• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Sıkıntı :s

Grace_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
111
4
96
38
Merhaba...
1.5 senedir uzaktan yuruttugum bir iliskim var. Farkli sehirlerde yasiyoruz. Genelde 2 haftada bir gorusuyoruz. Yani tatillerde... Birlikteyken iyi vakit geciriyoruz ama ben bazen cok bunaliyorum.Cunku siradan bir gun olmuyor benim icin. Ona ozel birgun ayirmis oluyorum. Normal sartlarda siradan Is gunlerimizde olsa nasil olcak davranislarimiz bilmiyorum.Ilerde ayni sehirde oldugumuzda ileriye yonelik kararlari daha saglikli alabiliriz gibi geliyor.Buraya kadar kaldirabilecegim durumlar soz konusu. Dananin kuyrugunun koptugu yere gelirsek; babalarimiz arkadas ve ailelerin birbirine birlikteligimiz konusundaki ciddiyetini gostermesi babInda bi isteme merasimi , evlenme teklifi gibi durumlar soz konusu yakin gelecekte.... Henuz ben bile karar vermemisken...hem cok erken hem kafam karisik... Bu kafakarisikligiyla sonradan vazgecebilecegim bir karar vermek istemiorum. Ayrica sanirim biraz evlilik fobim var.:S Cok kuyrugu kopuk birisi degilim ama Ozgurlugum kisitlancakmis (ayagima prangalar vurulcakmis gibi) ,secme ozgurlugum gidecekmis gibi hissediyorum.Akil verin mi diyim.... Rahatlaticak bi dusunceniz varsa paylasirsaniz sevinirim. Iyi aksamlar

Canım evlilik bir anlık gaza gelme veya çevre tarafından getirilme sonucu verilebilecek bir karar değil. Aslında kendi cevabın kendi yazdıklarının içinde... Benim de buna benzer bi birlikteliğim olmuştu uzun süreli. Ve senin yaşadığın aşama, bende yavaş yavaş ilişkiden kopmaya başlama aşamasıydı. Bunu içten içe biliyorum ama ne birlikteliğime ne de birlikte olduğum insana böyle bir sonu uygun göremiyordum. Çünkü her şeyi evleneceğimiz düşüncesiyle planlıyorduk, tüm geleceğimizi bunun üzerine kurguluyorduk. Sonra bir gün en samimi arkadaşım beni bir silkeledi. Kafama dank etti. Ve kaçınılmaz son geldi. Ama arada alışkanlık olduğu için bitme süreci biraz can sıkıcı, üzücü ve sakız gibi uzayan bir süreçti. Şimdi dönüp geriye baktığımda o arkadaşıma hep teşekkür ederim içimden. Eğer içine sıkıştığım alışkanlığın sonucu o sevgilimle evlenmiş olsaydım şimdiye çoktaaaan boşanmıştım. Veya inanılmaz bir bunalımın içine girmiştim...

Sana tavsiyem sakın acele karar verme... Sakın...

Ilgilendigin icin tesekkurler oncelikle.Acele karar vermek istemiyorum bende.Zamana ihtiyacim var sanirim biraz daha...Dusunmek icin. Belirsizlik cok bunaltici olabiliyor bazen...

Ilgilendigin icin tesekkurler oncelikle.Acele karar vermek istemiyorum bende.Zamana ihtiyacim var sanirim biraz daha...Dusunmek icin. Belirsizlik cok bunaltici olabiliyor bazen...

Belirsizlik aslında her zaman için en kötüsüdür. Ben de nefret ederim. Ama yine de kendini rahat bırak, zamanın akışına bırak... Hayırlısı neyse o olsun...

Zaman kavrami kisisine gore degisebilir tabiki.Bence erken bi zaman. Evlilik bu sonucta.Bir omur paylasacaksin. Gercek arkadasini,dostunu bile tanimak adam akilli 1-2 seneyi bulabilir zaman zaman.
Kaldiki evlenecegin kisi,en en en yakin arkadas olacak kisiden bahsediyorsak telefonla yurutulen ya da ayda 2-3( en iyi ihtimalle 5) kere gorusulen kisi soru isaretleri uyandiriyor insanin aklinda.kafamçokkarıştı

Zaman kavrami kisisine gore degisebilir tabiki.Bence erken bi zaman. Evlilik bu sonucta.Bir omur paylasacaksin. Gercek arkadasini,dostunu bile tanimak adam akilli 1-2 seneyi bulabilir zaman zaman.
Kaldiki evlenecegin kisi,en en en yakin arkadas olacak kisiden bahsediyorsak telefonla yurutulen ya da ayda 2-3( en iyi ihtimalle 5) kere gorusulen kisi soru isaretleri uyandiriyor insanin aklinda.kafamçokkarıştı

Bana da bu işte bir sevgi eksikliği var gibi geliyor. Haftada 1 hatta ayda 1 bile görüşebilirsin. Bunlar normal zaman dilimleri kabul edilebilir ayrı şehirler için. Bazen aynı şehirde olsan bile 2 haftada bir anca görüşebildiğin olur... Bana bu az (ki bence az değil) görüşme olayı çok mantıklı gelmedi açıkçası... Bence yeteri kadar görüşüyorsunuz... Bence sen ilişkiyi en baştan gözden geçir tatlım...

Yani ben esasinda sevdigimi saniyorum.Evet ilk zamanlardaki gibi astan yanip tutusmuyorum,ellerim dizlerim falan titremiyor ama seviyorum.Artisi ve eksisiyle....Eksileri olagan hayatimda ne kadar kaldirabilirim bilmiyorum.Sorunda olagan hayatima yansimasi nasil olacak en ufak fikrim yok... Mesela cok ustume dusuyor.Saglikli beslenmeye ozen gosteririz ikimizde ama ben ayda bir falan zararli bisey tuketirim.Duydugunda hemen duygu somurusune baslar.Sonrada burnumdan gelir zaten. Ya da mesgul oldugumu soylememe ragmen gununu anlatmaya devam ediyor bazen.Taki sorularina verdigim tek cevap 'HIIII!' olana dek. Ondan sonra kapanir telefon.
Ha bu adam hep mi kotu? Aksine artilari o kadar cok ki...
Yemek yapar.Cimri degildir.Benzer seylerden hoslaniriz.Regl donemlerimde ozel hassasiyet gosterir.Cok verici ve paylasimcidir.
Artilar cooookk ama eskiler yok edilemez ama kabul edilebilir olcude mi bilmiyorum????
Seviyorum seviyorum :)

Aslında eğer dediği gibiyse bir problem yok. Çünkü önemli olan her zaman için, bir insanı "çünkü, için, rağmen" kelimeleriyle bağlanan sebeplerle değil, olduğu gibi, nasılsa öyle sevmektir... Bunu başarabildeyseniz ne mutlu ikinize de... Daha ne bekliyorsunuz... Derim :)

Bilmiyorum ama eğer bir şeyler eksik olmasaydı, ruhen tamamlanmış olduğunu hissetseydin o insandan ayrı duramaman, bu yüzden de evlenmek için can atman gerekirdi... Diye düşünüyorum canım... Üstelik öğrenci olduğuna göre yaşın da genç baya. Gençken daha da yoğun olur bu istekler... Hoş, erkenden evlenip hayatı gargaraya getirmenin bir manası yok. Ama doğru insan geldiğinde de zaman harcamaya da gerek yok... Bazen armudun sapı üzümün çöpü derken iş işten geçiyor çünkü... Amaaan ne biliyim valla benim de kafam karıştı kaydirigubbakcemile3 ıki kişi arasında yaşananı sadece onlar bilir. Dışarıdan bakıldığında çok anlamsız gibi gelen bir beraberlik içinde inanılmaz bir derinlik barındırıyor olabilir. Veya tam tersi... Bunu en iyi ilişkiyi yaşayan bilir. Dolayısıyla kendi cevabını kendin bulacaksın tatlım... boshayallersmile

Ilgin icin cok tesekkur ederim.Bu gecelik de olsa kafa karisikligima dusunmeme yardimci olarak epey katkida bulundun.Dusuncelerim , hislerim netlessin o zaman daha az kafa karistirici olurum umarim :D

Ilgin icin cok tesekkur ederim.Bu gecelik de olsa kafa karisikligima dusunmeme yardimci olarak epey katkida bulundun.Dusuncelerim , hislerim netlessin o zaman daha az kafa karistirici olurum umarim :D

Rica ederim, öyleyse ne mutlu bana hihoyyyt Sonuçta burada olmamızın bir amacı da birbirimize yardımcı olmak... Kendine iyi bak canım opuyorumnanaktan

bir düşün şuan o olmasa kendini nasıl hissedersin , o olmasa da olur hatta kendime çok daha fazla zaman ayırırım şöyle yaparım böyle yaparım diyosan hiç boşuna uğraşma vazgeç bu işten :D Sevgi aşk eksikliği tehlikelidir karşına daha cazip birileri çıktığında pişman olabilirsin

Olmamasini dusundugumde uzulmekten cok birlikte olabilecegim birisi olamaz herhalde.ilk basta uzulurum ama toparlarim tabiki sonrada 40ima kadar bekar dolasirim artik diyorum.Ask bitiyor bir yerde.Sevgi saygi ortami da var Allaha sukur aramizda. Anlasmazliklarimizi halledebilecegimizden emin degilim sadece.

Evliliğe adım adım yaklaşıldıkça çiftlerin streside artar cnm.Bence senin yaşadığın süreç normal ki bende yaşadım tüm bunları.3,5 sene flört ettik eşimle ve bizimki de uzak ilişkiydi ve evliliğe yaklaştıkça ben acaba demeye başladım ve onun eksi özelliklerini gözümde öyle bir büyüttüm ki sanki kendim mükemmelim.Küçücük ayrıntılara bile takılır hale gelmiştim.Bu sendromu ben birçok arkadaşımda da gördüm.Evlilikten korkmayan çok büyük heveslerle evlenen kişilerde yok değil ama biz o grupta değiliz sanırım ne kdr sevsekte..Evlendikten snra tüm korkularımın yersiz olduğunu anladım.Arkadaşların yorumlarına verdiğin cevapları okuyarak böyle düşündüm ve paylaştım.Bence sende çok fazla dşünme ve bırak akışına..

Tesekkurler Hera42:) sanirim benimkide boyle birsey. olumsuz icerikli dusunceler beynimde dolaniyor yanimda yokken ama yanimda oldugunda bunlari nasill dusunmusum diye hayret ediyorum kendime... arada cok yakin dost aileler olunca yanlis yapmak fazla luksmus gibi geliyor daha da geriliyorum sanirim. Hepinize tekrar tesekkurler :)

Rica ederiz cnm hayırlısı neyse hakkınızda o olur umarım.Ama rahat ol stres yapma ok akışına bırak ama dikkatide bırakma..

anlattılarını anladığım kadarıyla sakın acele etme peşınden kovalayanda yok bu senın hayatın kendını baskı altına gırecekmış gıbıde hıssetme zamana ıhtıyacın var sana tavsıyem akışına bırak zamanla duygularından da emın olursun neyı ne nasıl yapacagını nasıl karar vereceğınıde gayet ıyı bılırsın sadece acele etme gün geçtıkçe herşey yerlı yerını bulur sen hiç üzülme allahtan hayırlısını nasıp et dıyede dua etmeyı sakın ıhmal etme benım dıceklerrım bunlar herşey gonlınce olsun vereliniortak

bakalim fresa... hayat neler gosterecek... bende zamana biraktim aslinda. sadece zaman zaman hormonel dengeme gore duyarliligim artiyor bu konuya... su siralarda gayet rahat ve zamana biraktim herseyi. ikinci bir alarma kadar hepinize tesekkur ederim yerimseniben

Back