Sıkı Takipli Diyet Grubu 🌸

Ya ben hamur özellikle mayalı bişeyse böyle şişiyorum ya
Hemen yedikten sonra 1 saat içinde oluyor
Başka bu sorunu yaşayan var mı?
Ben de şişerim ama hemen değil. Çölyak aklıma geldi sizde görünce. Test, tahlil hiç yaptırdınız mi? Ekmeği, hamur işini kestiğimde hemen karın bölgem incelir benim de

Benim bugün iyi gidiyor. Kendi kendime nazar etmem inşallah

10.00 sek quark
12.30 karabuğday ve lor
15.30 kahve, maden suyu, badem, kuru üzüm

Eklentiler

• 20230814_153606.jpg
    146,3 KB · Görüntüleme: 27
  • 20230814_120103.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 31
  • 20230814_100125.jpg
    114,9 KB · Görüntüleme: 26
Canlarım bugün hep dışarıda olacağın için sabah kahvaltıda sadece türk kahvesi içtim öğlen hamburger yemek zorunda kaldım az da patates :) akşam yemicem smoothie ile kapatıcam birazdan toplam 1100 kalori ile bitmiş olucak. Şuanlık 7.000 adımım var

Bugün baya az yedim ara öğünde yapmadım aç hissediyorum

17:15 akşam yemeği
  • 4 kaşık bulgur pilavı
  • 4 kaşık taze fasülye
  • ekmek yok

3 litreden fazla su yatana kadar içerim daha

Eklentiler

• AEC5F75C-97A4-45AA-8281-C8E24B02A28B.jpeg
    158,2 KB · Görüntüleme: 25
Ben de şişerim ama hemen değil. Çölyak aklıma geldi sizde görünce. Test, tahlil hiç yaptırdınız mi? Ekmeği, hamur işini kestiğimde hemen karın bölgem incelir benim de

Evet evet yapıldı ama negatif çıktı. Bence yüksek düzeyde intoleransım var
Sütte de böyle oluyor laktozsuz süt içince olmuyor

Selamlar

Sabah süt granola
Öğlen bi kase kısır
Ara öğün toplam 10 tane kuruyemiş (badem fıstık kaju)
Akşam tam buğdaylı makarna (-5 yemek kaşığı, light yoğurt - 2 yemek kaşığı türlü)
Yarım bardak şalgam

11 bin adım ve 30 dk yüzme

Son düzenleme:
Selams

12.00:az peynir, az zeytin, tavada
1 yumurta, salata, yarim degişik unlu simit

16.00:1 avuc cig kuruyemis

18.30:az peynir, salata, az zeytin,
2 bardak ayran.

Bugun proteini az tuttum,
canim yemek yapmak istemedi akşam.
Her zamanki gibi adim sayim yok,
simdi 30 dk egzersiz yapacagim.
Suyu duzenli iciyorum zaten.

Ya ben hamur özellikle mayalı bişeyse böyle şişiyorum ya
Hemen yedikten sonra 1 saat içinde oluyor
Başka bu sorunu yaşayan var mı?
Bu fotograf benim normal halim
Ama sasirdim 49 larda fazla şişiyormus ama anlik bir halin bu sanirim.
Ya aslında gerçekten enerjim arttı
biz gluteni abarttıkça heralde vücut onunla uğraşmaktan hantal ve enerjisiz oluyor
Gluten,bol karbonhidrat,bol sigara,alkol, az/duzensiz uyku ve hareketsizlik cidden vucudu hantallastiriyor.
Ben simdi uyku hijyeni diye bir sey ogrendim onu arastiriyorum cunku cok duzensiz ve kalitesiz uykum.

Kizlar gordugum kadariyla herkes hafta sonu farkli sartlardan dolayi kacamaklari artiriyor.
Bir kac onemli nokta var en azindan onlari yapip hasari aza indirelim.

Hafta sonu su ve adim miktarini artiralim.
Kacamak ertesi su miktari artirilip,karbonhidrat miktari azaltilmalidir.
Hafta ici odem caylari veya maydanoz,limon haslama suyu icelim.
Tartilip arti gorup pes etmeyelim.
Tuzu azaltmaliyiz
Kacamak gunu tercih yapilabiliyorsa daha saglikli olani secebiliriz.
Bu surecte tatliya ozenmemek icin,cok saglikli atistirmaliklar var arada onlardan yapilip,kahve yaninda yenilebilir.

Bir de kaloriden ziyade karbonhidrat miktari ve kalitesi onemli yiyecegin.
Sagliksiz ogunler arttikca toplam kalori az olsa da olusan yag istemedigimiz bolgelere yerlesiyor.

Ve son olarak hatirlatayim.
Bu uasam sartlarinda bagisikligimiz korumaya cok cok ihtiyacimiz var.
Diyet yaparken her turlu saglikli besini alalim,gerekiyorsa hesap yapalim,liste yapalim,arastiralim.
Ayrica kirmizi meyveler,yaban mersini,aronya,ahududu,kizilcik,frenk uzumu cok guclu antioksidan.

Bu akşam yemeğim biraz geç kaldı. 20.00 gibi hızlıca 1 kase kıymalı kaşarlı mantar sote yedim. Bol bol su içiyorum. Misafirim olduğu için yürüyüşe çıkamıyorum.

Günü bir de akşam soğuk americano ile kapattım, akşam yememiş oldum.
S Spizella normalde makarna aşırı şişirir beni ama pirinç noodle gayet iyiydi hiç şişkinlik olmadı, dene istersen.

Iyi akşamlar kızlar bugün piknikteydik aslinda akşam erken yemek istesemde 6 gibi yemek durumunda.kaldim bugünlük
Sabah çok az yumurtalı patates peynir zeytin domates salatalık
Ogle 1 dilim ekmek peynir zeytin domates salatalık
Akşam ızgara tavuk kanat 2 köfte salata 2 bardak ayran ve 2 dilim karpuz
Su 3lt olmuştur
Adımlarım 8000 de kaldı
Niyeyse bu haftadan pek.umudum yok gibi bakalım normalde hergun tartıliyorum ama cumaya kadar tartilmamayi deneyeceğim inşallah tutabilirim kendimi supriz olsun bakalım

Eklentiler

• 20230814_212730.jpg
    58,4 KB · Görüntüleme: 28

Olmaz mı balon gibi şiş göbeğimi işyerinde hamile sanmışlar :)

Günü bir de akşam soğuk americano ile kapattım, akşam yememiş oldum.
S Spizella normalde makarna aşırı şişirir beni ama pirinç noodle gayet iyiydi hiç şişkinlik olmadı, dene istersen.

Aaa hiç bilmiyodum onu alırım ben de nerden bulunur ki

Çok haklısın ben haftasonu iyi olmuyorum :)
Evdekiler durmadan mantı pizza tost makarna ve böyle şeyler istiyolar yapınca da yeniyor
Evden çok çıkmıyoruz ev işleri oluyor adım falan olmuyor yani
Bi de tartı günü yeni geçmiş oluyor diğer tartıya kadar da zaman oluyor e öyle olunca rahatlık geliyor

Dediklerin doğru daha dikkatli beslenmeliyiz haftasonları

Kizlar hep diyetteyim iki aliyorum bir veriyorum, bir turlu ideal kiloya ulasamiyorum diyen varsa,
menulerini,suyu ve hareketlerini eksiksiz ve TOPLU olarak aksam yazarsa yorumlayabilir diger arkadaslar.
Ozellikle bir kac gun tum menu takip edilirse belki briimizin gordugu digerimizin gordugu seyler vardir, bir yerlerde hata vardir, farketmeyip ayni seyi yapiyoruzdur yasamimizda.
Kimse kimseyi yargilamaz, en basta anlasarak acmistik basligi, onemli olan hepimize faydasi olmasi takimin.

(Not;ben kilo verebiliyorum,
yaz tatilinde yavasladim.
O yuzden cok sormuyorum.
Ama diyetteyim deyip kilo veremedigim donemler oluyordu cok, oradan yola cikarak aklima geldi soyleyeyim dedim.)

Günaydın kızlar.
Birazcık yoldan çıktım ben de birkaç gündür. Bu hafta tartıya yansır büyük ihtimalle. İki günde ne kadar toparlarsam artık, sonrasında öğünlerimi düzenleyip devam edeceğim. Benim için en zor noktalar hep 69 - 68 arası oldu. Buralara gelince hep başa döndüm. Büyük ihtimalle buralarda biraz takılacağım çünkü uzun zamandır 68 altını görmedim. Beslenmemi değiştirmek için önce kendimi değiştirmem gerek benim. Stresini, üzüntüsünü, öfkesini yemekle atan bir insanım çünkü, biraz da içine kapanık olduğum için olabilir.

Velhasıl toparlayacağıma dair söz veriyorum sizlere de. kimseye kötü örnek olmak istemem. Bir amaç için birleştik, dilerim ki en güzel sonuçlara ulaşıp devam ederiz.

Sabah kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
5 adet parmak patates (fırın)
2 tam ceviz
domates salatalık
1 dilim ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…