memleketin kanayan yarasıymış :)))))Hanımlar sakin sakin mi yazışsanız acaba? Öyle bir yazışıyorsunuz ki az sonra birbirinizin arabasının silecek ve aynalarını kıracak gibi.
evet başka binadan bizden olması imkansızBaşka binadan olduğuna eminseniz siz de silecekleri kaldırın ozaman bilmediğiniz araçların. Ne yazıkki bunu yapıyolar uyarı mahiyetinde
vavvvv bu benim hiç aklıma gelmemişti çok teşekkürler:)Araç içi kameranız varsa onu ön tarafa doğru çevirin. Kim olduğunu anca böyle öğrenebilirsiniz sanırım ama yasal mı bunu yapmak orasını bilmiyorum
her park edene yapılıyorĞeki önünüzde arkanızda başka arabalar oluyor mu? Onlara da aynı şeyi yapıyorlar mı? İlginç yani bir tek size yapmaları. Apartmanı tanıyorsanız basın zillere sorun. Görevli falan varsa ona da sorabilirsiniz.
zaten evimin önü değil. dediğiniz şey zaten park ettiğim yerde de geçerli. başka sokaklarda da aynı şey yaşanabilir.Apartman girişi önüne park ediyorsanız, zaten yasak normalde. Acil durumlarda, ambulans veya sedye taşıma gerekliliği halinde kapı önünün açık olması gerekir.
Arabanızı yan veya paralel sokaklardaki boş yerlere park edebilirsiniz, illa evinizin önünde olmak zorunda değil ki?
hayır istanbulYer Ankara mi
tebrik ediyorum sizi ve bu düşünceden dolmuş konu. çok üzüldüm. bu nasıl bir düşünce tarzı anlamış değilimSiz iyimisiniz ya, başka binanın önüne park etmek için ordaki oturanlardan izin mi alacaktı. Devletin verdiği hak ile park etmiş; itirazınız mı var?
Misfirliğe gittiniz zaman arabayı katlayıp çantanıza koyuyorsunuz herhalde? Başkasının binasının önüne koymuyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Konusahibi yerinizde olsam cama not yapıştırım, sileceğime birdaha dokunulduğunu görürsem söker müsait yerine monte ederim diye ve oraya park eder pusuya yatarım.
kaldırım yazmış mıydım?Arabaya zarar bile vermeyen silecek kaldırmak terbiyesizlik ve medeniyetsizlik ama kaldırıma park etmek normal öyle mi?
Belli ki yurt dışında falan yaşıyorsunuz, orada kaldırıma park edebiliyor mu arabalar? Bakın burada mümkün değil demişsiniz.
Ama burada nelerin mümkün olduğunu bilseniz şaşarsınız. Burada kaldırıma park etmenin cezası 437 TL sadece.
Bu ülkede yaptırım mekanizması doğru işlese, insanlar zaten kaldırıma park edemez. Kurallara herkes uymak zorunda.
şu an siz haklı çıkmak için uyduruyor olabilir misiniz? asla ve asla kaldırıma park etmedim. iftira atmayı kesin. o sizin kendi kişilik varsayımınızdan ortaya attığınız fikriniz.genelde bir haklılık payı çıkarabilmek için birkaç ayrıntıyı vermemeyi tercih edebiliyorlar konu sahipleri.
bakın polis bey sanırım daha yaptığı işin farkına varamamış ama kimsenin kimsenin aracına bunu yapmaya hakkı yok. fikrince eğer hata ise arar polisi çektirir. herkes öyle yapsa kara kaşa kara göze millet kafasındaki cezayı uygular.Gizemli olacak bir durum yok. Annemlerin apartmaninda da bir polis var, park yapılmaması gereken yerlere (kendi apartmanların önü, otopark girisi vs) park eden insanların sileceklerini kaldırıyor uyarı mahiyetinde. Koymayın oraya bizim diyor işte. Tartışmakta olmaz komşusunuz duzgunce kaldirmis sanki kirip atmis gibi davranmayin.
pencere önü değil. kaldırım değil. garaj girişi değil. apartman girişi değil. koca sokak.Neler oluyor ?
İnsanların odalarının pencerelerinin önüne park etmek çok mu iyi ?
tebrik ediyorum sizi. maalesef ülke bu kafalarla dolu imiş. konuyu açtıktan sonra daha da üzüldümBunu yaşamıştık biz
Gece 3-4 gibi geliyoruz, yer yok. Karşı apartmanın önüne koyuyorduk. Sileceklerimizi kaldırdı önce, sonra eşimi aramış (sistemden numarasını bulmuş polis olduğu için.) biz yine bir gece yer olmayınca koyduk, bu defa yamulttu.
Kapısına gidip cıngar çıkardım, yetkisi olmadığı halde eşimin numarasına baktığı için şikayetçi olacağımı söyledim, ki eşim de polis. Hatta sicili daha yüksek. Bayağı bi rezil oldu adam
Yani yer varken kimse keyfi koymaz zaten manyak değilse ama yer yoksa napalım. Bizim apartmanın önüne de koyuyorlar, Allah’ın yolu.
Camınıza not yapıştırın, ya da üşenmeyip pusuda bekleyin
işte haklı çıkmak için kurgulanmış kafadan sallama bir cümle. takılmayınGirinti dediğiniz şey zaten binanın açık otoparkı oluyor. Yani sokaklara park etmeyle alakası yok bunun bence öğren. Kel alaka oluyor. O bahsettiğiniz girinti harici gayet pencere önüne park edilir. Ha sizin gibiler yok koyamaz vs derseniz belediyeyede şikayet edin bakalım ne cevap alıyorsunuz. Öyle saçma sapan girinti şu bu diyip bilgiliymiş gibi boş yapmaya gerek yok. Zira burada sizin haklıymış gibi çekmeye çalıştığınız algı saçma oluyor
bakın kimsenin çıkışını engelleyen bir konumda değil. mesela şöyle anlatayım markete gittiniz arabanızla nereye park ediyorsunuz? otopark yoksa ?mahalle bakkalı olsa mesela? hah işte ben de öyle kimseye zarar vermeyecek, engellemeyecek, kimsenin toplum düzenini bozmayacak şekilde park ediyorum. umarım şimdi anlayabilmişssinizdir. evet yazmıştım tekrardan görmeyenler olabilir diye yazdım. üstünüze alınmayın lütfen. amacım açıklayıcı olabilmekti :)Ya bazı yerlerin kendine has sokak kuralı oluyor. Herkes ona uyuyor. Eğer öyleyse silecek kaldırmak benim de yaptığım bir şey, çıkamayacağım şekilde arabanın arkasına park ediliyor mesela.
Hani telefonumuzu yazdık diyorsunuz ama eğer sizin bozduğunuz bir şey varsa, zaten o medeniyet düzlemini bozmuş oluyorsunuz, haliyle artık sizinle de o şekilde konuşmak istenmiyor olabilir.
Ama bazen de herkes boş gördüğü yere koyuyor. Bu durumda sizin de kapınızın önüne biri koyuyordur, bir hak çiğneme olmaz. Mesajların hepsini okuyamadım. Yazmışsınız mutlaka.
O zaman herkesin belli bir yeri yoksa, saçmalıkmış. Kimsenin kapısının önü kendinin değilse onun da değil. Bu park olayı yüzünden bizim burda da büyük kavgalar çıkıyor. Araba çizmeler mi dersin, silecek kırmalar mı. Valla kaldırsın dursun o zaman.bakın kimsenin çıkışını engelleyen bir konumda değil. mesela şöyle anlatayım markete gittiniz arabanızla nereye park ediyorsunuz? otopark yoksa ?mahalle bakkalı olsa mesela? hah işte ben de öyle kimseye zarar vermeyecek, engellemeyecek, kimsenin toplum düzenini bozmayacak şekilde park ediyorum. umarım şimdi anlayabilmişssinizdir. evet yazmıştım tekrardan görmeyenler olabilir diye yazdım. üstünüze alınmayın lütfen. amacım açıklayıcı olabilmekti :)
*yasalAraç kamerası lazım size. Kim olduğunu öğrenirsiniz öyle. Sürekli yaptığı için taciz sayılabilir. Huzursuz ediliyorsunuz çünkü. Sokak kimsenin malı değil. Bazıları saçma sapan kapımın önü muhabbeti yapmış. 5 yaşında değiliz. Medeni kanuna iki tık yapıp bakabiliyorsunuz. Sokağa araç parketmenin yasal olduğunu da okuyup aydınlanabilirisiniz. Silecek kaldırmak çok çirkin bir davranış bence. Haklı bir gerekçe varsa numara koymuşlar arasın anlatsınlar bu insanlar da mağara insanı değiller sonuçta anlarlar. Medeni olmayan insan numara bırakmaz zaten. Araç kamerası vardır umarım. Öğrenip konuşun huzursuz olduğunuzu dile getirin. Sakince sokağın devlete ait olduğunu araç park etmenin yasak olduğunu açıklayın.