Sık sık yalan söylüyor

ThinkinPinky

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
488
128
31
Kızlar iyi geceler.
Benim 10 yaşında bi erkek kardeşim var. Kardeşim maşallah cok başarılıdır okulda ama öğretmeni çok despot katı bi kadındı. Neyse kardeşim sık sık yalan söylüyor mesela okul zamanı öğretmeniyle ilgili bana hakaret etti kötü bir şey söyledi falan demişti biz de annemle çok sinirlendik gidip konuşalım falan dedik baya inandık çünkü. Sonra şaka falan dedi dalga geçiyormuş.

Mesela arkadaşlarıyla ilgili şeyleri de yakaladım. Ali küfür etti şöyle dedi diyor mesela halbuki öyle bir şey olmamış aslında bir kaç kez yaşadık aynı şeyi. Bir şey anlatıyor mesela sonra inandırıyor bize biz üsteleyince mesela gidip konuşıyım falan diyince yok şaka diyor.

Bir de geçen yaz yazlıkta bir çocukla tanışmıştı onunla arkadaş oldular falan birbirlerini facebooktan eklemişler. Geçen gün diyor ki Ahmet beni facebooktan sildi ben ona küstüm. Biz de annemle şaşırmıştık aa neden falan diye.

Neyse bugün yanıma geldi bir şey oldu dedi noldu ablacım dedim biz Ahmet'le barıştık dedi ben de yanındayım facebookuna giriyor o sırada, aa ne konuştunuz bakıyım dedim görüntülü konuştuk ama dedi kapandı konu orda. O şimdi uyudu az önce annemle facebookuna baktık o çocuk arkadaş listesinde duruyor ve en son geçen yıl yazışmışlar küsme barışma muhabbeti hiç olmamış yani Benim de içime kurt düştü artık bu çocuk neden sürekli böyle yalan söylüyor diye Ki gerçekmiş gibi anlatıyor inandırıyor. Bir psikolojik rahatsızlık baslangıcı falan olmasından korkuyorum. Bir sebep de yok çünkü neden böyle yapıyor gerçekten anlamıyorum. Ne yapmalı

ilgi çekmek için mi yapıyor yada hayal dünyası çok gelişmiş heralde

ilgi çekmek için mi yapıyor yada hayal dünyası çok gelişmiş heralde
Öyle ilgisiz büyüyen bir çocuk değil yaş farkımız fazla oldugu için zaten anne babanın bütün ilgisi onun üzerinde gerçekten anlamıyorum neden böyle yaptığını

Benim yeğenim on yaşında o da çok yalanlar soyluyor ama bu tarz değil bu biraz daha hayal dünyası sanırım. Bizim ki para konusundacok yalan söylerdi. Annesi yok o yüzden psikolojik sıkıntılardandı. Bence kardesinizi doktora götürün daha fazla ilerlemeden.

Acaba siz çok müdahele ettiğiniz için olayları sonradan çeviriyor olabilir mi ? Gelişme çağında ve sizin her an müdahele edecek olmanız hoşuna gitmiyordur belki.Anlattıgınız kadarıyla hep siz müdahele edecekken şaka yaptım filan demiş çünkü.Bu durum bana bunu düşündürdü.

Cocuklarda yalan buyuklerden biraz daha farkli. Ilgi cekmek icin soyluyo olabilir, oyun gibi goruyo olabilir, kendini yetersiz hissedip soyluyo olabilir vs. Yalanlariyla yuzlestirmeli ve yalanin zararlarini israrla anlatmalisiniz. Yalan soyleyince negatiflikler yasarsa bi sure sonra yalan sevimsiz gelir

daha ufak yaşlarda çocuklar bunu söylediklerinin yalan olduğunu bile bilmeyerek yaparlar ama 10 yaş bunun için bence fazla. ilginin çoğunluğunun derslerdeki başarısıyla alakalı olduğunu düşünüyorsa belki özel hayatıyla (arkadaşlar, istekleri, ilgi alanları vb.) ilgili de ilgi bekliyor olabilir. yaz tatilinden sonra da devam ederse bence imkanınız varsa bir gelişim uzmanıyla görüşün.

çocuğun yaşı yalan gerçek ayrımını yapabilecek yaşta oyun çağında olmasına karşın bir yerde aile güveni vb gibi duyguları tatmaya baslamıs olması gerekir.
gereksiz yere söylenen yalanlar bilinçte yatan psikolojik rahatsızlık veya travmaların sebebi olabilir. ya da size yalan söylemeyi seviyordur :) bilemedim

Benim erkek kardeşimde 10 yaşında kardeşin gibi yalan söyler arada sorunca şaka yaptım sinirlendirmek için yaptım diye cevap verir ben ilgi istediği için yaptığını düşünürüm hep bizde çok ilgiliyiz kardeşimle ama çocuk işte göz bebeği olmak istiyor herkesin dikkati üzerinde olsun istiyor şu facebook meselesini düşününce acaba arkadaş edinemiyor olabilir mi diye düşündüm ama

Kardeşiniz mitomani hastalığı geçiriyor. ''10 yaşında bol bol yalan söyler, dalga geçer... çocuk aklı işte'' diye geçmeyiniz lütfen. Alışkanlık haline gelir, zevk alır ve bu hayatının sonuna kadar devam eder.
Mitamoni hastalığı çok kötüdür. İlerde doğuracağı sonuçları düşünemiyorum. Karşınıza alın. ''Eğer böyle doğru dürüst konuşmazsan sık sık yalanlar söylersen seni sürekli her söyleyişinde cezalandıracağım....'' deyin.
Hiç bir dediğini yapmayın. Ceza ders olacaktır.

Şimdi benim de kardeşim böyle yalanlar söylüyordu küçükken,dikkat çekmeye çalışıyordu,sizin kardeşiniz de öyle tamamen dikkat çekmek için yapıyor.İmkan varsa psikoloğa götürebilirsiniz

Öncelikle konuşun yalanın kötü birşey olduğunu kendisine bu şekilde zarar verdiginden bahsedin. Yani ciddiye aldığınızı gösterin bence etkili olması açısından siz anne ve babanızda olsun aile toplantısı şeklinde ve bu davranşının şaka olmadığını anlatın bence bir daha tekrarlamaz. Genelde o yaş civarlarında hırsızlık vs de oluyor sizin kardesinizde yalan şeklinde olmuş geçici ama gene de siz tavrınızı koyunki kalıcı hale gelmesin.

piskolojik bir sorun olabilir benm 35 yaşındaki kaynım kendi anlattıgı yalana kendisi inanır su gibi yalan konuşur cebinde 1 lira varsa trilyonları varmış gibi sallar 3 lafının 2si yalan herkes farkında yalancı oldugunun arkasından dalga geçiyorlar çünkü söylediği yalanlar bariz ortda olan şeyler eşim diyo bu oldu olası böyle küçükten beri yalncıydı diyor heryerde kendini rezil ediyor bence agaç yaşken eğilir bir pedagog ile görüşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…