Sigil Belasi...

Merhaba, benim ellerimde ve ayaklarımda da siğil çıkmıştı. Kafaya takmıyordum ama gittikçe çoğaldılar. Cildiyiye gittim ve kuru buz tedavisi yaptılar. Yani sıkıştırılmış karbondioksit karı. Tedavi kesin sonuç veriyor için rahat olsun. Siğil virütik kaynaklı. Bu tedavi virüslerin kökünü kurutuyor resmen :)

benimde bir arkadaşımda vardı gittiğin bir evden ev sahibi görmeden tuz al ve elini tuzla yıka arkadaşımın bu şekilde geçmişti umarım faydası olur

Merhaba kizlar bugun doktorun verdigi ilaci surdukten sonra 10 gun oldu muayneye gittim ilk dondurma islemi yapildi biraz aciyo yakiyo yani sktiklari ilac doktor morarma filan olabilir dedi simdide kabardi ve su topladi dondurduklari yerler ne zaman iner acaba ya ne zormus bu sigil ALLAH VERMESIN kimseye:25:

Aynı aşamalardan geçmişiz canım bir önceki yorumumda dediğim gibi kesin sonuç verecek. Şişip kuruyacak o siğiller ve dökülecekleri birkaç seans sonrasında birşey kalmayacak.

Merhaba, benim ellerimde ve ayaklarımda da siğil çıkmıştı. Kafaya takmıyordum ama gittikçe çoğaldılar. Cildiyiye gittim ve kuru buz tedavisi yaptılar. Yani sıkıştırılmış karbondioksit karı. Tedavi kesin sonuç veriyor için rahat olsun. Siğil virütik kaynaklı. Bu tedavi virüslerin kökünü kurutuyor resmen :)

canım annem ve kardşeimde var hemde neden çıktğnı anlayamıyoruz ben koparın diyorum köküne ilaç sürün ama kulaktan dolma bilgiler

cildiyeye gitmeleri lazım kurtulmaları için ayaklarımda aynı siğil gibi demiyim ama ufak soyulmalar var benim neden böyle oldu çözemedim babetten havasızmı kaldı bilemedim

kuru buz tedavisi nasıl oluyor ki

peki sendede böyle sislik su toplama filan oldu mu :26:

benimde bir arkadaşımda vardı gittiğin bir evden ev sahibi görmeden tuz al ve elini tuzla yıka arkadaşımın bu şekilde geçmişti umarım faydası olur

gecen biride patates demisti illa calacaz yani öylemi :9: neyse buna kalmadan tedavi goruyorumda son gelismeleri yazdim:31:

Aynı aşamalardan geçmişiz canım bir önceki yorumumda dediğim gibi kesin sonuç verecek. Şişip kuruyacak o siğiller ve dökülecekleri birkaç seans sonrasında birşey kalmayacak.

bitanesi patladi akiyor icinden biseyler bisey olurmu acaba ya,
yemek filan yaparken sknti olur mu ev islerinde eldiven kullan dedi doktor,
yatarkende pamuklu eldiven aldim patlarsa filan yuzume gelmesin diye ama surekli eldiven takamam ki,
e bide wc sorunu var of of INSALLAH gecer biran once :25:

Evet canım ilk aşama o ilk gün acısı daha fazla oluyor ve şişiyor sonra da kurumaya başlıyor, endişelenme.

evet biraz aciyor hele ilk yaptiklarinda bittikten sonra ellerimi bir ates sardi sorma boyle ellerim havada yuruyorum,
esim gulmeye basladi niye felc olmus gibi tutuyorsun ellerini diye ALLAH ESIRGESIN istemsiz acidan tutuyodum oyle :25:

Evet canım ilk aşama o ilk gün acısı daha fazla oluyor ve şişiyor sonra da kurumaya başlıyor, endişelenme.

seni bulmusken sorayim kac seans gittin :9:
bana kazimam icin bi alet verdiler sanada verdiler mi ve ayriyetten kurutmasi icin ilac:9:
diger seanslardada boyle sisecek mi :26: cok soru sordum ama endiseliyim :55:

gecen biride patates demisti illa calacaz yani öylemi :9: neyse buna kalmadan tedavi goruyorumda son gelismeleri yazdim:31:

aynen:) umarım gerek kalmadan geçer mürekkep gibi bi ilaç verdimi doktor benim abimede vermişti bi işe yaramamıştı bu siğil herkezin başına geliyor heralde dayımda yaktırmıstı acımıyomusta onuda deniyebilirsin

Kizlar Konum vardi ama ordan belki görmezsiniz diye yeni konu acma geregi duydum... Cogu derde göre buyuk bir dert degil ama benim icin dert.. :31:Yaklasik bi 4 aydir filan sigillerle ugrasiyorum önce 1 di simdi sayamiyorum ama bayagi sicradi yani elime neyse bugun gittim doktora bi ilac filan verdi derken eve geldim kurabiye yapacaktim bi istahla eldiven taksam hamur eldivene yapisiyor elimle yogurayim dedim herseyi tamamladim derken ellerimi yikiyordum bi baktim kanamis sigillerden biri hamurada bulasmis olabilir diye attim cope hamuru zaten elimde sigil var diye yemek yapmaya cekiniyorum bulasir midemizde filan cikar sacma gelebilir ama takintiliyim napim :25:Simdi sorum ise bu sigil kanadi birsey olurmu ? iyice cogalirmi kanin nerelere degdigini bilmiyorum deymemiste olabilir ne yapayim simdi kafayi yemek uzereyim.. ne olur ne olmaz diye doktorun ilacinida damlattim butun sigillere ve o kanayan haine :25::43:Bi kurtulsaydim sunlardan ne olur dua edin..​

Bu tip şeylerde fikir aldığım bir laborant arkadaşımın bilgisini paylaşayım. Siğili sıcak suyla yumuşatıp köküne kadar keseceksin tam delik kısmına bir tane kaya tuzu bağlayıp bir gece bekleteceksin. Eğer büyük bir siğilse iki gece tekrarlanmalı.
Siğil tekrar tekrar çıkabilen bir illet. Benim ayağımda çıkmıştı 22 tane bir sürü ilaç denedim ancak bu lokal işlemden sonra kurtuldum.

canım annem ve kardşeimde var hemde neden çıktğnı anlayamıyoruz ben koparın diyorum köküne ilaç sürün ama kulaktan dolma bilgiler

cildiyeye gitmeleri lazım kurtulmaları için ayaklarımda aynı siğil gibi demiyim ama ufak soyulmalar var benim neden böyle oldu çözemedim babetten havasızmı kaldı bilemedim

kuru buz tedavisi nasıl oluyor ki

Canım böyle küçük sıkıştırılmış bir tüpten (mini yangın tüpü) çok soğuk karbondioksit veriyorlar. O yüzden siğiller şişiyor ve biraz acıyor yaparken o kadar olmasa da sonrasında zonkluyor ama korkulacak birşey değil. Kesinlikle kurtuluyorsun. Benim elimde yıllardır egzama var üstüne bir de siğil çıkmıştı hem ellerim hem ayaklarımda.

seni bulmusken sorayim kac seans gittin :9:
bana kazimam icin bi alet verdiler sanada verdiler mi ve ayriyetten kurutmasi icin ilac:9:
diger seanslardada boyle sisecek mi :26: cok soru sordum ama endiseliyim :55:

Hayır canım bana alet falan vermediler kazımam için. O şişikleri de patlatma kendi kendine sönsün. Bulaşma olmaması için. Kökünden kazı gibi şeyler yazmışlar ama öyle virüsü kökünden kazıdığını nereden anlayacaksın. Salça değilki üstündeki küfü alasın ki sen aldığını sansan da bulaşma daha altlarda. Eskiden yakma tedavisinde bile geçmiyordu virüs çok derine yerleşmiş olduğu için siğil tekrar çıkıyordu ama bu yöntemle geçiyor artık. 3-4 seans sonrasında geçti ve tekar çıkmadı.

aynen:) umarım gerek kalmadan geçer mürekkep gibi bi ilaç verdimi doktor benim abimede vermişti bi işe yaramamıştı bu siğil herkezin başına geliyor heralde dayımda yaktırmıstı acımıyomusta onuda deniyebilirsin

murekkep degilde seffaf oje gibi bi ilac.. bende donduruyorum iste canim yakma dondurma ayni herhalde..

Bu tip şeylerde fikir aldığım bir laborant arkadaşımın bilgisini paylaşayım. Siğili sıcak suyla yumuşatıp köküne kadar keseceksin tam delik kısmına bir tane kaya tuzu bağlayıp bir gece bekleteceksin. Eğer büyük bir siğilse iki gece tekrarlanmalı.
Siğil tekrar tekrar çıkabilen bir illet. Benim ayağımda çıkmıştı 22 tane bir sürü ilaç denedim ancak bu lokal işlemden sonra kurtuldum.

ayyy kesemem ben :23: zaten öyle kesilecek gibi buyuk degil sigillerim deriden birazcik kabarik :25:

Hayır canım bana alet falan vermediler kazımam için. O şişikleri de patlatma kendi kendine sönsün. Bulaşma olmaması için. Kökünden kazı gibi şeyler yazmışlar ama öyle virüsü kökünden kazıdığını nereden anlayacaksın. Salça değilki üstündeki küfü alasın ki sen aldığını sansan da bulaşma daha altlarda. Eskiden yakma tedavisinde bile geçmiyordu virüs çok derine yerleşmiş olduğu için siğil tekrar çıkıyordu ama bu yöntemle geçiyor artık. 3-4 seans sonrasında geçti ve tekar çıkmadı.

Kendiliginden patlamis bitanesi :25: yok yok kaziyamam ben zaten doktorun dediginden sasmam öyle cesaretli degilim ya..
ayy INSALLAH gecer kurtulurum yuzume baska yerlere bulasmadan,egzama icin peki bi care buldunmu oda var galiba bende kisin ellerim mahvoluyor bunlar hep ellerimi cok yikadigimdan geldi basima:37:

Siğil bir hpv enfeksiyonudur. Asiklovir valasiklovir filan kullanmak gerekir. Onun içi dışından büyüktür. Ayağımın üzerine basamıyordum ben düşün faciayı

canim benim en buyugu biraz deriden kabarikti oyle yuvarlak kesilecek gibi degildi ve etrafindada kucuk bitisik sigiller cikmisti simdi dustu onlar iste dondurdular bugun :26::26:

Ay kızlar uzmanlık alanımdan bahsediliyor. Egzama ya da atopik dermatit denilen şey kılın yüksek orandadır başlıca sebebi tesk dir. Yani transeidermal su kaybı. Bu amaçla kışın nemlendirici kullanılması lazım. İçinde parafin olan sabunlar kullanılması lazım.
Eğer atrofi falan gelişmişse geri dönüşümsüz hasar meydana gelmiş demektir. Hassas bir konudur . Dermokozmetik ve içinde irritan içermeyen br nemlendiriciye başlayın bu aylarda kış bitene kadar devam. Lipid oranında minimum %15-20 olsun.

Back