Arkadaşlar hiç denemeyin derim. Biz ablamlarla birlikte yaptık; iliği hazırlaması bir dert, kaynatacaksın bilmem napacaksın derken zaten bir miden kalkıyor. Kafanıza sürüyorsunuz beklerken bir ızdırap çekiyorsunuz çıkarmaya çalışırken 100 ızdırap çekiyorsunuz. Ben bu iliği uyguladığımdan beri saçlarım aşırı derecede dökülmeye başladı; ablamında saçları iğrenç oldu ve artık ne doğru dürüst taranıyor, ne de şekil alıyor.
Tavsiyem bu şekilde alengirli şeylerle uğraşmayınız. Hele bunu hiç denemeyiniz bile. Benimde kafamdan saç fışkırıyor ama ilikten değil başka bir şey yapıyorum ben.
arkadaşlar bende bugün aldım malzemeleri aldım ve yaptım. hatta karışım şu anda saçımda daha yıkamadım sabah yıkayacam. benim saçlarım felakeet dökülüyor günde 300 tele yakın oturup saydım yani o derecetepem resmen açılmış durumda kel oldum şimdiden karar verdim inandım ve yaptım. 57 sayfayı da okudum memnun kalmayan bir tek kişi yok illaki bi faydasını görmüş herkes
iliği kaynatırken biraz koku çıkıyor zaten lavanta yağını ekleyince zerre kadar koku kalmıyor hatta lavantanın kokusu rahatsız bile etti yani. koku konusunda hiç tereddütünüz olmasın ki benim en ufak şeyden midem bulanır sudan bile koku alırım ben bile yapabildiysem siz hiç korkmayın. 150 gr ilik çiğ olarak ufak bi kaseyi dolduruyor lavanta, zeytinyağı ve ısırgan otu yağı koydum ben içine. 20 ml di hepsi, hepsini kattım ama fazla geldi özellikle lavanta, bütün eve yayıldı kokusu o kadar yanilavantanın yarısını koyun derim. iliğe 1 çay bardağı su katıp kaynattım yalnız normal mi bilmem ama benimki yeşil oldu :26: kaynadıktan sonra robotta çektim sonra süzdüm içinde kemik felan vardı nolur nolmaz diye.
ben bu tarife inanıyorum zaten suna dumankaya mesleğinde iddialı bunlar ninesinin tarifleri kadın lokman gibi bişeymiş:94: kimyasallardansa doğal yöntemler daha mantıklı. yani ilik kanserli hastanın bile hayatını kurtarıyorsa saça neler yapar düşünün yiyebilen yesin de çok faydalı ben yiyemiyorum o ayrı mesele. saçlar fışkırırsa foto yükleyecem
herkesee tavsiye ederimm deneyinn
150 gr nasıl ayarlanır ki :/
Mrb arkadaslar ben sacıma hergun zeytın yagı surmeyı dusunuyorum snrada hacı sakırın zeytın yaglı glesırınlı sabunuyla yıkıyım dıyorum, sızce hergun zeytınyagının bı zararı olurmu bılen varsa cvplasın lutfen??
Her gün yaparsan saçlarına çok yüklenmiş olursun çok yorarsın haftada 1 2 yapsan yeterliMrb arkadaslar ben sacıma hergun zeytın yagı surmeyı dusunuyorum snrada hacı sakırın zeytın yaglı glesırınlı sabunuyla yıkıyım dıyorum, sızce hergun zeytınyagının bı zararı olurmu bılen varsa cvplasın lutfen??
Ilk 2 3 yıkamada keçeleşti saçım sonra bu sorunu yaşamadım, saçlarınızda azıcık saç kremi sürseymişsiniz sabunla temizledikten sonra sıkıntı olmazdıhergün yaparsan saçının dengesini bozarsın ama haftada bir kür olarak yaparsan tabiki çok faydası var zeytinyağının saçların canlanır beslenir bakımlı olur. ama dökülme için felan kullanacaksan pek faydası olmaz. sadece bakım içinse yap. bu arada şampuandan sabuna döneceksen sabun saçlarını keçe gibi yapar uzuuuun bi zaman buna katlanıp kullanacaksın ki saçların alışssın.( bende bi kere sabunla yıkadım rezil oldu saçlarım tarayamadım bile) zaten sabun kullanıyorsan sorun olmaz
Her gün yaparsan saçlarına çok yüklenmiş olursun çok yorarsın haftada 1 2 yapsan yeterli
Sabuna geçmen de çok iyi olur ben 1 aya yakındır sabun kullanıyorum çok memnunum ama daha doğal içerikli bir sabun seçmelisin hacı şakirin içeriği hiç masum değil...
hmmm bende zeytın yagı doal dıye bısey olmaz dıye dusunuyodum, ya bıde hacı sakır dogal sanıyodum sence hangı sabunı kullansam?
Her gün yaparsan saçlarına çok yüklenmiş olursun çok yorarsın haftada 1 2 yapsan yeterli
Sabuna geçmen de çok iyi olur ben 1 aya yakındır sabun kullanıyorum çok memnunum ama daha doğal içerikli bir sabun seçmelisin hacı şakirin içeriği hiç masum değil...
hmmm bende zeytın yagı doal dıye bısey olmaz dıye dusunuyodum, ya bıde hacı sakır dogal sanıyodum sence hangı sabunı kullansam?
Canım içeriğini inceleme fırsatı bulduğum bu oldu,
Aktarlardaki sabunları da bakabilirsin ama kesin içerik bilgisi olsun paketinde ve içinde sabun bazı (ya da direkt sabun yazar) zeytinyağı (tüm sabunlarda yağ vardır ama doğal olanlarda zeytinyağı kullanılıyor genelde) gliserin ve su bunlardan başka bir şey olmamasına dikkat et
Doğal sabun çabuk biter ve çok köpürür saf sabunun kimyasal özellikleridir bunlar kullanınca buradan da anlayabilirsin canım
Benim kullandığım ise doa kozmetikten 'Hint yağlı ve sarımsaklı' sabun
Yaaa kızlarrr sız bana dedınız ya sureklı zeytın yagı surmek sacı yorar dıye ben bu 2 gun ust uste zeytın yagı yaptım ve bugun yapmayı dusunmuyodum kı bıde ne goreyım bı arkadas konu acmıs, 1 hafta boyunca saca zeytınyagu surmek sacı uzatıyomus hemide 2bucuk santım!!! acaba devam etsemi?