- 19 Mart 2017
- 1.028
- 1.483
- 133
- 31
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum uzun süreli ve sık adet olma. Bir doğumun oldu çocuğum dört yaşında ve yaklaşık 1.5 yıldır adet düzensizliği yaşıyorum. İlk doktora gittim vajinal ultrasonla baktı. Myom, kist polip vs hiçbir şey yok temiz görünüyor dedi. Hormonlarımda iyiydi sadece tsh biraz yüksekti o da yapabilir dedi. Doğum kontrol hapı verdi 6 ay kullan düzene girer dedi. Ben ayrıca tsh içinde dahiliyeden ilaç kullandım o da normale indi zaten. Yani anlayacağınız bakıldığında sorun yok. 6 ay sonra doğum kontrol hapını bıraktım yine adetim düzensiz hiç etkisi olmamış. 18 gün adet sürer mi ve 15 gün içinde tekrar oluyorum falan üstelik 6 ay düzenli kullandım ilacı. Sonra başka doktora gittim o da karnımdan ultrasonla baktı aynı şekilde polip vs yok sadece biraz enfeksiyon var dedi. Sabah akşam 3 gün antibiyotik iğne vurundum. Bide primolut n ilaç verdi 1 ay kullandım. Böylede düzene girmezse en son smear verirsin dedi ama smear muhtemelen temiz çıkar dedi. Peki her şey genel olarak normalse neden böyle düzensizlik olur. Psikolojim bozuldu artık. Sürekli adet sürekli kan artık kendimden nefret eder oldum. Şuan 18 gün falan sürmüyor bikaç seferdir 9 gün sürüyor ama azda olsa kesilmiyor. Bu şekilde uzun süreli adet yaşayanlar neden olur sorun nedir. Bi yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim.