Sihirli su

tutkumavi

0 km bir ruh istiyorum
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
954
27
48
İzmir
Arkadaşlar banyomdaki fayans araları sapsarı oldu.ne yapsamda beyazlamıyordu.denemedigim deterjan kalmadı.biliyorum ki bir çok titiz arkadaş bu dertten muzdarip :D araştırdım buldum denedim ve kurtuldum :D deterjan tarifi veriyorumm ama kendiniz yapacaksınız evde.Deterjanın adına sihirli su diyorlar.Açık deterjan satan yerlerde top top şeklinde çamaşır sodaları satılıyor.toz olmayacak ama top şeklinde olacak.bunu alıp birde top şeklinde ki limon tuzunu alıyorsunuz 1 litrelik pet şişeye bire bir ölçüde yavaşça koyuyorsunuz.köpürüyor çünkü .örnegin bir çay bardagı sodaya bir çay bardagı limon tuzu.şişenin kapagını delip fayans aralarına sıkıyorsunuz.biraz bekletip silin veya ovun.gerçekten bembeyaz oluyor.ben kullanıyorum.

adı sihirli sumuymuş

bende bu formülü kullanıyorum kessinlikle bembeyaz yapıyor :28:

Arkadaşlar banyomdaki fayans araları sapsarı oldu.ne yapsamda beyazlamıyordu.denemedigim deterjan kalmadı.biliyorum ki bir çok titiz arkadaş bu dertten muzdarip :D araştırdım buldum denedim ve kurtuldum :D deterjan tarifi veriyorumm ama kendiniz yapacaksınız evde.Deterjanın adına sihirli su diyorlar.Açık deterjan satan yerlerde top top şeklinde çamaşır sodaları satılıyor.toz olmayacak ama top şeklinde olacak.bunu alıp birde top şeklinde ki limon tuzunu alıyorsunuz 1 litrelik pet şişeye bire bir ölçüde yavaşça koyuyorsunuz.köpürüyor çünkü .örnegin bir çay bardagı sodaya bir çay bardagı limon tuzu.şişenin kapagını delip fayans aralarına sıkıyorsunuz.biraz bekletip silin veya ovun.gerçekten bembeyaz oluyor.ben kullanıyorum.

fayans araları için fayans kalemleri çıkmış..ben aldım bauhouse da 10 tl ye satılıyor..fayans aralarına sür 10 dk da bembeyaz :1:

suyuda bıre bır ölçüdemi kullanıyoruz?1 bardak limon tuzu+1 bardak soda+1 bardak su gibi mi

suyuda bıre bır ölçüdemi kullanıyoruz?1 bardak limon tuzu+1 bardak soda+1 bardak su gibi mi

yok canım suyu doldururken şişenin agzından biraz az pay bırak bu deterjana koydugumuz malzemelerin ölçüsü 1 litre şişe için.sen 2 litre yada daha fazla yapmak istersen ölçüyü iki katına çıkar

Bu karışımı mutfaktaki yağlı fayans aralarında kullansak işe yararmı acaba?Yoksa sadece banyodaki kireçli fayans araları içinmi?

Bu karışımı mutfaktaki yağlı fayans aralarında kullansak işe yararmı acaba?Yoksa sadece banyodaki kireçli fayans araları içinmi?

her ikisi içinde kullanabilirsin ama mutfaga sprey kullanman lazım bu karışımıda sprey şişesinde kullanamazsın sanırım.şişeyi delip banyo fayanslarına sıkıyorum ben

Bahsedilen sihirli suyu kendiniz yapmışsınız sanırım ben açık yapılmış aldım cam sil gibi rengi döküyorsunuz ve aralarını açmadan fayansı oymadan bembeyaz oldu banyom.mutfağada olur tabi.fısfısta daha az ziyan olur ben fısfıslada sıktım çıkardı,fark etmiyor...oymamasıda güzel.kokusuda yok..

Bu sihirli suyu ilk defa duyuyorum çok işime yarıyacak tşk............

ben duymuştum sanki tanıdık geldi

ama çok eski wclerde işe yaramı acaba:44:

fayans aralarını eritip delmez dimi :44: bi de alt kata su sızdırmayalım da:1:

Back