- Konu Sahibi karbeyaz00
Sigorta şirketine örnekler verirmisiniz lütfen ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar sigortacılık mesleğinin nasıl olduğu ve kazancı konusunda bilgi almak istiyorum.bana yardımcı olabilecek arkadaşlarım varmı acaba
Öncelikle şunları netleştirmek gerekir sorularına cevap vermeden:
Özel sigorta mı sosyal sigorta mı?
Acente mi sigorta şirketi mi?
Hayat, hayat dışı ?
Hangi departman ?
Eğitim durumun ne?
Tecrübe?
Yabancı dil?
Sigortacılık mesleği öğretmenlik avukatlık gibi bir meslek değil, fiyat konusunda belli bir standartı yok.
Kişisel özelliklerine, çalıştığın yere, bölümüne kadar herşey kazancını etkileyebilir. Çok kolay zengin olunan
meslek gözüyle de bakanlar büyük yanlış içindeler![]()
yani acente almak istiyorum ilerde... üniversite okuyorum iktisat 3. sınıftayım. orta derecede ingilizce biliyorum.herhangi bir tecrübem yok ama limited şirketini hemen açarsam tecrübe yerine geçiyor diyolar. segem sertifikası da almak gerekmiş. bu sınavlar ne zaman da bir yapılıyor. eğitim süresi ne kadar ? ..........
googledan da araştırdım fakat bu işi asıl yapanlardan direk bilgi almak daha sağlıklı olur diye düşündüm. dediğim gibi ikt 3. sınıftayım ve bi hedef belirleme zamanı geldi geçiyor bile. kafamda bir sürü şey var ve ben hangisi avantajlı hangisine yöneliyim bilmiyorum... kpss a grubu çalışmaya balşıyım diyorum ama sigortacılıkta daha doğrudan ve çabuk hayata atılırsın diyenler var. açıçası rotasyonlu bir meslek istemiyorum:S
Segem belgesi alman ve sanırım bir sigortacının yanında 2 yıl çalışmış olman lazırım acente açabilmek için (4 yıllık üni okuyanlarda bu şart var mı emin değilim)
Şubatın son haftasında segem eğitimleri başlayacakmış. 2günlük eğitime katılıp sonrada sınava giriyorsun canım oldukça basit.
Diğer teferruatları googleden görmüşsündür sanırım (ne kadar para gerektiği vs)
Ben sigortacılık 4. sınıf öğrencisiyim. 2ay acentede, 4 ay da genel müdürlüklerde çalıştım. Bunlara dayanarak sigortacılık yapmak istiyorsan
acente açma, genel müdürlükte ya da şube müdürlüklerinde çalış derim. İmkanları daha iyi, yükselmek oldukça kolay (başarılı olanlar için tabi)
Ayrıca o kadar çok acente var ki piyasada müşteri sıkıntısı çekebilirsin.Bu piyasaya yeni girenler "eşi dostu sigortalasam, 2 kasko 5 trafik
poliçesi kessem yeter" gözüyle bakıyorlar ama emin ol o kadar kolay değil bu işler.