• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon taktırmak haram mı.!

Pinkarchitect

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2014
117
6
118
Konya
Bende bunu merak ettim ve araştırdım . Şimdi tabimin huzuruna çıkınca ne diyeceğim konusunda da soru işaretleri var. Göğüslerim var .. Ama o kadar küçük ki ... Yaptırmaya karar verdim. Ve ameliyatın doğuracağı sıkıntılar burada hemen hemen herkes bi kaç yıllık ameliyat olmuş insanlar sevinmeleri normal bi on yıllık var mı yirmi yıllık var mı silikon kullananlardan ? Noluyor bunlara sonra ? Aranızda pişman olan var mı arkadaşlar. Vücudumuza hükmetmek ne kadar doğru vicdanım el vermiyor... Ama o kadar mutsuzum ki... Yaptırsam da mutsuz yaptırmasam da mutsuz ....

Ben de çok araştırdım bunu, evet haram.. Memeniz hali hazırda varsa haram.. Eğer memeleriniz erkek memesi gibiyse, düzse, yoksa haram olmaktan çıkıyor. Sadece bu değil, kaş almak da haram mesela erkek kaşı gibi ortadan birleşik değilse tabii, o zaman alınabilir.

canım göğüslerim biraz daha büyük olsaydı belki hiçbizaman düşünmezdim.
Bende bizler yani 75 beden bile olmayanlar için haram olacağını düşünmüyorum.
Ancak burdan gördüğüm resimlerde farkettiğim göğüsleri olduğu halde şekil bozuklukları olan bayanlarında başta kendileri sonra eşleriyle mutlu olmak için yaptırmalarıda yine günah olurmu acaba?
misal çok sarkık...biri büyük diğeri küçük..yada 100 beden çok büyük göğüsler. . .bence bu gibi durumlar önemli.
Birde ben bizim durumumuzu bi sağlık sorunu olarak görüyorum ve bilirsin ibrahim saraçoğlu inançlı bir adam ve normalde kozmetikle pek ilgilenmemesine rağmen göğüs büyütmeye dair kürü araştırması yapmış.hatta ben siparişini verdim.yakında gelir.
doğada göğüs büyütmeye yarayan otlar var.bu bile beni bizler içi günah olmadığına ikna ediyor.

bende çok araştırdım canım. gerçekten ihtiyacın varsa eşine karşı mahçup hissediyorsan gerçekten ve eşin hariç kimseye göstermiceksen yaptırabilirsin

Peki kızlar bekar birinin henüz tanismadigi eşine dumduz gozukmemek adina simdiden silikon taktirmasi da mi haram oluyor?yani o surece kadar kimseye gösterilmese de ileriye atilmis bi adim olsa bu niyet?(ki deniz bikini ws az buçuk gorucekler kiyidan köşeden:)saka bi yana hem kendim hem de henüz tanismadigim eşim için yptrcam o da mi günah..aslında bu bi anlamda iyi niyete girmez mi?

Ben de çok araştırdım bunu, evet haram.. Memeniz hali hazırda varsa haram.. Eğer memeleriniz erkek memesi gibiyse, düzse, yoksa haram olmaktan çıkıyor. Sadece bu değil, kaş almak da haram mesela erkek kaşı gibi ortadan birleşik değilse tabii, o zaman alınabilir.
kebabsın desene tikka :)

Allahin verdigi vucudu degistirmek aslinda haram!! ne olursa olsun
Duz de olsa meme olmasada zaten dinimizde mememizin seklini bile gostermememiz gerekiyor degilmi?
Onun icin kendimizi kandirmayalim kizlar yok piskolojik saglik bunlar bahane

Bunu bilemeyiz, burda fetva verebilecek kadar kimsenin bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Ama zaman zaman bunu ben de düşünmedim değil. Sadece şunu diyebilirim ki keşke böyle bir çağda dünyevi şeyleri bu kadar kafaya takmayacak iradeye sahip olabilsek, ama ben kendi adıma bu konuda acizim. Ne zaman bu dünyanın bir oyun olduğunu düşünsem yaptığım şey çok anlamsız geliyor. Ve o anlarda aklımdan geçmiyor değil, diyorum ki keşke bu sıkıntıya Allah için katlanabilseydim, çünkü biliyorum ki her kim derdine Allah için katlanırsa dert bile dile gelir ve Allah'a dua eder ben bu kuluna sıkıntı vermekten haya ediyorum diye. Şimdi olsa bu düşüncelerle belki daha farklı bakardım bu konuya diyorum, ama şunu da diyorum, varken konuşmak kolay, yokken buna katlanmak gerçekten zor hele ki bir çok şeyin görselliğe maddiyata bağlandığı bu acımasız çağda.

Bunu bilemeyiz, burda fetva verebilecek kadar kimsenin bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Ama zaman zaman bunu ben de düşünmedim değil. Sadece şunu diyebilirim ki keşke böyle bir çağda dünyevi şeyleri bu kadar kafaya takmayacak iradeye sahip olabilsek, ama ben kendi adıma bu konuda acizim. Ne zaman bu dünyanın bir oyun olduğunu düşünsem yaptığım şey çok anlamsız geliyor. Ve o anlarda aklımdan geçmiyor değil, diyorum ki keşke bu sıkıntıya Allah için katlanabilseydim, çünkü biliyorum ki her kim derdine Allah için katlanırsa dert bile dile gelir ve Allah'a dua eder ben bu kuluna sıkıntı vermekten haya ediyorum diye. Şimdi olsa bu düşüncelerle belki daha farklı bakardım bu konuya diyorum, ama şunu da diyorum, varken konuşmak kolay, yokken buna katlanmak gerçekten zor hele ki bir çok şeyin görselliğe maddiyata bağlandığı bu acımasız çağda.
Evet, aynı şeyleri bende düşünüyorum.bu ameliyatı yeni olan biriyim ama çektiğim ağrıdan çok psikolojik olarak bittim resmen. Keyfimden yaptırmadım, iki çocuktan sonra küçülme ve sarkma olmuştu. Denize girmiyorum, dışarda dekoltelide giyinmiyorum.sadece eşim ve kendimi iyi hissetmem için olmuştum ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum.sürekli kendime zarar verdiğimi düşünüyorum

Iyi de.. yok esine yaptirirsan yok baskasina gosterirsen... tovbe yarabbi:KK48: bunun silikonla alakasi yok ki.. kendi memen de olsa ayni, silikonda olsa ayni sey..

Evet, aynı şeyleri bende düşünüyorum.bu ameliyatı yeni olan biriyim ama çektiğim ağrıdan çok psikolojik olarak bittim resmen. Keyfimden yaptırmadım, iki çocuktan sonra küçülme ve sarkma olmuştu. Denize girmiyorum, dışarda dekoltelide giyinmiyorum.sadece eşim ve kendimi iyi hissetmem için olmuştum ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum.sürekli kendime zarar verdiğimi düşünüyorum
Canım ameliyatı olduktan sonra yapabileceğin tek şey artık kararlarınla barışmak, acizliğin için suçluluk hissediyorsan Allah'a sığınmak. Sen yeter ki samimi ol, Allah affeder bence. Suçluluk ve olumsuz duygular bedenine daha çok zulmetmek demek. Bir karar aldın, bir yola girdin, bedenin rahatsız oldu, ama bunlar geçecek. Kendinle barışırsan daha çabuk geçecek.

Iyi de.. yok esine yaptirirsan yok baskasina gosterirsen... tovbe yarabbi:KK48: bunun silikonla alakasi yok ki.. kendi memen de olsa ayni, silikonda olsa ayni sey..
Bu fikirlere ben de karşıyım. Ha kendim için yapmışım ha eşim için yapmışım ha hayatıma henüz girmemiş adam için yapmışım, ha memem varmış ha yokmuş, sonuçta hepsinde Allah'ın verdiğine müdahele ediyorsun.

ya o zaman insanlara kalp pilide takılmasın, organ naklide yapılmasın.
sonucta onlara allahın biçtiği ömre müdehale olmuyor mu?
hasta insanlarda tedavi olmasın ölsünler.
ben sizler gibi düşünmüyorum. allahın verdiği bi bedenimiz var ve sağlıkla bakmak zorundayız.
ben mutlu degılsem dümdüz memem varsa allahın vermediğini ben yaptırdım napayım öyle mi yaşayayım yani.
sonucta ilerde bir gün evlenecegim kocamdan farkım ne olcak o zaman yanı hıc memesız.
insan kendını nasıl iyi hissediyosa onu yaptırmalı bence

Silikon olmasa bile açık olarak başka bi erkek görürse zaten günah inancı olan müslümanım diyen bunu bilir bunu bilip yapmak vardır bide inkar etmek vardır..
Protez adı üstünde protezdir. Vücuda kalıcı bi değişiklik yaptırılmıyo.. isteğin zaman çıarttırılabilir mesela ben öldükten sonra bu şekilde gömülmek istemiyorum..
Psikoloji her şeyden önce gelir..

Back