format atılmış diskten verileri kurtarmak için windows kurup üzerinede data kurtarma programıyla tarama yapmak… Aslında yapılmaması gereken bir kuraldır. Çünkü..

Format atılmış disk üzerine yeniden bir windows kurduğunuz zaman silinen verilerin üzerine tekrardan veri yazmış olacaksınız. Eski verilerin üzerine tekrardan veri yazıp birda data kurtarma programlarıyla tarama yapıp … “Bu program hiçbir işe yaramıyor. Dosyalarımı kurtaramadı” demeyin..! Çünkü programın yapacağı birşey kalmamıştır. Disk yüzeyi üzerinde artık yeni veriler yazılmıştır. Küçük bir olasılıkta yazılmama ihtimalide var tabiki Fakat…

Siz siz olun formattan sonraki verilerinizi kurtarmak için disk üzerine hiçbir veri kaydetmeyin..! Diskinizi başka bir PC’ye takıp data kurtarma programları ile tarama yaptığınız zaman yüksek bir oranla verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Uzmanlar ise yinede bir data kurtarma firmasıyla iletişime geçmenizi isterler. Çünkü verilerin üzerine tekrar veri yazsanızda disk üzerindeki manyetik alanda hala verilerinizi kurtarma ihtimali vardır. Bu gibi bir data kaybıyla karşı karşıya gelirseniz mutlaka bir data kurtarma firmasından profesyonel yardım alınız.

Yapmanız gereken diskinizi güzelce sarıp sarmalayıp bir kutuya koyup firmaya kargoyla göndermektir. Şunuda söylemeden geçmek istemiyorum. Birçok data kurtarma firması disk yüzeyini kontrol etmek ve verilerin kurtarılıp / kurtarılamayacağı hakkında bilgi vermek için ücret talep etmiyorlar..! Baktınız pahalıya geliyor astarı yüzünden fazla sizde kurtarma dersiniz olur biter… Hiçbir ücret ödemezsiniz…

Tavsıye Edecegım Tek Program Ise Easy Recovery 'dir

hiç böyle bi programa gerek yok bnu bilgsayarnn ayarndanda geri getreblrsn istedğin tarihe gtrerek silinmiş dosyanı geri getrblrsn.

Işletım sıstemlerı sılmıs oldugunuz vıdeoları muzıklerı vs o tarz dataları sıstem gerı yukleme ıle sıze tekrar getırmez sıstem gerı yuklemede yaptıgınız tek sey bılgısayarın sıstemsel gerı yuklemesıdır ornegın bır program kurmussunuzdur ve zarar wermıstır sısteme sıstem gerı yukleme bu tarz gerı donusumler saglar bilgilerinize

kızlar sistemi geri yükleyerek resimlerinizi kurtaramazsınız (çünkü eşim Bilgi İşlem Sorumlusu onun bilgilernden biliyorum :) ) sadece bilgisayarın bir kaç ayarı ve yüklenmiş programları geri alabilirsiniz.
size tavsiyeleri
1.pandora recovery
2.east recovery
sorusu olan arkadaşlara yardımcı olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…