Sığınmacıların Edirne'deki bekleyişleri sürüyor

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.988
9.571
Sığınmacı ailelerden bazılarının bebekleri, otoyolda güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekiplerinin önünde emekledi.

Edirne’ye gelen yaklaşık bin 500Suriyeli sığınmacıdan bin kadarı, dün gece TEM’deki yürüyüşlerinin ardından otobüslerle Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na getirilerek çadır kurdu.

h_5142.jpg

GECEYİ ASFALT ÜZERİNDE GEÇİRDİLER
Otobüslerin İstanbul’a gideceğinden endişe eden yaklaşık 500 kişilik grup ise Yunanistan sınırına gitmek istediklerini ifade ederek geceyi polis ve jandarma ablukasındaki TEM otobanında asfalt üzerinde geçirdi.

k_7321.jpg

KAMP KURDULAR
Geçen pazar gecesi bir grup Suriyeli otobüslerle, bir grup ise Havsa İlçesi üzerinden yürüyerek Edirne’ye geldi. Yunanistan sınırına gitmek isteyen Suriyeliler, polis ve jandarma ekiplerince durdurulunca otogar, TEM otobanı Edirne gişeleri yakınında ve kent merkezindeki bir parkta 4 gün boyunca adeta kamp kurdu. Dün gişeler ve otogardaki Suriyeliler Yunanistan’a gitmek için yeniden yürüyüşe geçti. Saat 16.00 sıralarında TEM otobanında birleşen 2 grup yaklaşık 1500 kişiye ulaştı.

suriye_9439.jpg

ENGELİ AŞMAK İÇİN POLİSE SALDIRDILAR
TEM Edirne gişelerini jandarmanın yoldan çekilmesiyle geçen Suriyeli sığınmacılar, şehir merkezi girişine 2 kilometre kala jandarma ve polis ekiplerinin engeliyle karşılaştı. Defalarca engeli aşmak için güvenlik güçlerine saldıran Suriyeliler’den bin kadarı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ikna çabaları sonucu geceyi geçirmek için Sarayiçi Er Meydanı’na gitmeyi kabul etti.

suriye_4215.jpg

ff_1771.jpg

rr_1657.jpg

rr_4033.jpg

ss_3122.jpg

d_3629.jpg

sd_9530.jpg

http://www.ensonhaber.com/siginmacilarin-edirnedeki-bekleyisleri-suruyor-2015-09-19.html

çok üzülüyorum bu insanlara.düşündüğümde hallerini.evleri yok,vatanları yok,akrabalar dağılmış,birçok yakınlarını kaybetmişler.gemileri yakmışlar yani.Almanya artık türkleri bile istemiyor ,bunları alacağına hiç inanmıyorum.ne olacak bu insanlar.siyasilerin kavgasının bedelini bu insanlar ödüyor yazık!

edirne otogarındaki bir kaç esnaf 1,5 tllik çayı mültecilere 2 tlden veriyormuş. hamdolsun.

çok üzülüyorum bu insanlara.düşündüğümde hallerini.evleri yok,vatanları yok,akrabalar dağılmış,birçok yakınlarını kaybetmişler.gemileri yakmışlar yani.Almanya artık türkleri bile istemiyor ,bunları alacağına hiç inanmıyorum.ne olacak bu insanlar.siyasilerin kavgasının bedelini bu insanlar ödüyor yazık!
Almanya 1 milyon mülteciyi alacağını söyledikten sonra hepten gitmeyi akıllarına koydu Suriye'liler.
Madem böyle bir açıklama yaptı Almanya hükümeti, bu insanlar için 2 ülke arasında bir protokol yapılsa ve yasal şekilde gönderilmeleri sağlansa.

Günahtır, bebekler, yaşlılar perişan oluyor:KK43:

Almanya 1 milyon mülteciyi alacağını söyledikten sonra hepten gitmeyi akıllarına koydu Suriye'liler.
Madem böyle bir açıklama yaptı Almanya hükümeti, bu insanlar için 2 ülke arasında bir protokol yapılsa ve yasal şekilde gönderilmeleri sağlansa.

Günahtır, bebekler, yaşlılar perişan oluyor:KK43:
abla eşim salıdan beri orada görevde, neler anlatıyor bi duysan, psikolojisi bozulmuş resmen okadar acı durumdalar ki.

abla eşim salıdan beri orada görevde, neler anlatıyor bi duysan, psikolojisi bozulmuş resmen okadar acı durumdalar ki.
Doğrudur sare, kolay mı? Vatanları yok, burada kendilerini evlerinde gibi hissedemiyorlar, bazılarının röportajlarını seyrettim, Türkiye pahalı vs diyorlar, kendi ülkelerinde kıyaslanırsa evet Türkiye OrtaDoğu'daki en pahalı ülke, doğru dürüst kalacakları bir yer yok, kendimizi onların yerine koyalım, evin yok, alıştığın düzenin yok, karnın yarım yamalak doyuyor, çocukların perişan, daha da korkuncu Vatanın yok Vatanın.

Vatansızlık nedir farkında değiliz, Allah'ta vatansızlığı yaşatmasın bize, kendi bayrağın altında, kendi toprağında olmamak ne demek?

Vatanın yoksa gittiğin heryerde 2. sınıf vatandaş muamelesi görürsün, seni alan ülke istediği kadar kucak açsın, insanın kendi yurdu gibi olur mu?
Artık onlar herşeyi bir kenara bırakıp bari çocuklarımızın geleceği kurtulsun diye Avrupa'ya gitmek istiyorlar, bize Köle olacaksınız deseler olacak haldeler çocukları için:KK43: o kadar kötü haldeler maalesef.

Bunlara rağmen hala bir sürü çocuk yapıyorlar diye kızıyorum ama vicdan ön plana çıkınca üzülüyorum.
Allah yardımcıları olsun, umarım Çocuklarının geleceğini kurtarmayı başarırlar.

İnşallah orada kalmazlar,yoksa yaşanmaz hale gelir orası da...Yav Yunanistan sınırı açmıyor,bizim yetkililer bunları salsa takır takır geleni indirecek Yunan polisi,bizim polislere eziyetten başka bişey değil bunlar

X