Sigorta derdi

Yuppiyayye

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
4.728
12.056
408
Benim 3 yıldır devam eden bir tamamlayıcı sağlık sigortam var.Firma aynı firma ve kesintisiz yaptırdım, açıkcası memnunumda firmadan.Bu yıl 4.senem olacak yenileme zamanı geldi ve firma geçen yılın tam 5 katı fiyat verdi.10 muane hakkımın 6 sını kullanmışım, gerekçeleri çok kullanmış olmam.Başka firmalardan teklif aldım yarı fiyata kadar düşüyor. Şimdi firmadan geçiş için evrakları istedim,başka firmaya geçersem daha uygun fiyat verirlerse haklarımı (bekleme süresinin kalkması, ömür boyu yenileme garantisi) kaybetmeden geçmek istiyorum.Daha önce bu şekilde geçiş yapıp memnun olan yada sıkıntı yaşayan varmı?Şikayetvarda incelediğimde bazıları diğer sigorta şirketindeyken tespit edilen hastalıklara bakılmıyor vs gibi sıkıntılardan bahsetmiş.Tecrübesi olanlar yada bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim,aradaki fiyat farkı çok fazla ve inanın kara kara düşünüyorum

Öyle dimeeee. Ekonomi çok eyiii. Elimizde patlayan hektaş sasa larda cabası😅😃
Ah ah ceycey biliyorsun işte hastanelerin durumunu.Çalışıyorum bari bu kadarcık kendime yatırayım diyordum ama yıllık 1 maaşım nerdeyse istedikleri.Eskiden maaşımın 3 te birine denk geliyordu.Yani sağlıktan bile kıscak duruma geldim resmen 😪

Ah ah ceycey biliyorsun işte hastanelerin durumunu.Çalışıyorum bari bu kadarcık kendime yatırayım diyordum ama yıllık 1 maaşım nerdeyse istedikleri.Eskiden maaşımın 3 te birine denk geliyordu.Yani sağlıktan bile kıscak duruma geldim resmen 😪
Biz de tam bu yüzden emekli olmuyoruz. Olsak mecburuz sigorta yaptırmaya. Hem de kaç kişiye birden. Keşke Küba da yaşasak. Orda bedava sağlık hizmeti 😃

Tamamlayıcı sigorta da şartlar ağırmış . Sadece 6 kez gitmişsin dr a. Çok mu?
İnceledim raporlarını, hastaneye ödedikleri paraları toplayıp benim sigorataya ödediğim paranın 2 katı olduğu için primi artırmışlar. Böyle saçmalık olurmu.Ben zaten önden ve indirimli almak için size ödeme yapıyorum.Ondan önceki yıl mesela nerdeyse hiç kullanmamışım ödediğim paranın yüZde 30 u kadar hesaplanmış, ama fiyatta indirim yok.Saçmalık işte

İnceledim raporlarını, hastaneye ödedikleri paraları toplayıp benim sigorataya ödediğim paranın 2 katı olduğu için primi artırmışlar. Böyle saçmalık olurmu.Ben zaten önden ve indirimli almak için size ödeme yapıyorum.Ondan önceki yıl mesela nerdeyse hiç kullanmamışım ödediğim paranın yüZde 30 u kadar hesaplanmış, ama fiyatta indirim yok.Saçmalık işte
Ha şimdi anladım. Aynı kasko gibi. Beni. Kasko bir yükseldi bu sefer yaptıramadım bile. Kaskosuz kullanıyorum. Tamamlayıcı sağlıkta benzer mantıktaymış .

Ha şimdi anladım. Aynı kasko gibi. Beni. Kasko bir yükseldi bu sefer yaptıramadım bile. Kaskosuz kullanıyorum. Tamamlayıcı sağlıkta benzer mantıktaymış .
Aynen ama burda şöylr bir saçmalık var önden 10 muane hakkı satın alıyoruz.Ama adamlar ne kadar çok kullanırsan o kadar fiyat yükseltiyor.Yani benim şirket öyle diğerleri nasıl bilmiyorum.

Aynen ama burda şöylr bir saçmalık var önden 10 muane hakkı satın alıyoruz.Ama adamlar ne kadar çok kullanırsan o kadar fiyat yükseltiyor.Yani benim şirket öyle diğerleri nasıl bilmiyorum.
Bankaların faiz teklifleri varya bazı sitelerde. Tüm sigorta şirketlerinin de yok mu öyle toplu fiyat vs öğrenilebilecek bir sitesi?

Merhaba bende size şöyle yardımcı olayım firma size tekrar risk değerlendirme yapar büyük ihtimalle haklarınız saklı kalır 1ay içinde geçerseniz dediğiniz gibi olan problemler genel de sigorta şirketinin özel ve genel şartlarında ki değişikliklerden oluyor. Örneğin muayene hakkı hizmet ağı teminatlar vs vs doğal olarak fiyat da düşüyor bir tık

Bankaların faiz teklifleri varya bazı sitelerde. Tüm sigorta şirketlerinin de yok mu öyle toplu fiyat vs öğrenilebilecek bir sitesi?
Var internetten aldığım teklifler zaten benim şirketin teklifinin yarısı nerdeyse.Işte bende bunu merak ediyorum hak kaybım olurmu acaba başka şirkete geçsem.Çünkü geçmiş hastalıklara bakmam, yok şu muaneyi kapsamam derlerse diye tedirginim o zaman boşa almış olurum.

E amaç o zaten o zaman kullanmayınca paranı geri versinler saçmalığa bak kullanmayacaksam neden aliyorum

Merhaba bende size şöyle yardımcı olayım firma size tekrar risk değerlendirme yapar büyük ihtimalle haklarınız saklı kalır 1ay içinde geçerseniz dediğiniz gibi olan problemler genel de sigorta şirketinin özel ve genel şartlarında ki değişikliklerden oluyor. Örneğin muayene hakkı hizmet ağı teminatlar vs vs doğal olarak fiyat da düşüyor bir tık
Merhaba tam olarak anlayamadım.Geçeceğim firmadamı fiyat düşük olur yoksa eski firmammı yeniden değerlendirme yapar?Eski firmamdan geçiş belgeleri bugün geldi bir firmaya ilettim teklif için, bu ayın 25 inde doluyor sigortamın günü.1 ay dediğiniz süreç dolmadan öncemi sonramı?

E amaç o zaten o zaman kullanmayınca paranı geri versinler saçmalığa bak kullanmayacaksam neden aliyorum
Yani ağır bir hastalığım olsa, yada ekstrem tahliller yaptırmam gerekse, yada ameliyat olsam tamam derim.yani 2 göz muanesi, biri grip olmuştum ona gitmiştim, diğerleride öyle ufak kontrol amaçlı şeyler.

Merhaba tam olarak anlayamadım.Geçeceğim firmadamı fiyat düşük olur yoksa eski firmammı yeniden değerlendirme yapar?Eski firmamdan geçiş belgeleri bugün geldi bir firmaya ilettim teklif için, bu ayın 25 inde doluyor sigortamın günü.1 ay dediğiniz süreç dolmadan öncemi sonramı?
1 ay dolduğunda haklar kaybedilir yeni sigortalmis gibi olursunuz. Yeni sigorta şirketiniz de muayene haklarına binaen risk analizi yapar aslında rutin işlemdir bu. rakip firmalardan aldığımız bilgiler de de fiyat düşüklüğü genel de muayene hakkı ve hizmet ağı gibi seçeneklerin sınırından oluyor

Back
X