- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
-
- Konu Sahibi Sare Lavinya
Almanya 1 milyon mülteciyi alacağını söyledikten sonra hepten gitmeyi akıllarına koydu Suriye'liler.çok üzülüyorum bu insanlara.düşündüğümde hallerini.evleri yok,vatanları yok,akrabalar dağılmış,birçok yakınlarını kaybetmişler.gemileri yakmışlar yani.Almanya artık türkleri bile istemiyor ,bunları alacağına hiç inanmıyorum.ne olacak bu insanlar.siyasilerin kavgasının bedelini bu insanlar ödüyor yazık!
abla eşim salıdan beri orada görevde, neler anlatıyor bi duysan, psikolojisi bozulmuş resmen okadar acı durumdalar ki.Almanya 1 milyon mülteciyi alacağını söyledikten sonra hepten gitmeyi akıllarına koydu Suriye'liler.
Madem böyle bir açıklama yaptı Almanya hükümeti, bu insanlar için 2 ülke arasında bir protokol yapılsa ve yasal şekilde gönderilmeleri sağlansa.
Günahtır, bebekler, yaşlılar perişan oluyor
birde, edirne halkından çocuklara mama, battaniye yardımı yapan güzel insanlar..edirne otogarındaki bir kaç esnaf 1,5 tllik çayı mültecilere 2 tlden veriyormuş. hamdolsun.
Doğrudur sare, kolay mı? Vatanları yok, burada kendilerini evlerinde gibi hissedemiyorlar, bazılarının röportajlarını seyrettim, Türkiye pahalı vs diyorlar, kendi ülkelerinde kıyaslanırsa evet Türkiye OrtaDoğu'daki en pahalı ülke, doğru dürüst kalacakları bir yer yok, kendimizi onların yerine koyalım, evin yok, alıştığın düzenin yok, karnın yarım yamalak doyuyor, çocukların perişan, daha da korkuncu Vatanın yok Vatanın.abla eşim salıdan beri orada görevde, neler anlatıyor bi duysan, psikolojisi bozulmuş resmen okadar acı durumdalar ki.
edirne otogarındaki bir kaç esnaf 1,5 tllik çayı mültecilere 2 tlden veriyormuş. hamdolsun.