Sigarayıl bırakma öyküleriniz...

chanel88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
902
5
ewet kızlar birçoğumuzun ve çağımızın en büyük sorunu ve derdi sigara...bırakmayı çok istiyorum ve düşünüyorum ama nasıl???bana bu konuda yardımcı olurmusunuz...

Annem champix kullanarak bıraktı. Babam terapiyle bıraktı. Ben hiç bi' türlü bırakamadım

Harka bı sıgara kullanıcısıydım gunde 1 paket garntı sonra mıde problmlerım cıkınca slımlre dondm uzun sure onları tukettım cok guzl bıseyms gıbı:))) Hamıle kalınca nasıl brkıcm kesın bırakamam dıyodum suan hamıleyım hamıle oldugumu ogrendıgım 10 gn azaltark ıctım oyle pat dıye bırkılmıo sonra gelen mıde bulantılrı yuzunden agzıma suremedm ve coook sukr bıraktım sıgrayı cok zor bı donmdı benm ıcın ama sıgarayı bırakmama vesıle oldu sıgra ıcmeye devam etseydım vıcdan azabndn olurdum herlde(( Tabıkıde cozum olrak sıze hamıle kalın dıyemem:)))) Ayrıca her hamılelıkte aynı olmuo arkadsım bı kere kusmadı hala ıcıo cok rahat esımde kullanıo ve korkum dogmdn sonra baslama ıhtmalm onunda bırkmasını ıstıorum ve sunuda ıtrf etmelıymkı gercktn sıgrayı brkmak cok zor bısey kendıme geldıkten sonra elm sıgraya gıtmedı degl ınsnlr ıcerken kendımı eksık hıssettım ver bakım bı fırt dıyesım geldı ama kendımı bebegm ıcın hep gerı cktım ruyalarıma gırıo sıgra gecen ruyamda kendımı sıgraa ıcerken gordum ve nasıl bı vıcdan azabı cktıgımı anlatamam okdr gercktekı ruyam uyanınca sukurler olsun ruyaymıs dedım:)) O yuzden sıgra bırkmak zor bısey bunu kabul edıorum suan aklımn ucundn dahı sıgra gecmıo lakın bırı yanmda ıcınce kendımı eksık hıssedıorum yanlıs yapan benmısım gıbı gelıo:))) O yuzden bırkmaya nıyetlıysenız oncelkle etrfnızdkılrın sıgryı brkms olması lazm yoksa ısınz gercktn zorr:))

önce kaafanda bitirmelisin bu olayı..
kafanda bitirmessen eğer istediğin kadar ilaç kullan kendini kandırırsın..
kafanda bitirirsin ilaç sadece araç olur sana..amaç değil..
ayrıca sigaranın kölesi olma...
ben 4 yıdır içiyorum asla esiri olmadım...bazen 2 günde 1 paket içtiğim oldu..bazen 6 ay içmedğim oldu..
bazen günde 1 defa..
bazen haftada 2 defa...
mesela en son geçen ay içmiştim...
herşey bende bitiyo yani:.
istersem içerim istemesem asla kölesi olmam o sigaranın...iradeni kullan..

bende birakmaya calistim bi sore once , ama yapamadim ,
en fazla 1 hafta birakabildim ,
birakmam , sigara icmekten daha cok zarar veriyor bana ,
yemek sonrasi , bir cay kahve sirasinda hep aklima geliyor ,
sinirim bozuluyordu ,
en iyisi hic baslamamis olmakti , ama yaptik bir cahillik :)

benimde rahatsızlıklarım var midemden...bu yüzden bende slims sigara döndüm senelerce kullandığım ve çok ağır olan kırmızı malborayı nasıl bıraktım değiştirebildim inanın bende kendime bu konuda şaşırdm yani nikotini azaltmam çok zor oldu ama inş.sigarayıda bırakıcam ilerde...bebek düşündüğüm zaman jilet hızıyla kesicem bende ama yanımdada ewimdede kimseye içirmem...çünkü dayanamam...off şuan bunları yazarken bile şuan elimde sigara var...geçen gün haberlerde okuudm sahibi çok sigara içtiği için 2 köpeğide akciğer kanseri olmuş düşünün...sizinde yanınızda içmesinler bence bebeğiniz için ben bırakırsam eşimde mecburen bırakıcak sonuçta ben tek başıma yapmıycam o çocuğu oda alcak sorumluluğunu bebişinizd hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza gelsin inş.

hemde ne cahillik biyere otururuz ben oturmadan sigaramı çıkarırım masaya maalesef o hale geldim...hele o kahve keyifleri falan ben kahveyid çayıda bırakmalıyım

bende bırakmaya çalışıyorum 1 aydır paket almıyorum yanımda içen olmadıkça sorun olmuyor,yakınımdaki herkes de içiyor malesef...gündüzleri genelde evdeyim çocuğumla beraber,aklıma gelmiyor akşamları eşim sigara içerken yanına gitmemeye dikkat ediyorum içmemek için...kesinlikle iradeyle alakalı belli bir zamandan sonra tadı ve kokusu da rahatsız etmeye başlıyor zaten...hafta da 4-5 tane içiyorumdur onu da bırakırsam süper olacak ve kullanmıyorum diyebileceğim..

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açınız.
Bu nuedenle konu "Zararlı alışkanlıklar:Bağımlılık,tiryakilik" başlığına taşınmıştır.

ben ne yaptıysam bırakamadım.....herşeyi kullandım ilaç,bant,sakız, videolar ve en son Allen carll kitabını aldım nafile önemli olan kafadan silmek çok telkin ettim kendimi ama yine arttırdım son günlerde baya azaltmıştım ...baktım bırakmanın stresi beni ve çevremdekileri aşırı yıpratıyor içiyorum artık napayım offffffffffiçmediğim dönemlerde pimi çekilmiş el bombası gibi dolaşıyordum ortalıkta valla artık utanıyorum bu iradesizlikten

champix i denedin mi bilmiyorum..
ben champix kullandım 1 buçuk ay kadar.. 17 senedir günde 1 paketten fazla içiyordum.. champix kullanırken bir yandan da allen karr desteği aldım.. ikisi beraber bana iyi geldiler.. 1 buçuk aydır içmiyorum:) ha canım istiyor mu istiyor.. gergin olucam diye de çok korkuyordum ama ilaç beni sakinleştirdi..
1 ayı geçince de sinir yapmıyor aslına bakarsanız sigara içerken yaşadığım stresten çok daha azını yaşıyorum..
sigara içerken 3 saat içemeyince çok daha gergin ve sevimsiz bir insan olurdum..

09.12 cuma günü kanal d de yayınlanan doktorum programında sigara bıraktırma uzmanı terapist emre üstünuçar konuktu. canlı yayında 8 kişilik bir gruba program süresi yettiğince terapi konuşması yaptı. dinlediğim kadarı ile mantığımıza dokunarak bıraktırma süreci vadediyor.
sigara kullanmıyorum ben, bir ara ergenlik kıvılcımlarım sönünceye kadar gizli kaçak kullanmıştım o kadar.

başka bir tanıdığım birkaç seans akapuntur tedavisi ile bıraktı. gittiği uzman, seasları bittikten sonra ara ara arayıp kontrol ediyordu.

konu ile ilgili olduğundan paylaşmak istedim.

lisede bi bakim herkes içiyor nasıl bişe bu diye meraktan
sigarayı yaktım bi nefes çektim sonrada attım
bu ne böyle millet ne anlıyo ki bundan dedim

kokusu bile sinirlerimin bozulmasına yetiyo
benim kociş içiyo
çok kızıyorum ama
bıraktıramadım bi türlü yaffff....

hamiş kaldım bıraktım cok sukur ıyıkı bırakmısım tıksınıyorum sımdı kokuyu alınca kusasım gelıo

Eskiden cok içiyodum sigara artık kokusuna bile tahammulum yok hep istiyodum bırakmak ama bırının benı iteklemesi lazımdı annem hep bırak derdı ama anneyı dinleyen kim:)
neyse o zamanlar nısanlım şimdi eşim sigara içmiyor hiç içmemiş cok kızıyodu içmeme bigun attı tepesi ve bana ya sigara ya ben dedi bende onu seçtim 2 yılı geçti hiç içmiyorum bana zorlama lazımmıs meğer:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…