Silecek kaldirma olayini ilk defami gordunuzişte biz de bu dediğiniz şeylere dikkat ettik inanın. asla öyle bir durum yok. bodrum kat yok, özel mülk değil sokak ki boş arsaya dahi park etmiyoruz başkasının mülkü diye ama sokak. yani bu durumu anlayamadım
kaldırım yazmış mıydım?
tebrik ediyorum sizi. maalesef ülke bu kafalarla dolu imiş. konuyu açtıktan sonra daha da üzüldüm
Başkasının malina dokunarak protesto edemezsiniz. Ben de size tokat atayım protesto hakkımı kullandim diyeyim olur mu?Dediğiniz şeylerle uğraşmak benim işim zaten. O nedenle sıkıntı yok, sakin olun.
Hanımefendi bilmediğiniz bir şey var bu konuda. Trafik kurallarına uymayan magandaları, sileceklerini kaldırmak suretiyle (arabaya zarar vermekten bahsetmiyorum) protesto ediyorum kendimce.
Protesto da vatandaşlara, ülkemizde anayasa ile tanınmış bir haktır.
Yanlış olan bir şeyi bu kadar hırsla ve ısrarla savunmak niye?
Başkasının malina dokunarak protesto edemezsiniz. Ben de size tokat atayım protesto hakkımı kullandim diyeyim olur mu?
kdkcksk yahu neyin kafasını yaşıyosunuz siz? Bina girintisi ne Allah aşkına? neyden bahsettiğiniz bile anlaşılmıyor. Valla anlamak için google’a bile yazdım bina girintisi diye bir şey de çıkmadı. Kendi kendinize bir şey uydurmuşsunuz. Kaldırımı düzleştirip oraya park etmekten bahsediyorsanız kaldırım yayalara ait, binanın mülkü değil. Kaldırımı işgal etmek hayvanlıktan başka bir şey değil. Ayrıca cezası da var.İnsanların odalarının pencerelerinin önüne izinsiz park etmeye meraklı olan ben değilim.
Binanın eğer girintisi varsa orası sokak değildir. Bunu öğrenip bundan sonra ona göre hareket edersiniz.
Ayrıca tapu falan ne alaka,Nereye çekiyorsunuz ki :)
benim binam kapalı garaj, sorunum yok ancak balkondan karşı binada her gün pencere önünde park eden hadsiz sürücülerin bina sakinleriyle tartışmalarını görüyorum.
Yineliyorum; eğer girinti varsa orası sokak değildir, ASLA park edemezsiniz, binanın mülküdür orası, binadakilerin de işaretli yeri olur. Öğrenin bunları
sizin orası daha bela imişO zaman herkesin belli bir yeri yoksa, saçmalıkmış. Kimsenin kapısının önü kendinin değilse onun da değil. Bu park olayı yüzünden bizim burda da büyük kavgalar çıkıyor. Araba çizmeler mi dersin, silecek kırmalar mı. Valla kaldırsın dursun o zaman.
inanın öyle bir yeri kapatmıyoruz. bildiğiniz apartman duvar önü. duvar yani. sokak kısmınaYa benim esimde dükkanının önüne park ediliyor diye kaç kere kaldırdı not yazdı konusalım diye yok hala araba kime ait bilmiyoruz inadına dükkan önüne park ediyor mal indirip bindirdiğimizi bildigi halde bi de burdan yakın hadi bunun bi gideri var
çok teşekkürler:) burada yazanlardan sonra baya karamsarlığa kapılmıştım. mantık olarak şaşırdım düşünce tarzlarına.Araç kamerası lazım size. Kim olduğunu öğrenirsiniz öyle. Sürekli yaptığı için taciz sayılabilir. Huzursuz ediliyorsunuz çünkü. Sokak kimsenin malı değil. Bazıları saçma sapan kapımın önü muhabbeti yapmış. 5 yaşında değiliz. Medeni kanuna iki tık yapıp bakabiliyorsunuz. Sokağa araç parketmenin yasal olduğunu da okuyup aydınlanabilirisiniz. Silecek kaldırmak çok çirkin bir davranış bence. Haklı bir gerekçe varsa numara koymuşlar arasın anlatsınlar bu insanlar da mağara insanı değiller sonuçta anlarlar. Medeni olmayan insan numara bırakmaz zaten. Araç kamerası vardır umarım. Öğrenip konuşun huzursuz olduğunuzu dile getirin. Sakince sokağın devlete ait olduğunu araç park etmenin yasak olduğunu açıklayın.
kural senin uydurduğun zorbalığın olabilir mi? öyle bir kural yok. polis çağrılsa suçlu olacak kişi kaldıran olur.Ooooff aynı şey mi? Ne ilgisi var?
Kurallara uymamayı marifet sanan ne çok insan(!) varmış platformda onu da görmüş olduk.
Arabalarınız bu kadar kıymetliyse kurallara uygun davranacaksınız o zaman.
hahahahahhahahaha :))))))) katılıyorumkdkcksk yahu neyin kafasını yaşıyosunuz siz? Bina girintisi ne Allah aşkına? neyden bahsettiğiniz bile anlaşılmıyor. Valla anlamak için google’a bile yazdım bina girintisi diye bir şey de çıkmadı. Kendi kendinize bir şey uydurmuşsunuz. Kaldırımı düzleştirip oraya park etmekten bahsediyorsanız kaldırım yayalara ait, binanın mülkü değil. Kaldırımı işgal etmek hayvanlıktan başka bir şey değil. Ayrıca cezası da var.
Siz dağda veya mağarada yaşıyo olabilir misiniz? Çünkü şehirlerde her yer bina, pencere. Pencerenin önüne park etmeme diye bir şey zaten teknik olarak mümkün değil. Kavga da etseler, sinir krizi de geçirseler, kudursalar da yapacakları bir şey yok. Gidip polis, çekici vs çağırsınlar bakalım kimi haklı buluyor görürler.
Bu arada şunu da ekliyim: çoook acayip park ettirmeme sebepleri duydum şimdiye kadar. Ancak eve ışık girmiyor diye park ettirmeme saçmalıkta zirveye oynar
Sizin gibi kendini herşeyi yapmaya hak görenler kurallara uygun davrandığında da kaldırıyor zaten. Mevzu bu. Park etmenin yasak olmadığı bir yerde kendi keyfine göre kaldırabiliyor. Artı suç işlemiş bile olsa yasal yerler var oraya şikayet etmelisiniz. Sizin yaptığınız durumda siz suçlu oluyorsunuz..hatta bununla ilgili bir mahkeme kararı da vardı sanki.Ooooff aynı şey mi? Ne ilgisi var?
Kurallara uymamayı marifet sanan ne çok insan(!) varmış platformda onu da görmüş olduk.
Arabalarınız bu kadar kıymetliyse kurallara uygun davranacaksınız o zaman.
Gerçekten bu tipler kaldıra kaldıra her durumda kaldırmayı kendilerine hak görüyorlar. Eşim otoparkta biraz çizgiye yakın park etmiş. Ama çizgiyi geçmemiş. Yakında iri araba varmış büyük ihtimalle ondan öyle park ettim dedi. Hatirlamiyor.. arabayı ben surcem bir gittim silecek kaldırilmış. Bakıyorum bakıyorum bir sebep goremiyorum.inanın öyle bir yeri kapatmıyoruz. bildiğiniz apartman duvar önü. duvar yani. sokak kısmına
Bence hanımefendi görece medeni. Çünkü benim sileceklerimi sürekli kaldırarak beni taciz edecek adamın alnını karışlarım.Insanlarin kapisinin onune park edince ne olmasini bekliyorsunuz ki? Size park yeri kalmiyorsa o apartmandakilere de kalmiyordur?
Sadece silecek kaldirmakla yetinilmis, yine gorece medeni bir bolge demek ki
kural senin uydurduğun zorbalığın olabilir mi? öyle bir kural yok. polis çağrılsa suçlu olacak kişi kaldıran olur.
Bende size yazmadım zaten. Sokaklar kamu malıdır, yani herkesindir. Garaj girişi vs. yoksa tabi ki park edebilirsiniz.
Ben kurallara riayet etmeyen magandalar için yazdım bunları. Üstüne alınan arkadaşlar yazdılar.
Sizin gibi kendini herşeyi yapmaya hak görenler kurallara uygun davrandığında da kaldırıyor zaten. Mevzu bu. Park etmenin yasak olmadığı bir yerde kendi keyfine göre kaldırabiliyor. Artı suç işlemiş bile olsa yasal yerler var oraya şikayet etmelisiniz. Sizin yaptığınız durumda siz suçlu oluyorsunuz..hatta bununla ilgili bir mahkeme kararı da vardı sanki.
Herkes kendi cezasını kendi keserse ortam yasanmaz hale gelir. Patron benim maaşımı vermedi diye gidip kasasindan gizlice alamam. Pek çok örnekle çoğaltılabilir. Yaptığınız şeyin normal gösterecek bir durumu yok. Aması yok.
Ceza yetkisi sizde değil. Varsa bir suç şikayetçi olun işte. Daha kolay. Hem de asla tekrarı olmaz. Bizim sitede ters yönden herkes gidiyordu. Bir iki kez şikayet sonrası bir kaç kişiye baya bir ceza kesildi. Sonra korkudan ters yönden giden araç sayısı oldukça azaldı. Silecek kaldırmak hem sacma, anlamsız, kaba, ve suç. Ve tekrar söylüyorum takdir yetkisi sizde değil. Her işin uzmanı var. Trafik polisi gelir değerlendirir, ceza gerektiriyorsa keser. Bu kadar
keşke polise haber verseydiniz. bunlar şehir zorbası ve biz sustukça inanın yaptıklarını yasal zannetmeye başladılarBir örnek daha vereceğim. Sitemiz bahçe kullanımlı bir site değil. Giriş katlar yasal olmayan şekilde bahçeyi çevirip kendileri kullanıyor. Kimse de bişi demiyor. Bizim sitede bloklarin ortasında yakın mesafede çocuk parkı var. Uzak bir yerde değil. Adamın biri her bahçeye çıktığında çocuklara kızıyor top oynamayın diye. Oynamayın dediği yer çocuk parkı. Kendi oturdugu yer yasal olmadan çevirip oturduğu yer. Beyimiz pazar günü keyif yapacağı için saat 13:00 de parka çıkan çocuklara kızıyor. Sabah olsa yine empati yapacağım. Ben böyle şeylerde altta kalmıyorum da insanların böyle tuhaf ve kendilerini çok haklı gördüğü durumlar var.
teşekkür ediyorum konuyu baştan sona okuma sabrınız varsa inanın burada bile olduklarını görebilirsiniz ki ben çok üzüldüm bu mentaliteyeBence hanımefendi görece medeni. Çünkü benim sileceklerimi sürekli kaldırarak beni taciz edecek adamın alnını karışlarım.
Kapı önleri kimsemin tapulu malı değil. Bunun bir de kendisinin gibi kaldırım kenarına bir şeyler koyanları var. Ben de itinayla konulan şeyi konulan yerlerden eğer park ettiğim sırada boş yer yoksa ayağımla itip oraya park ederim. Benim arabam olduğunu gören bir Allah’ın kulu da sileceklerimi kaldıramaz. Kimse kapı önleri kendisinin gibi duba tarzı şeyler koyamaz yasaktır ve cezai yaptırımı vardır.
etmiyorum senin istediğin gibi.Üstte size yazmadığımı söylemiştim zaten. Okumadınız herhalde.
Ben sokağa park edilmez demiyorum ki, kaldırıma park edilmez diyorum, iki araçlık yeri ortalayarak park edilmez diyorum, Başka araçların çıkışını engelleyecek şekilde park edilmez diyorum. Bunlar hepimizin bilmesi gereken kurallar değil mi?
Ayrıca size, siz diye hitap eden kişiye sizde öyle hitap edin lütfen.