Sigarayı Bırakma Günüm : 2 Eylül Pazartesi

buztanesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
65
9
86
İzmir
Kendi kendime söz vermiştim. Sorunlu bir okulda öğretmenlik yapıyordum ve her teneffüs sigara içmek bir kurtarıcı haline gelmişti benim için. Arkadaş ortamımızda çok keyifliydi, yaktıkça yakardık ardı ardına. Daha önceden sigarayı bırakma denemem olmuştu, sadece 1 kez. Üç gün dayanabildim çünkü benimle birlikte sigarayı bırakan eşim başlayınca kendimi engelleyemedim. Şimdi tayinim çıktı. Çok güzel bir mevkide çok güzel bir okul. 2 eylül pazartesi seminer dönemine başlıyoruz kısmetse. Nasıl başlarsa öyle devam eder. sigara içilen ortamdan uzak kalmam, arkadaşlarımın o ortamda olmaması lazım, bu yüzden yeni iş hayatımı yeni hayatımın başlangıç noktası olarak belirledim. Ve o gün aynı zamanda spora başlayıp, kendimi tamamen yenileyeceğim gün olacak. Ve her ay karı koca kendimiz zehirlemek için harcadığımız 360 tl. nin kenara atılıp biriktirilmeye başladığı gün olacak. eşim elektronik sigaraya geçti, en azından beni zerre kadar etkileyecek bir duman olmayacak evde. Ben de artık bir şeyleri bahane etmeden yepyeni bir hayata başlayacağım.

Bunu burada paylaşmamın sebebi yazdıklarımın da kararımda bana destek olması. Canım ne zaman istese burada yazdıklarımı okuyup kendimden ve sizlerden utanmak istiyorum. Hadi hayırlısı.

Hadi hayırlısı bakalım aslında kesin kararlı olunca çok kolay ben de bıraktım o kadar çok başladım bıraktım ki kaç gün olduğunu bilemiyorum şimdi aylardır bırakmaya uğraşıyorum yani aslında uzun zamandır doğru dürüst içmiyorum 1 gün iç 3 gün bırak şeklindeydim ama artık bitti umarım 2 3 gün oldu herhalde sana da başarılar buraya yazmak motive ediyor gerçekten

inşallah bırakırsın,inşallah beraber bırakırız...günlüğümü kirletiyorsun demezsen,arada yazmak isterim...kendime günlük yazmaya cesaretim yok çünkü

20 yıldır içiyorum ve sürekli çevremden baskı görüyorum,bırak artık diye...eşim bana örnek olmak için geçen sene bıraktı,pat diye artık içmiyorum dedi ve öylece bıraktı...benim için o kadar kolay değil malesef...ha bugün ha yarın diye diye bugüne geldim...artık içmek istemiyorum ama seviyorum da 2 gün oldu bırakalı ama hayatımın anlamı bitmiş gibi hissediyorum bazen...o kadar bağlamış ki beni kendine,sanki bensiz yaşayabilde göreyim diyo...

ilk kez bırakıyorum,eğer bi vazgeçersem bi daha hiç bırakamam biliyorum...en çokta bebek istiyoruz,onun için bıraktım eşim mutlu,çocuklarım mutlu,ben de mutluyum...arada gelen krizleri saymazsak :18: nikotin bandı ve sakızı aldım...öylece bırakamam biliyorum,şimdilik epey faydası oldu...en zoru sabahları benim için,sonrası daha bi kolay oluyor...ay çokta uzun yazmışım dediğim gibi,eğer kızmazsan bana yine yazarım topiğine

desteğiniz için çok teşekkür ederim. okuyorum yazdıklarınızı, inanılmaz derecede cesaret verdiler bana. sigara içmeyenlerin bırak demesi gerçekten çok kolay ama siz benim halimden anlıyorsunuz, ben de sizinkinden. o yüzden hep birlikte bunu başarıcaz. sizi de tebrik ediyorum ayrıca.

ne demek, çok memnun olurum yazarsanız. öyle bi meret bu işte, gerçekten en iyisi hiç başlamamakmış, maalesef ki iş işten geçti. şimdi en iyisi sağlığımızdan olmadan vazgeçmek. aynı şekilde bebek planları için de bıraktım biraz da. gerçi daha epeyce zaman var ama olsun, vücut anca kendine gelir. paylaşımlarla, birbirimizden cesaret alarak daha güzel olacak her şey. kendime daha şimdiden onlarca hobi buldum. bu defa olacak bu iş

süper bi yer burası ya,neyin niyetine girsem benimle aynı şeyleri hisseden arkadaşlar buluyorum saçını sarıya boyatmak isteyen,3. çocuğunu isteyen benim gibi çılgın anne adayları,sigarayı bırakmak isteyen,yeni ehliyet alan vs vs...muhteşemmmm

sürekli benimle aynı duyguları yaşayan birileriyle dertleşmek,fikir paylaşmak...yeni yol arkadaşlarımda sizlersiniz

gelelim mevzumuza

3. günüm bugün...daha rahatım ama sanki gittikçe mutsuzluğum artıyor...bi arkadaş yazmış "düşününce içim cızzz ediyor,hayatımın sonuna kadar içemicem mi şimdi" diye...ne yalan söyliyeyim arada bende duyuyorum o cızlamayı...

yolda şunu düşündüm ya paket alıcam işe giderken,ya da yolda karşılaştığım tanıdıklara "bıraktım" demenin gururunu yaşayacağım...2.yi seçtim tabiki ama kimseyle karşılaşmadım

paket almak benim elimde,istediğim zaman alabilirim,yıllarca aldım zaten...ama bırakmayı hiç denemedim,ben iradesiz miyim ya hu,ister paket alırım ister bırakırım...o karar veremez,ben veririm,işte o kadarrr

sizi şimdiden tebrik ediyorum. 2 günüm kaldı. darısı başıma

eveet, ve büyük gün geldi çattı. en son sigaramı dün gece 23.45 sularında içerek , bu mereti bir daha içmemek üzere defteri kapadım.

İlk günün sabahında 7 de kalktım, evimin karşısındaki parkta 45 dakika yürüyüş -spor yaptım, diğer gündelik işler vs. derken gittim yeni okuluma. sigara içenlerden ve içilen ortamlardan uzak duruyorum öncelikle.

alışmış ya bünye, her sabah uyayınca kahveyle yakılır bir tane, nasıl da arıyorum ama sabır sabır sabır...

böyle bi sersemlik var üstümde. tarif ettirseler "kafamda bir ağırlık ve vücudumda bir dermansızlık" var derim. o kadar hayatımın içine dahil etmişim ki kahvaltı yapar yapmaz sigaramı arıyorum, dolmuşu kaçırdım mı sigara yakmak için elim çantama gidiyor, çay hiç bu kadar yavan gelmemişti mesela, evden çıkıyorum sanki bir şeyi unutmuşum hissi var. en kötü olanı da hani gözlük takarsın da ilk kez, boşluğa basıyormuşsun hissi oluşur ya, en çok ona sinir oluyorum. başım ağrısa mı ağrımasa mı kararsız. içim çok rahat ama gel de bunu içimde biriken strese anlat.

neyse, şunu biliyorum ki, bu senelerce bu yoğunlukta sigara içen birinin bu aşamada yaşayacağı şeyler. önemli olan bunu atlatmak. sanırım ilk 14 gün çok zormuş. o da geçecek. olacak bu iş.

kolay gelsin ben de seni merak etmiştim

e ilk gün çok normal tabi bu hisler...

yarın daha iyi olacaksın...

Bugün dördüncü günüm. Hala canım istiyor, hala hayatımda bir boşluk hissediyorum ama bu isteğin giderek azaldığının farkındayım. İlk üç gün gerçekten çok zordu. Dün akşam bulunduğum bir ortamda sigara içiliyordu, durdum, düşündüm ve derhal ortamdan uzaklaştım. Bu tarz ortamlarda bulunmak için henüz çok erken, canın istiyor bir şekilde. En zoru arkadaş sohbetlerinde, yemeklerden sonra ve kahve yanında sigara içememek. Bu benim tercihim, kendimle gurur duyuyorum, başlarda her şeyin zor olacağının farkındaydım zaten. Uyku ve iştahta epeyce artış oldu ama onun verdiği zararlar yanında bunların önemli olduğunu düşünmüyorum. Garip bir öksürük ve boğazda gıcıklık hissi var bir de. Ciğerlerim kendilerini temizlemeye çalışıyorlar ve ben her nefeste daha da rahatladıklarını hissetmeye başladım. En güzeli de sabah uyandığımda ağzımda olan acılığı, tat bozukluğunu hissetmemem. Sırf bunu her gün tekrar tekrar yaşamamak için sigarayı bırakırdım. Her şey şimdilik maşallah iyi gidiyor. Dediğim gibi, sadece biraz irade ve sabır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…