sileceklerimizi kaldıran gizemli komşu

her park edene yapılıyor

zaten evimin önü değil. dediğiniz şey zaten park ettiğim yerde de geçerli. başka sokaklarda da aynı şey yaşanabilir.

tebrik ediyorum sizi ve bu düşünceden dolmuş konu. çok üzüldüm. bu nasıl bir düşünce tarzı anlamış değilim

kaldırım yazmış mıydım?

Ya bazı yerlerin kendine has sokak kuralı oluyor. Herkes ona uyuyor. Eğer öyleyse silecek kaldırmak benim de yaptığım bir şey, çıkamayacağım şekilde arabanın arkasına park ediliyor mesela.
Hani telefonumuzu yazdık diyorsunuz ama eğer sizin bozduğunuz bir şey varsa, zaten o medeniyet düzlemini bozmuş oluyorsunuz, haliyle artık sizinle de o şekilde konuşmak istenmiyor olabilir.
Ama bazen de herkes boş gördüğü yere koyuyor. Bu durumda sizin de kapınızın önüne biri koyuyordur, bir hak çiğneme olmaz. Mesajların hepsini okuyamadım. Yazmışsınız mutlaka.

genelde bir haklılık payı çıkarabilmek için birkaç ayrıntıyı vermemeyi tercih edebiliyorlar konu sahipleri.
şu an siz haklı çıkmak için uyduruyor olabilir misiniz? asla ve asla kaldırıma park etmedim. iftira atmayı kesin. o sizin kendi kişilik varsayımınızdan ortaya attığınız fikriniz.

Burada otizm li bir çocuk vardı, markete giderken bütün arabaların aynalarını açar dönüşte de kapatırdı. Markete giderken sıkılıyordur belki yada takıntı haline getirmiş olabilir, ayrıca dışardan pek belli olmadığı için ailesi ile tartışmıştı bi kaç araba sahibi. Benim aklıma bu tarz birşey olabileceği geldi.

bakın polis bey sanırım daha yaptığı işin farkına varamamış ama kimsenin kimsenin aracına bunu yapmaya hakkı yok. fikrince eğer hata ise arar polisi çektirir. herkes öyle yapsa kara kaşa kara göze millet kafasındaki cezayı uygular.

tebrik ediyorum sizi. maalesef ülke bu kafalarla dolu imiş. konuyu açtıktan sonra daha da üzüldüm

işte haklı çıkmak için kurgulanmış kafadan sallama bir cümle. takılmayın

bakın kimsenin çıkışını engelleyen bir konumda değil. mesela şöyle anlatayım markete gittiniz arabanızla nereye park ediyorsunuz? otopark yoksa ?mahalle bakkalı olsa mesela? hah işte ben de öyle kimseye zarar vermeyecek, engellemeyecek, kimsenin toplum düzenini bozmayacak şekilde park ediyorum. umarım şimdi anlayabilmişssinizdir. evet yazmıştım tekrardan görmeyenler olabilir diye yazdım. üstünüze alınmayın lütfen. amacım açıklayıcı olabilmekti :)

O zaman herkesin belli bir yeri yoksa, saçmalıkmış. Kimsenin kapısının önü kendinin değilse onun da değil. Bu park olayı yüzünden bizim burda da büyük kavgalar çıkıyor. Araba çizmeler mi dersin, silecek kırmalar mı. Valla kaldırsın dursun o zaman.

Ya benim esimde dükkanının önüne park ediliyor diye kaç kere kaldırdı not yazdı konusalım diye yok hala araba kime ait bilmiyoruz inadına dükkan önüne park ediyor mal indirip bindirdiğimizi bildigi halde bi de burdan yakın hadi bunun bi gideri var

Araç kamerası lazım size. Kim olduğunu öğrenirsiniz öyle. Sürekli yaptığı için taciz sayılabilir. Huzursuz ediliyorsunuz çünkü. Sokak kimsenin malı değil. Bazıları saçma sapan kapımın önü muhabbeti yapmış. 5 yaşında değiliz. Medeni kanuna iki tık yapıp bakabiliyorsunuz. Sokağa araç parketmenin yasal olduğunu da okuyup aydınlanabilirisiniz. Silecek kaldırmak çok çirkin bir davranış bence. Haklı bir gerekçe varsa numara koymuşlar arasın anlatsınlar bu insanlar da mağara insanı değiller sonuçta anlarlar. Medeni olmayan insan numara bırakmaz zaten. Araç kamerası vardır umarım. Öğrenip konuşun huzursuz olduğunuzu dile getirin. Sakince sokağın devlete ait olduğunu araç park etmenin yasak olduğunu açıklayın.

*yasal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…