- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 38
- Konu Sahibi sofarsogood
-
Merhaba,
Erkek arkadasim hem maddi sebepler hem de sagligi acisindan gerekli oldugu icin sigarayi birakmaya karar verdi. Tibbi bir operasyon gecirecek ve bu durum icin doktorunun kesin sarti sigarayi birakmasi.
Cumartesi itibariyle bir daha icmemeye calisacak. Yaklasik 25 yillik aktif icici. Dolayisiyla simdiden cok gergin.
Az once bana bu surec icerisinde sinirli ve kirici olabilecegini bununla bas edip edemeyecegimi sordu. Ben de kosulsuz her zaman yaninda olacagimi soyledim ama korkmuyor da değilim basaramayacak diye. Babam koah hastasi ve doktorun kesin konusmasina ragmen sigarayi birakmiyor.
Sizlerden ricam daha once cok yakininizda sigarayi birakan oldu mu, olduysa ona nasil yardımcı oldunuz bana anlatmaniz mumkun mu?
Tesekkurler, iyi gunler dilerim herkese...
Merhaba,
Erkek arkadasim hem maddi sebepler hem de sagligi acisindan gerekli oldugu icin sigarayi birakmaya karar verdi. Tibbi bir operasyon gecirecek ve bu durum icin doktorunun kesin sarti sigarayi birakmasi.
Cumartesi itibariyle bir daha icmemeye calisacak. Yaklasik 25 yillik aktif icici. Dolayisiyla simdiden cok gergin.
Az once bana bu surec icerisinde sinirli ve kirici olabilecegini bununla bas edip edemeyecegimi sordu. Ben de kosulsuz her zaman yaninda olacagimi soyledim ama korkmuyor da değilim basaramayacak diye. Babam koah hastasi ve doktorun kesin konusmasina ragmen sigarayi birakmiyor.
Sizlerden ricam daha once cok yakininizda sigarayi birakan oldu mu, olduysa ona nasil yardımcı oldunuz bana anlatmaniz mumkun mu?
en de kosulsuz her zaman yaninda olacagimi soyledim
Biz sürekli sigara bırakıp başlayan bir çiftiz.
Eşim ilk bırakmaya yeltendiginde aynen böyle konuşmuştu. Gergin sinirli olabilirim, istemeden seni kırabilirim alttan al falan. Yok öyle bir dünya dedim. Bırakıyorsan kendin için bırakıyorsun, bunun arkasına sığınamazsın dostum. Çok rahatsız oluyor, kendini, öfkeni kontrol edemiyorsan yardım alırsın, gerekirse ilaç kullanırsın ama beni kıramaz, ilişkimizi yıpratamazsın bunun arkasına sığınarak dedim. 8-9 ay icmedi sigara hiç de sinirli falan olmadı, kendini kontrol etti. Bu ara yine bırakayım diyor.
eşim son bıraktığında 103 gün bıraktı
yine bırakacağım dedi
o zaman çektim seni biraz saha dayan dedim şimdi çekemem dedim
buna rağmen geçen abuk subuk bir şey için laf soktu
ben de kızdım bayağı
bu sıralar hafif hafif yanaşıyor henüz kurmuyor ama yakında patlar ki bana patlasın neyse diyorum bazen
trafikte vs korkuyorum zira insanlar silahlı vs geziyor ortada
Annem 20 yılı geçti bırakalı ama sigara yerine-meyve yedi sakız çiğnedi-kuruyemiş türü yedi,çayıda çok seviyor çay içerdi çekirdek çitlerdi vs,siz de bu tür şeyler verebilirsinizAma öyle etrafa bağırıp çağırıp sinir olmadı.Merhaba,
Çok haklisiniz az sonra konuşmamiza dipnot dusmek istedigimi soyleyecegim :)bunu demeyeydin iyiydi. adam olsun da kırmasın.
Şımarıklık o tamamen bence.
Ben de bıraktım sigarayı üç kez sinir falan olmadı. Kendimi kontrol etmezsem olurdu tabi ki ama ben kontrol etmeyi seçtim. Beyime de gözdağı verince o da paşa paşa kontrol etti kendini.
Cok haklisiniz. Ben destek olacagimi hemen sorusunun ardindan soyledigim icin yanlis anlasilmaya sebep olmus olabilirim. Yoksa kesinlikle bunun ardina sığınıp ortaligi yakip yikmasina izin vermek istemem.Biz sürekli sigara bırakıp başlayan bir çiftiz.
Eşim ilk bırakmaya yeltendiginde aynen böyle konuşmuştu. Gergin sinirli olabilirim, istemeden seni kırabilirim alttan al falan. Yok öyle bir dünya dedim. Bırakıyorsan kendin için bırakıyorsun, bunun arkasına sığınamazsın dostum. Çok rahatsız oluyor, kendini, öfkeni kontrol edemiyorsan yardım alırsın, gerekirse ilaç kullanırsın ama beni kıramaz, ilişkimizi yıpratamazsın bunun arkasına sığınarak dedim. 8-9 ay icmedi sigara hiç de sinirli falan olmadı, kendini kontrol etti. Bu ara yine bırakayım diyor.
İstegi tam. Uzun zamandir hazir olacagi zamani bekliyordu zaten. Henüz sakiz bant turevi seylere bakmadi hic. Sadece iki arkadasimin sigaraya bırakmasına yardimci olan bir kitap hediye etti ben ona. Biraz onu okumus.nikotin bantları işe yarıyor bence tabii en önemlisi istek, bu konuya baş koymuş olmalı
Çay sigara en sevdigi ikili. Masabasi is yaptigi icin de gun icinde ne kadar cay tüketiyor tahmin edebilirsiniz.Eşimle birlikte sigarayı bıraktık, 10 ay oluyordur.
Başlarda, sevgililik ve evliliğimiz boyunca etmediğimiz kadar şiddetli kavgalar ettik.
Hele ben...
Ama bu öfke hali-kontrol sorunu en fazla 2-3 hafta, bilemedin 1 ay kadar sürüyor. Sürekli bir hal değil.Bunu sürekli kullanmaya kalkmasın yani erkek arkadaşınız, dikkat edin.
Bol yürüyüş, bol su, oyalayıcı aktiviteler işe yarıyor.
Çayı-kahveyi sigarasız içmeye alışınca daha da kolaylaşıyor.
Gozumle gordum isyerinde iki arkadasim o kitapla biraktilar. Alti yedi ay kadar oldu ikisi de hala icmiyor. Aldim basladi okumaya :)Allen Carr - Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını alın acilen!
Kitap bittiğinde sigara sonsuza kadar yok oluyor :)
babam 50 yıldan sonra bıraktı o da sinirlenmedi
biraz da insanların sigaraya yükledikleri anlam önemli
mesela dün anlatıyor işte işle ilgili stres vs vs
ne yapacağım dedim sonra nikotin sakızımı çiğnedim dünya değişti diye
bizim bir abla vardı sigarayı yerdi adeta
işte bir arkadaş bir rahatsızlık geçirdi vs bu çok üzüldü eli ayağı titriyor benim odada hali ile sigara içemiyor sigara elinde
ben duramadım yak şunu dedim işte senin odan dedi olsun dedim açarım camı
bazı insanların cidden etkilendiklerini gözümle gördüm ama hepsi psikolojik esasen
Kilo konusunda biraz takintili normalde de maalesef. Spora birlikte baslamayi teklif ettim. Su en zor zamanları atlatalim bakalım. Umarim kafasinda buyuttugu kadar olmaz sonuçları.merhaba erkek arkadaşım da bırakmıştı, o da yaklaşık 20 senelik içicidir. böyle bir kararı desteksiz gerçekleştiremeyeceğini düşünüp bırakmak için ilaç kullanmaya başlamıştı. devam paketli olanlardan. 2 haftanın sonunda tamamen kesmişti sigarayı, ilacın etkisiyle son sigarasını bile zor içmiş.
sigarayı hatırlatacak şeyler söylememek lazım, yani o konuyu açmadan siz açmayın. nasıl gidiyor vs. bunları da sormamaya çalışın, üstünde baskı yaratır. alışkanlık en kötüsü oluyor; yani kahve yanında içmek, yemek sonrası içmek gibi. oralarda biraz bocalayabilir. kilo alabilir, bu konuda onu rahatlatın. erkek arkadaşım çok dert etmişti onu. bir de siz de eğer içiyorsanız beraber bırakmaya çalışın, hiç olmuyorsa azaltmaya çalışın.
en önemlisi şunu unutmayın, bir tane yakarsa gerisi gelir maalesef
Allen Carr - Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını alın acilen!
Kitap bittiğinde sigara sonsuza kadar yok oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?