Sıkılaşma Amaçlı Spor

Obliviate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
2
0
Herkese merhaba arkadaşlar,

Fazla kilolarımdan spor da yaparak kurtulmama ve ideal kiloma ulaşmama rağmen, vücudum yeterince sıkı değil. Bu yüzden de, olduğum kilodan daha kilolu gözüküyorum. Bütün vucudu (ya da büyük kısmını) aynı anda sıkılaştırmama yarayacak nasıl bir aktivite önerirsiniz? Pilates bu konuda yardımcı olur mu? Yoksa koşmalı mıyım? Özellikle bacak, kol ve basen bölgemi sıkılaştrmak istiyorum.

Canım sıkılaşmak için yoga yapabilirsin. Yoga Akademi'yi tavsiye ederim, Türkiye'deki en büyük yoga okulu, pek çok şehirde merkezleri var. Bulunduğun şehirde merkez varsa ona kayıt olup orada yapabilirsin. Genelde ilk deneme dersi de ücretsiz olur, gidip deneyebilirsin. Eğer evimde yapayım dersen de dvd satan marketlerde mesela d&r'da Akif Manaf'ın 3lü dvd setleri var. Başlangıç-orta-ileri seviye şeklinde. Bunu alıp evde de yapabilirsin ama merkezde yapmak daha iyi, hem bir hoca olacağı için hata yapma ihtimalin azalır.

Çok teşekkür ederim. :) Peki Yoga Akademi'nin fiyatları hakkında bir bilgin var mı? Ankara'dayım bu arada.

öncelikle şunu bilmeniz gerekir vücudunuzu yumşak gösteren yağ oranınızın fazlalığı, sert gösteren ise kas oranınızın fazlalığıdır. Malesef bizde bayanlar zayıflık veya fazla kiloyu sadece basküldeki kilolarına göre belirlediklerinden kilosu normal olsa bile yağlı vücudu olduğu için ve de kas oranı az olduğu için yumşak görünüşlü olmaları ve sıkı bir vücuda sahip olamamaları da kaçınılmaz oluyor. Spor yapın diyorum. Sadece yürüyüş veya pilatesle de kaslarınızı etkili şekilde sıkılaştıramazsınız. Gerçek bir fitness salonuna gidin ve ağırlık makinalarında çalışın. Sakın ola da etrafın lafına bakıp bu antrenmanla terminator gibi kocaman kaslarınız olacağı yersiz endişeye de kapılmayın. benden demesi. Bugün Abd'de boy ve kilo orantısı dengeli olan bayanların bile %50si obez listesindedir. Sebebi de vucutlarının fazla yağlı olması ve kaslarının da az olmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…