Sığınmacılar gelmeye başladı: Bizi cehennemden, cehenneme yolluyorsunuz

office

Ben sizden değilim...
Pro Üye
9 Eylül 2007
21.432
66.517
Avrupa Birliği’yle (AB) yapılan anlaşmaya göre Suriyeli sığınmacıların Yunanistan’dan Türkiye’ye iadesine bugün başlandı. 131 göçmeni taşıyan iki tekne Midilli Adası’ndan İzmir’in Dikili ilçesine ulaştı.

siginmacilar.jpg

Dikili’ye ulaşan 131 sığınmacı. Fotoğraf: @ZiaWeise

AB ile Türkiye, Suriyeli sığınmacılar konusunda anlaşmaya varmıştı. Buna göre 2018’in sonuna kadar Türkiye’ye 6 milyar avro verileceği, Türkiye’nin geri aldığı her sığınmacıya karşılık AB’nin de Türkiye’den bir Suriyeli sığınmacı alacağı duyurulmuştu.

CNN Türk’ün aktardığına göre Türkiye, ilk gün için Yunanistan’dan 500 sığınmacı istedi. Yunan yetkililerse bugün içerisinde gönderebilecekleri 400 sığınmacının ismini Türkiye tarafına iletti.

İki tekneyle Yunanistan’dan yola çıkan 131 sığınmacının Dikili’ye ulaştığı bildirilirken, gün içerisinde bu sayının 400’e tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Türkiye’ye ulaşan sığınmacıların İzmir’in Dikili ilçesine değil, orta Anadolu’daki kamplara yerleştirileceği bildirildi.

‘Suriyeliler kampa, diğerleri sınırdışı’
dikili-multeci.jpg

Fotoğraflar: DHA

Bugün 500 sığınmacının gelişi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, kayıtlarının alınmasından sonra sığınmacıların kamplara yerleştirileceğini, diğer ülke vatandaşlarınınsa kendi ülkelerine gönderileceğini söyledi.

BBC Türkçe’nin, Britanya’nın köklü gazetelerinden Times’tan aktardığına göreyse AB, bu nakil meselesi nedeniyle bir kaosla karşı karşıya. Yunan adalarındaki sığınmacı protestolarının devam ettiğini belirten gazete, operasyonu gerçekleştirecek personelin de henüz adalara ulaşmadığını yazdı.

‘Hem kendimi, hem ailemi denize atarım’
dikili-multeci2.jpg

Gazetenin sıraladığı ve Yunan adalarında yaşanan sorunların bazılarıysa şöyle:

“Yunan yetkililer yeteri kadar tercüman olmadığı için sınırdışı edilecek göçmenlerin kimlikleri tespit edilemiyor.”

“Bazı göçmenler adalardaki merkezlerden kaçıp izlerini kaybettirmeyi başardı.”

“Türkiye tarafındaysa göçmenlerin gönderileceği Dikili’de yerel halk daha fazla göçmen istemediğini söyleyerek protesto gösterileri düzenledi.”

“Bir Suriyeliyse Türkiye’ye gönderilmesi halinde ne yapacağı sorusuna,‘Beni zorla Türkiye’ye geri götürmeye çalışırlarsa hem kendimi, hem de ailemi denize atarım. Cehennemden cehenneme gidiyoruz’dedi.”

http://www.diken.com.tr/suriyeli-si...adi-bizi-cehennemden-cehenneme-yolluyorsunuz/

Chess Chess benzer bir konu açılmış, ancak içeriği farklı olduğu için açtım bu konuyu.. uygun değilse kapatırsın :)

Keşke para için bu sığınmacı yada her neyse kişilerini kabul eden zihniyet, normal vatandaş gibi sokak arası mahallelerde yaşayan birileri olsaydı..
Acaba o zaman isterlermiydi?
Kendi ülkemizdeki işsiz işlendi sanki, birde bu kişiler.. 6 milyon avro için kim bilir kaç milyon avroluk zarar ve zayiat getirecekler ülkeye..

Yarın bu beğenmediğiniz ülkede kraldan çok kralcı olursunuz...

Nede olsa bizden çok imkanlara sahip olacaksınız...
Sanmıyorum olmazlar.. Olsalardı kendi ülkelerinde bir şeyler yapmaya, seçtiklerini başa getirmeye yada başta tutmaya çalışırlardı.. Bunun mücadelesini verirlerdi.. (Bak bizim ülkemizde kefenliler var:KK53:)
Yani bunlar nankör, az çalışıp çok kazanma hayali kuran tipler, Avrupa bunların iş gücünden yaralanacağına inansa bize kaktırmazdı.. Özetle bu arkadaşlardan bi karın ağrısı olmaz, yer içer nankör gelir..

Sanmıyorum olmazlar.. Olsalardı kendi ülkelerinde bir şeyler yapmaya, seçtiklerini başa getirmeye yada başta tutmaya çalışırlardı.. Bunun mücadelesini verirlerdi.. (Bak bizim ülkemizde kefenliler var:KK53:)
Yani bunlar nankör, az çalışıp çok kazanma hayali kuran tipler, Avrupa bunların iş gücünden yaralanacağına inansa bize kaktırmazdı.. Özetle bu arkadaşlardan bi karın ağrısı olmaz, yer içer nankör gelir..
Valla belli de olmaz.Rahatlık batabilir.
Bi bakmışsın belli mevkilere göz koymuşlar :KK53:

en bastan söyledim düsüncelerimi cevremde cogundan tepki almistim simdi ama herkez ayni fikirde , bunlarin savasdan mavasdan kactiklari yok savasdan kacan insan ülke secmez milletin namusuna göz dikmez , botlarda sadece erkeklerde canyelegini adamin umrunda degil cocugu karisi ama millet ülkeleri kötüler benimmi umrumda olcak , tabiki avrupada bir iki ülke isterler aylik dünya para aliyorlar ev arti kira yardimi , cocuk parasi ki en iyi yaptiklari cocuk mubarekler sex makineleri , oda yetmezmis gibi güya cehennemden kaciyorlar ama geldikleri ülkenin cocuguna kadinina tecavüz edip ( en kücük magdur 9 yas en büyügü 60 yas) yaslilarina erkeklerine saldirip darb ediyorlar , bunlarin hepsi geri gönderilmelii ama hepsii ....ah birde 2 esli adamlarada ayda 2000 euro kagitlarii yirtip firlatmak istedim allah kahretsin...tabiki türkiyede bunlar yok begenirlermi hic ,

Sığınmacıların çocuklarına ve ağzı var dili yok mazlum kadınlarına üzülüyorum ama erkeklerine :KK12:
Savaştan kaçtılar, vatanları yok yazıktır dedik, kimi insanımız iş verdi, aş verdi, onlar işverenlerine saldırdılar, darp ettiler, gasp, taciz:KK62:
Şimdi de ülke beğenmiyorlar, vatandaş yapacaklar sizi daha ne:KK14: ama bakın şuraya yazıyorum, birgün gerçekleşirse Mune dediydi dersiniz, belki şimdi değil ama bir 5 yıl sonra falan bunlar serok Selahattin derlerse ben hiççç şaşırmam fakat iktidar ne yapar bilemiyorumo_O

beğenmiyorsanız dönün ülkenize zorla tutan yok orası da cehennem burası da cehennemse ne fark var dönün ülkenize

Çok güzel açıklamışsın katılıyorum sana

Beğenmediğiniz cehenneme hoş geldiniz :cool: gel gel sorun değil nasılsa devlet sizlere her türlü imkanı sağlıyor..
Yurdum insanıda aş iş peşinde koşsun ne güzel memleket yaaa..

Aman İzmir'de ne olur gelsinler diye ölüyordu zaten.
Birçok Türk vatandaşı şikayetçi zaten bu konuda geldiğimiz noktadan.
Bir kere çok matah bir şey olsa birçok ülke iade talebinde bulunmazdı, iade etmeyenlerin de bayıla bayıla kabul ettiğini hiç sanmıyorum ben.
Şu yapılan ne büyük saygısızlık ya! Bir tek ben mi çok kızıyorum buna? Ülkenden kaç, en yakın seni kabul eden bir ülkeye sığın sonra da o ülkeye cehennem de. Bu yediğin kaba s.çmak oluyor tam olarak. Vatandaşı dahi olmadığın bir ülke hakkında atıp tutmak da nesi ya?
Madem istemiyorlar, gelmesinler madem, kabul edecek başka bir ülkeye gitsinler, cehennem olmayan! Dubai'ye ne derler acaba?

bunların erkekleri niye gelir ben anlamıyorum gitsinler savaşsınlar. bizde olsa kadın erkek savaşırız kaldı ki savaşıyoruz da bunlar ancak sevişip çocuk yapıyorlar o çocuklara çok üzülüyorum...

X