• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigorta acentesi açmak istiyorum.

armut93

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
35
62
8
31
merhaba arkadaşlar ben sigorta acentesi açmak istiyorum. şartları sağlıyorum fakat başına geçtiğimde bana ne kadar maliyeti olur gerekli evraklar vs. aşağı yukarı bir fikir verebilecek yada bu işi yapan bayan arkadaşlar var mı yardımcı olabilecek acaba?

aslında babam daha önce bu işi yapmıştı ve çevre konusunda daha iyi olacağını düşündüğüm için bu mesleği tercih ettim. fakat onun açtığı yıllardan bu zamana prosedürler çok değişti. o yüzden sorma gereği duyuyorum. ayrıca bayan olmamında bu mesleği yapamayacağım anlamına mı geliyor merak ediyorum.

tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, bayan olmak daha avantajlı:). Prosedürler evet sürekli değişiyor, ama en sağlıklı bilgi her sigorta şirketinin Acente Kanal Müdürlükleri mevcut. Onlardan detay bilgi istemek. Teminatlar, belgeler vs. değişkenlik gösteriyor. Sektörün (acentelerin) şu an sıkıntıda olduğunu baz alırsak ki acentelerin borç alacak durumlarını ben kontrol ediyorum iyi düşünmek gerek. Yardımcı olabileceğim herhangi bir şey olursa seve seve olurum.
teşekkür ederim ilginize :)

Back