• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak için Zyban kullanan oldu mu ?

sumru00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
105
1
96
48
Ankara
Bu konuda pek bir bilgim yok ama şu ilk günlerdeki konsatrasyon azlığı sinir bozukluğu durumunu giderecek birşeyler arıyorum Zyban kullanan oldumu önerirmisiniz ?

Ben daha önce bir seferinde kullandım. Evet sinirleri yatıştırıyor, bırakmanın sendromlarını yaşamıyorsun ama beyinde baskılama olduğundan zararlı olduğunu söylüyorlar.
Yani bu zayıflama hapları gibi bir etki.
Sonuçta yine başladım ve şimdi yeniden bırakmaya çalışıyorum.
Daha doğrusu bıraktım da başlamamaya çalışıyorum.kaydirigubbakcemile2

Ben sigarayı bir çok kez bırakmaya çalıştım (Şu anda da 4 aydır içmiyorum) Bir keresinde Zyban ile bırakmaya çalışmıstım. Benim bünyem çok hassastır o yüzden mi bilmiyorum ama beni tam anlamıyla mongol etmişti zyban,, ole bön bön bakıyodum bi soruyu bi seferde anlamıyodum falan.

Onun dışında en rahat bırakma yöntemi bence biorezonans. Ben baya kolay bırakmıstım o yontemle ama baya tuzlu (300 tl) HAtta bigun cok sinirleninceye kadar aramadım bile sigarayı, Bu son bırakma denememde ise ot karısımından yararlandım. Kandaki mutluluk hormonu seviyesini tavan yaptıran bi karışım oldugundan ilk 1 haftalık donem kolay atlatılıyor (Ama bariz bi tiksinme olmadı bende). Onun dısında ise su an hala canım cekiyor cunku eşim kullanıyor. Bi sorunuz olursa seve seve cevaplarım

Onun dışında en rahat bırakma yöntemi bence biorezonans. Ben baya kolay bırakmıstım o yontemle ama baya tuzlu (300 tl) HAtta bigun cok sinirleninceye kadar aramadım bile sigarayı, Bu son bırakma denememde ise ot karısımından yararlandım. Kandaki mutluluk hormonu seviyesini tavan yaptıran bi karışım oldugundan ilk 1 haftalık donem kolay atlatılıyor (Ama bariz bi tiksinme olmadı bende). Onun dısında ise su an hala canım cekiyor cunku eşim kullanıyor. Bi sorunuz olursa seve seve cevaplarım

Ot karışımı dediğin nedir ?
Bu arada istek hep oluyor yani çok uzun yıllar önce bırakanların bile arada canı çekiyor duyduklarıma göre, keşke eşinde bıraksa senin içinde onun içinde iyi olur aslında çünkü içmeyene cidden iğrenç kokuyor... zyban öyle durgunluk yapabilir ama hapı bırakınca etkiside geçer zaten amaç ilk haftaları geçirmek şu ağlama krizlerini titremeleri iştahsızlık veya iştahlılık sendromlarını... gerisi daha kolay gibi geliyor bana...

ot karışımı tek umut adlı bi karisim, evet eşimin kullanması kotu oluyor

Yıllar önce Zyban la sigarayı bırakmaya çalıştım. Başlangıçta sinir, depresyon ve uykusuzluk yaptı. 15 gün bu çileyi çektikten sonra bir kırtasiyede küt diye düşüp bayıldım! Uyanınca birkaç dakika nerede olduğumu hatırlayamadım. Filmlerdeki "Nerdeyim ben?" sorusu gerçekten soruluyormuş. Sakın kullanmayın!

1.gün=herşey normal,ne sigara içme isteğinde azalma,nede bünyede bir tuaflık var.
2.gün=fark göremiyorum yine,herzaman olduğu gibi yaşıyorum.
3.gün=sabah ilk sigardan tat alamama,gündüz normal seyrinde gece şiddetli bir ağlama nöbeti(öyle böyle bir ağlama değil ama gözler patlayana kadar)sebep ise yok
4.gün=tüm gün ağlama nöbeti devam ediyor,kuşa böceğe bakıp böğüre böğüre ağlama ,sigarada sanki lezzetli değil eskisi gibi
5.gün=Tüm gün sürekli düşünme hali,iştahsızlık ve yorgunluktan ölmeme rağmen ciddi bir uyku sorunu ve uyuyayama.
6.gün=uyuyamıyorum,çıldırmak üzereyim,iştah sıfıra düştü yemek yeme isteğim hiç yok.uyumak istiyorum gözlerim ağlamaktan ve uykusuzluktan ateş topu gibi ve uyuyamıyorum.
7.gün=Ciddi bir baş dönmesi,eminimki tansiyonum diplerde şu anda,hala uyuyamıyorum,aşırı bir sinir ve düşünce hali devam ediyor,panic atak hat safada,sigarayıda sanki stresten içer durumdayım.eşimle tartışıyoruz bana sen beyninde yapıyorsun bütün bunları şeklinde bir yorumu var ve devam ediyorum ilaca acaba benmi saçmalıyorum diye.
8.gün=Allahım ben ölüyorum galiba,işin ilginç yanı çokta hazır hissediyorum buna kendimi
9.gün=bırakıyorum ilacı ve içmiyorum.sigara bana daha faydalı eminim.
Eşim devam ediyor içmeye onda bir sorun yok henüz
ben 2-3 güne kendimi ancak toparlıyorumki 10cu günden itibaren eşimde sinir,uykusuzluk,iştahsızlık ve baş dönmesi başlıyor.Şu saat itibair ile hala kendisi yaklaşık 2 gündür uyumamış haldekaydirigubbakcemile3
Ve karar veriyorum benim beynim değilmiş tüm bu senaryoları yazankaydirigubbakcemile3
Herkeste aynı etkiyi göstermiyeceği kesin ama beni maf ettiğini söyleyebilirim.
Kesinlikle doktor kontorlünde kullanılması gereken bir ilaç.
Siz siz olun benim gibi kulaktan dolma bilgilerle gidip eczaneden alıp başlamayın sakın.
Mutlaka doktora danışın,uygun görürse kullanmaya başlayın.
Hala kendime tam gelmiş değilim aynı duruma düşmeyin:olmaz:

1.gün=herşey normal,ne sigara içme isteğinde azalma,nede bünyede bir tuaflık var.
2.gün=fark göremiyorum yine,herzaman olduğu gibi yaşıyorum.
3.gün=sabah ilk sigardan tat alamama,gündüz normal seyrinde gece şiddetli bir ağlama nöbeti(öyle böyle bir ağlama değil ama gözler patlayana kadar)sebep ise yok
4.gün=tüm gün ağlama nöbeti devam ediyor,kuşa böceğe bakıp böğüre böğüre ağlama ,sigarada sanki lezzetli değil eskisi gibi
5.gün=Tüm gün sürekli düşünme hali,iştahsızlık ve yorgunluktan ölmeme rağmen ciddi bir uyku sorunu ve uyuyayama.
6.gün=uyuyamıyorum,çıldırmak üzereyim,iştah sıfıra düştü yemek yeme isteğim hiç yok.uyumak istiyorum gözlerim ağlamaktan ve uykusuzluktan ateş topu gibi ve uyuyamıyorum.
7.gün=Ciddi bir baş dönmesi,eminimki tansiyonum diplerde şu anda,hala uyuyamıyorum,aşırı bir sinir ve düşünce hali devam ediyor,panic atak hat safada,sigarayıda sanki stresten içer durumdayım.eşimle tartışıyoruz bana sen beyninde yapıyorsun bütün bunları şeklinde bir yorumu var ve devam ediyorum ilaca acaba benmi saçmalıyorum diye.
8.gün=Allahım ben ölüyorum galiba,işin ilginç yanı çokta hazır hissediyorum buna kendimi
9.gün=bırakıyorum ilacı ve içmiyorum.sigara bana daha faydalı eminim.
Eşim devam ediyor içmeye onda bir sorun yok henüz
ben 2-3 güne kendimi ancak toparlıyorumki 10cu günden itibaren eşimde sinir,uykusuzluk,iştahsızlık ve baş dönmesi başlıyor.Şu saat itibair ile hala kendisi yaklaşık 2 gündür uyumamış haldekaydirigubbakcemile3
Ve karar veriyorum benim beynim değilmiş tüm bu senaryoları yazankaydirigubbakcemile3
Herkeste aynı etkiyi göstermiyeceği kesin ama beni maf ettiğini söyleyebilirim.
Kesinlikle doktor kontorlünde kullanılması gereken bir ilaç.
Siz siz olun benim gibi kulaktan dolma bilgilerle gidip eczaneden alıp başlamayın sakın.
Mutlaka doktora danışın,uygun görürse kullanmaya başlayın.
Hala kendime tam gelmiş değilim aynı duruma düşmeyin:olmaz:

İnanmıyorum ya nasıl bir ilaçtır o öyle eşindede başladıysa uykusuzluk falan demekki herkeste aynı etkiyi gösterebilir iyiki buraya bakmışım ilacı almak üzereydim doktorada danıştım kullanabileceğimi söyledi hayatta almam artık!!!:24:

Zyban bana da dokunmuştu kullandığım dönemde iç sıkıntısı ,donukluk ve keyifsizlik böyle bir depresyona girer gibi olmuştum...İnanın kendiniz daha kolay bırakabilirsiniz sigarayı tabii ilaçların herkesteki etkileri farklı olabilir ama bendeki etkileri bunlardı...Ben biyorezonansla 3-4 ay sigarayı bırakmıştım en kolay ve rahat yöntem biyorezonans bence de...

Bu konu için uzun zamandır herhangi bir şey yazılmamış ama görünce ben de kendi tecrübemi eklemek istedim, belki yine araştıran olur. Akrabalarımdan zyban ile sigarayı bırakanlar olması üzerine bende aldım, ama hala sigara içiyorum. Hiçte öyle aramıyorsun filan gibi bir durum söz konusu değil. Gayette karar verdiğin günden sonra da canın acayip sigara istiyor. 2 ay kullandım hapları 15 günden sonra herhalde 2 gün filan sigara içmedim, sonra 1-2 başlayıp kısa sürede eski performansıma döndüm:)) Bir de bu ilaç psikolojik tedavilerde kullanılan bir ilaç olduğundan bende dokunsalar ağlama durumu yarattı. İş yerinde müdürüm gel dese, soru sorsa bu nerde filan diye ağlamaya başlıyordum, o kadar kötü yani:) hatta alay konusu bile yaptılar, bende tabii ilacı bıraktım! Dediğim gibi bırakanlar var ama herşey beyinde gerçekten....

Merhaba,
12 yıllık tiryakilik sonrası Zyban'la sigarayı bıraktım. O dönem iyice araştırmıştım. Yan etkileri ne bahasına olursa olsun kullanacaktım. Yok intihara meylettirirmiş, yok ağır depresif etkiler yaratırmış vs.
Doktor kontrolünde bıraktım sigarayı, ilk haftalar -haliyle- zorlandım. Düşünsenize 12 yıl boyunca her gün her saat başı yaptığınız bir eylemi yapmıyorsunuz, vücut ona tepki veriyor, ilaca değil.
Bence, bünyemdeki etki Zyban kullandığımdan değil, sigarayı bıraktığımdandı. Huzursuzluk, gerginlik, ağız kuruluğu vs vs.
Yani hepsi geçici etkilerdi.
Sonra zaman geldi, kendi hatam yüzünden tekrar başladım sigaraya, ha bugün ha yarın bırakacağım derken bi de baktım 7-8 aydır sigara içiyorum. Kendi irdemle bırakırım nasıl olsa diye bir özgüven bir özgüven. Olmadı, bırakamadım. Zyban'a başlayacaktım ki hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğimin ilk 3 ayında içtim. Yani son bir ayı bilerek içtim. Bu sefer ilaç falan kullanmadan çok zor bıraktım arkadaşlar. Çünkü ilkinde eşimle birlikte bırakmıştık sigarayı. Ev tertemizdi. İkincisinde eşim sigaraya devam etti. Yanımda içmiyordu ama balkondan bile geliyordu kokusu. Hemen hemen her gece rüyamda sigara içtiğimi görüyordum. Gerçekten içmiş gibi.
Şİmdi sürmüyorum ağzıma ama en ufak bir problemde ya da testte bir sıkıntı çıkacak diye ödüm kopuyor, bilerek bu kötülüğü nasıl yaptım bebeğime diye yaşadığım vicdan azabı peşimi bırakmıyor.
Türkiye sigara içiyor, caddede, sokakta, parkta, kafede, bankamatik kuyruğunda, vs her yerde.. BUndan kurtuluş yok.
Yapacak tek şey var, o bir tek sigarayı yakmamak.
Dediğim gibi ilk bırakmamda her şey çok güzeldi, çok kolay olmuştu, ama bu sefer hakikaten zorlandım. Biraz daha zaman geçsin, inşallah tamamen çıkacak zihnimden..[Zira bedenimi terk edeli epey oldu..]
Ne diyeyim kızlar cümlemizi Allah kurtarsın..

Back