Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam arkadaşlar.. Göğüsuçlarım yara old için birsüredir silikon göğüsuçlarından kullanıyorum. Şimdi acısı azaldığı için onlarsız emzirmek istedim birini ama oğlum pek beğenmedi. Çok açsa bir iki dak emiyo ama sonra sinirlenip bırakıyo. Doymadığı için mecburen yine takıyorum uçları öyle emziriyorum. Normalde enbaşından beri çok güzel emiyordu. Şuan 38 günlük acaba diyorum büyüdükçe alırmı göğüsümü yoksa ben hep bunlarla mı emzirmek zorunda kalıcam Kullananlardan yardım istiyorum lütfen
Özlemin dili olsaydı...
Kayıtlı Üye
Merhaba ben de 48 günlük oğlumu silikon uçla emziriyorum.kızımı da 9 ay böyle emzirmistim.böyle daha rahat oluyor ve bebek daha az yoruluyor sanki.benim sorunum göğsümün birinde diğerinin çeyreği kadar bile süt yok, dolu olanı emmek istiyor hep, şimdilik yetiyor tek göğüs ama biraz daha büyüyünce yetmeyecek
Sılıkona zorunlu olmadkca alıstrmayn bnce bebek gögsnuzu dırek emsın acıkınca ısrarla gögsnuzu verin alır tekrar ben yara oldukca gögüs kalkanı kullanıyorum ucu acıkta oldgu ve hava aldıgı ıcın yaraya iyi gelıyor
Göğüs kalkanı da kullandım şimdi geçer gibi oldu ama yine çok canım yanıyo emerken ve emzirme aralarında dün kan gelmeye başladı. Göğüs ucuyla da acıyo aslında ama daha katlanılır bi acı. Ama sürekli böyle emzirmek zahmetli olur her emzirmeden sonra temizlemek yanında taşımak biyere gittiğinde onları çıkarıp onlarla emzirmek zor olur gibi geliyo..
Merhaba, benim bebeğim neredeyse iki aylık, en başından beri silikon uç ile veriyorum. Meme ucum yok diye, ebe taktırdı. Başlarda onunla bile veremiyordum o kadar acıyordu ki. Yani acımasın, yeter ki emsin razıyım diyordum. Ama eksiklik gibi gördüğüm bir gerçekti. 18 günlükken mastit oldum, dr randevusunda başka bir taze anne vardı. Bebek vik vik yapınca, aldı kucağına. Benim böyle boynum bükük.
Doğrudan depresyon sebebi. Bu yüzden çok ağladım.
Ayrıca bebek bu silikon uçlarla tam basamıyor, o yüzden mastite davetiye cıkarıyor.
Ayrıca Mamajoo nun silikon uçları çok yumuşak, o bir tık yumuşaklık bile farkediyor. Neyse bırakacağı gunu dort gözle bekliyorum. Keşke deneyimli olanlar yazsa.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bende 10 gün oldu Doğum yapalı. Göğüs uçlarım çok küçük olduğu için Minnoşum ememiyordu. Silikon Göğüs ucunu kullanmak zorunda kaldım. Bebeğim daha 5 günlükken ağzında beyaz beyaz şeyler çıkmaya başladı, korkumdan bıraktım. Alıştırmayın bence siz de, ben 1-2 gün çok zorlandım, ama olsun. Allah'tan doktora dilini sorduk da "Kötü bişey değil, emzirdiğin için süt o" dedi, ve beyazlıklar gitmeye başladı. Alışırsa sana da zor olur, bebeğe de
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar.. Göğüsuçlarım yara old için birsüredir silikon göğüsuçlarından kullanıyorum. Şimdi acısı azaldığı için onlarsız emzirmek istedim birini ama oğlum pek beğenmedi. Çok açsa bir iki dak emiyo ama sonra sinirlenip bırakıyo. Doymadığı için mecburen yine takıyorum uçları öyle emziriyorum. Normalde enbaşından beri çok güzel emiyordu. Şuan 38 günlük acaba diyorum büyüdükçe alırmı göğüsümü yoksa ben hep bunlarla mı emzirmek zorunda kalıcam Kullananlardan yardım istiyorum lütfen
Ben gogus ucum olmadigi icin silikon uc kullandim emzirdim yaklasik 40 gun. Ama emdikce zamanla cikti. Kendi gogsumu tutturmayi basardigimdan beri daha rahatim surekli uc yikamak kaynatmak derdi bitti. Ve cocuk ucla cok hava yutuyor gazi oluyor. Merak etmeyin ciplak gogsunuzu verin aglayacak sinirlenecek ama ac kalinca emecek sabredin.
👼💗👱♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Benim ki 34 günlük ilk günden göğüslerim mosmor oldu ne sürdüysem ne yaptıysam gecmedi acı çektiğim için silikonla emziriyorum. Silikonla daha az süt aldığını daha çok hava yuttugunu düşünüyorum ama çıplak emzirdigimde canım çok yanıyor. Birsürü araştırma yaptım her yerde yanlış tutma pozisyonundan kaynaklandığı yazıyor. Önüme gelen her hemşireye soruyorum doğru pozisyonda emziriyorsun diyor. Neden hala acı cekiyorum anlamıyorum
Emzirme danışmanı bildiğim şeyleri söylüyor. Koronadan dolayı eve gelip bakamıyorlar
Ne yapicam böyle bilmiyorum.
Merhaba arkadaslar bende 4 gun once dogum yaptim. Sutum gelmedi 2 gun mama verdim biberonla sagma makinasiyla sutum geldi fakat bukezde gogus ucum olmasina ragmen tutmadi cocuk artk aglama krizlerine bende pes edip webaby nin bu silikon ucundan alip kullanmaya basladm ama hava gazi cok yutuo die uzuluorm fazladan gaz mi yapar acaba bilen var mi?
Merhabalar ben de gogus uclarim kucuk oldugu icin ilk 3 ay silikonla emzirmistim, bebegim silikonsuz ememez sanmistim. Oyle degilmis. Bebek silikon olmayinca memeye daha guzel yapisiyor ve daha kuvvetli cekiyor. Silikon cekim gucunu yavaslatiyor. Bunu sut kanalim tikandiginda, bebegim silikonsuz memeye yapisip sutu getirdiginde anlamistim. Ayrica o silikonlari sterilize etmek, surekli yaninda tasimak vs. de zor. Silikonsuz emzirebildigimi farkettigimde keske daha once biraksaydim diye hayiflanmistim cunku bebek ne kadar cekerse sut de o kadar fazla geliyor. Elbette silikonsuz emziremeyemler icin buyuk kolaylik ama bebeginize ve kendinize guvenin, bir an once birakmaya calisin. Bir ogun silikonlu bir ogun silikonsuz emzirmeyi deneyebilirsiniz. Benim ilk 3 ay emzirirken goguerim cok acimisti, hala derim emzirmek dogurmaktan zor
ama su an kizim 11 aylik ve hala emiyor. 3 aydan sonra anladim emzirmenin ne kadar kiymetli ve keyifli oldugunu, sakin pes etmeyin
bu arada mama karsiti degilim, sut yoksa yapacak bir sey yok ama eger imkaniniz varsa emzirmeye devam