• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigorta değer kaybından anlayan

Beste Burucu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
4
0
1
44
merhaba

2 gün önce trafik kazası yaptım. kırmızı ışıkta beklerken birden bire bir araç arkadan çarptı. neyse ki adam kusurunu kabul etti. tutanak tuttuk. servise gittim, çok fazla parça değişecek, araba da yeniydi. serviste konuşulurken araç değer kaybından bahsettiler ama servisin işi olmadığından yardım etmediler. fakat karşı taraftan ya da sigortasından servis ücreti dışında bir de değer kaybı diye para alınıyormuş. biraz araştırdım ama hep farklı şeyler çıkıyor. mahkeme diyen var, komisyon diyen var. daha önce yaşayan var mı? ya da bir yerlerde kaynak var mı? şimdiden teşekkürler.

merhaba

2 gün önce trafik kazası yaptım. kırmızı ışıkta beklerken birden bire bir araç arkadan çarptı. neyse ki adam kusurunu kabul etti. tutanak tuttuk. servise gittim, çok fazla parça değişecek, araba da yeniydi. serviste konuşulurken araç değer kaybından bahsettiler ama servisin işi olmadığından yardım etmediler. fakat karşı taraftan ya da sigortasından servis ücreti dışında bir de değer kaybı diye para alınıyormuş. biraz araştırdım ama hep farklı şeyler çıkıyor. mahkeme diyen var, komisyon diyen var. daha önce yaşayan var mı? ya da bir yerlerde kaynak var mı? şimdiden teşekkürler.
Tamir masrafını sigortadan alırsınız ama değer kaybı için kusurlu sürücüye dava açıp bilirkişi marifetiyle değer kaybını tespit ettirmeniz gerek. Değer kaybından da kullanım süresi içinde elde ettiğiniz fayda düşülür. Çok fazla bir kayıp yoksa bence hiç uğraşmayın. Değer kaybının ne kadar olabileceğini oto tamircileri veya galericiler az çok bilirler.

merhaba

Geçmiş olsun öncelikle.
Değer kaybını çarpan aracın maliki ve/veya sürücüsü ve/veya zorunlu trafik sigortacısından talep edebilirsiniz. Kasko sigortası değer kaybını ödemez. Mahkeme veya hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ancak aracın çamurluğunda ufak çizik boya gibi haller değer kaybına neden olmaz. Mahkemeye başvurup tazminat davasından önce değer kaybı için tespit yaptırabilirsiniz isterseniz.

Merhabalar, Mahkemeye giderek ya da sigorta tahkim komisyonuna başvurarak alabilirsiniz. Ancak sigorta tahkim komisyonuna gitmeden önce de özel kurumlardan bilirkişi raporu almanız gerekiyor. Süre olarak tahkim komisyonu daha kısa sürüyor ancak mahkemeye gitmenizi öneririm.

Geçmiş olsun öncelikle.
Değer kaybını çarpan aracın maliki ve/veya sürücüsü ve/veya zorunlu trafik sigortacısından talep edebilirsiniz. Kasko sigortası değer kaybını ödemez. Mahkeme veya hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ancak aracın çamurluğunda ufak çizik boya gibi haller değer kaybına neden olmaz. Mahkemeye başvurup tazminat davasından önce değer kaybı için tespit yaptırabilirsiniz isterseniz.

Kaza yapmayan araçlara göre kaza yapan araçlarda bir miktar değer kaybı olduğunu kabul ediyor Yargıtay. O yüzden değer kaybı olmayan hallere ilişkin sözümü geri alıyorum...

Back