• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siğil dert oldu

okyanus85

Her nasip vaktine esirdir...
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
1.843
250
163
kızlar bu konuyu başka bölümede yazdım ama cevap yazan olmadı o yüzden bide burdan sormak istedim kafama takıldı çünkü...

El parmağımın iç kısmında siğil vardı daha önce ikikez yaktırdım (dondurma yöntemiyle) ilkinde düştü aynı yerden tekrar çıktı ikincide hiç düşmedi yeni tıldan önce tekrar yaktırdım doktor bu sefer baya bi yaktı uyuştu resmen parmağım ertesi gün balon gibi şişti su toplamış içi doktoru aradım enjektörle patlat dedi patlattım ama su toplamaya devam etti bende tekrar Dr. gidip gösterdim su toplayan deriyi kaldırdı burayı (yanık olarak görüceksin demez mi bana) derimin 3 kat altını gördüm şu an kabuk bağlamaya başladı ama yaranın üstüne dokunduğum zaman o bölgeyi hissetmiyorum :((
yara yer iyleşince düzelirmi acaba

benımde elımde vardı...ilacını sürdüm o kısımları resmen yanık gibi gözüküyordu.
bir gün tanıdıgım biri, okutman lazım dedı
ve birine okuttum
hatta suya okudu ve ellerıme sürdüm daha sonrasının pek hatırlamıyorum
bir şekilde geçmişti çünkü.

o yanık izleri elınde kalacak canım.

Son düzenleme:
benim de elimde birsürü vardı, çok moralim bozuluyordu, kafama takıyordum.2-3 sene artarak çıkmaya devam etti.Sonra bi sabah kalktım hepsi gitmiş:) iz bile kalmamıştı, sanki hiç siğil olmamıştı elimde.

benımde elımde vardı...ilacını sürdüm o kısımları resmen yanık gibi gözüküyordu.
bir gün tanıdıgım biri, okutman lazım dedı
ve birine okuttum
hatta suya okudu ve ellerıme sürdüm daha sonrasının pek hatırlamıyorum
bir şekilde geçmişti çünkü.

o yanık izleri elınde kalacak canım.

yanık izleri kalacakmı :43: :43: peki yara üzerindeki hissizlik o geçermi :43::43::43:

benim de elimde birsürü vardı, çok moralim bozuluyordu, kafama takıyordum.2-3 sene artarak çıkmaya devam etti.Sonra bi sabah kalktım hepsi gitmiş:) iz bile kalmamıştı, sanki hiç siğil olmamıştı elimde.

benim yıllardır duruyodu cnm geçmeyince dr. gidiyim dedim nerden biliyim böyle olacağını :43:

Son düzenleme:
Yıllar önce tüm parmaklarımda vardı, o derece başım dertteydi siğillerle... Babaannem bir gün komşusuna okutturmaya götürdü, ben diyorum ''babaanne yapma o kadar doktor doktor gezdim olmadı, şimdi ne idüğü belirsiz bir kadının okuması üflemesiyle mi olacak'' filan diyorum. Sonuçta bu tarz okutmaları cahilce bulurdum, hurafe vb...
Ama o kadın okuduktan sonra inanın hemen geçti, ben de anlam veremedim. Çok şaşırdım, belki o yüzden geçmemiştir ilaç filan kullandım o etkisini göstermiştir bilmiyorum ama benim hikayem de böyle işte...
Benim kardeşimde de vardı, o da sürekli kar sürüyordu siğilli bölgelerine. Onunda geçti kısa bir süre sonra, malum kış aylarındayız bir deneyin derim...
Bol şifalar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç sene önce elimde 2 tane kocaman vardı adını hatırlayamıyorum bir ilaç vardı ondan kullandım.
Yandı kabuk kabuk düştü.
Ama şuan hiç iz yok :27:

bnm yüzümde vardı neyseki ceviz yağı ile geçti Allahıma bin sükür

yanık izleri kalacakmı :43: :43: peki yara üzerindeki hissizlik o geçermi :43::43::43:

çok geçmiş olsun
4 sene önce çok çektim bende denemediğim şey kalmadı okutma,incir sütü,parlatıcıya benzeyen bi ilaç,annemin bulduğu fenni sünnetçi!(o fikri kimin verdiğini hala söylemiyor) yakarak tedavi uyguladı kızgın demir çubuk vardı öncesinde iğne yaptı siğillerin kenarına ve yaktı düşündükçe canım yanıyor. tabiki bu işlemin sonunda iz kaldı ellerimde ama çokta kötü gözükmüyor yada ben onları artık kafaya takmıyorum
tabiki yine çıktılar kendimi bu sefer tıbba emanet ettim neden başta yapmadıysam
küçük bi tüp içinde kriyo gazı deniliyor dondurma tedavisi yaptırdım cildiye bölümünde sanırım 3 yada 4 kez gittim ek seferde düşmedi en son düştükten sonra içinde siyah bişey çıkıyor onu alman lazım yoksa sürekli tekrarlarmış
uzun olmuş umarım işine yarar

Yanık izi kalmaz.
Biraz bekle. Kantaron yağı sür.
Sonra zaten contratubex krem alırsın, geçer.
Yara izi ve yanık izinde çok çok etkili bir krem.

benım kullandıgım siğil ilacı iz bıraktı
minik minik olsa bile

neyse ki sadece 2 yere denemiştim.

küçük bi tüp içinde kriyo gazı deniliyor dondurma tedavisi yaptırdım cildiye bölümünde sanırım 3 yada 4 kez gittim ek seferde düşmedi en son düştükten sonra içinde siyah bişey çıkıyor onu alman lazım yoksa sürekli tekrarlarmış
uzun olmuş umarım işine yarar[/QUOTE]

bende bu şekilde yaptırdım dermatoloji de ama 3. yaktırma kötü oldu :50:

of siğil benim de derdimdi bir zamanlar
elimde ve bir arkadaşımdan bulaşıp ayağımın altında çıkmıştı.
ben de senin gibi dermatologa gidip dondurttum, asit ile yakmıştı birkaç kere de.
ikisinin de izi kalmadı.
ama dikkat et elinden bulaştırma başka yerlerine
yüzüne ayak altına fln buralarda iyileşmesi çok zor, hele ayak altımdakini her dondurduğumda 1 hafta yürüyemiyordum.
bence çok takma kafana. ha bir de geçiceğine inan. evet saçma birşey ama ben böyle 5-6 kez yaptırttım baktım herkes okut üflet fln diyor
o ara kafama takmıştım vücudumda herşeyi beynimle inanarak yönetebileceğime fln
geçicek geçicek dedim ve geçti gerçekten.
inançlıysan dua fln da işe yarıyormuş. bir de patatese okuyup toprağa mı gömüyorlarmış ne çürüyünce geçicekmiş fln böyle saçma hurafeler de var ama bazen inanıp bilinçaltına yardımcı olabiliyor:1:
iz çoksa bepanthene ya da contractubex fln sürebilirsin canım ama kafaya takma, ben de düşmüştüm lasertag oynarken arkadaşlarımla avcumda çok kötü yara oldu ve izi kaldı yapacak bişey yok.

Kardeşimin el ve ayaklarında çıkmıştı hemde bir sürü doktor krem verdi ve sigil bantlarını tavsiye etti onları düzenli kullandık geçti Allah'a şükür şimdi hiç bir sorunumuz yok 1,5 yılı geçti tekrarlamadı

Back