Sigortanın yazdıgı cilt beyazlatan ve cilt lekelerini gideren maske

hande58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
615
17
adı kalmosan pembe kolonya kokulu bir şey beni sinek ısırmıştı onun izleri için kullandım geçti sonra yüzümede etkisi oluır idye düşündüm(esmer tenliyim)yüzüme sürüp yaklaşık 1 saat bekledim maske yüzdeyken beaz duruyor...daha sonra su vurmadan krem sürüyorum ve beyazı gidiyor haftada 2 kere yapıyorum 2 haftada falan yüzüm farkedilecek şekilde beyazladı ve lekeler yok oldu .. bana cildiye doktoru vermişti 5 liradan fazla degildir (Tam hatırlamıyorum)

kalmosan losyon hoş kokulu, yağsız ve nemlendirici sıvağ içerisinde antiallerjik ve kaşıntı giderici maddeler içeren bir cilt losyonudur. bileşiminde bulunan h1 reseptör antagonisti olan difenhidramin hcı'nin güçlü antihistaminik ve antiallerjik etkileri vardır. topikal uygulanması sonrasında, özellikle ilacın oral ve topikal dozlarının birlikte uygulanmasını takşben veya epidermal bariyerin hasar görmesi( ciltte su toplama veya kanama gibi) durumlarında olası perkütan absorpsiyonnadiren toksisite ve sistemik etkilerle sonuçlanabilir. kalamin cildi koruyucu özellikte, hafif astrenjan ve antiprüritik, kafur anestezik ve serinletici, çinko oksit hafif antiseptik, gliserin ise yumuşatıcı özellik gösterir.
topikal olarak kullanılan antihistaminikler nadiren de olsa hipersensitivite reaksiyonlarına yol açabilir.
lokal uygulamanın yapıldığı bölgelerde ekzema, kaşıntı ve enflamasyon oluşabilir.
uygulama sonrası fotosensitivite reaksiyonları da görülebilir.
kafur içeren topikal ilaçların buruna sürülmesi; akut kollapsa yol açar.
100 gram losyon polietilen şişe içerisinde, karton kutuda ve reçete ile satılır.
kurtsan ilaçları a.ş. tarafından üretilmektedir.

(greenish, 13.06.2005 2(alntd.bkz.ekşi sözlük:)

zaten banada sinek ısrık izlerim için verilmişti ben cildimdeki lekelerde gider diye cildimede sürdüm faydasını öyle gördüm

aaaaaaaa eşimde alerji için kullanıyordu bu sırtı cildi bebek gibi oldu bundanmış demekki :) hemen el koyayım :)

bende merak ettimm yakinda sevgilim gelicek iyi bisise deniyim bende =)

X