Sigarayı bırakıyorum!!!

yast

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
2.099
2.070
333
Arkadaşlar merhaba, sigara içenlerin aslında kendi içlerinde" keşke içmeseydim hiç" dedikleri aşikar.
Ben 24 yaşındayım ve ne yazık ki 13 yaşımdan beri sigara içiyorum. :26: Bu gerçekten benim için utanç. İçmemeyi denedim sabırsız,sinirli,ağlak bir insan olup çıkıyorum hemen birkaç saat sonra direk sigara yakma modundayım.
11 Yıl boyunca değil bir gün 12 saat içmediğimi bilmem.
Artık ne kadar bakımlı olsam da saçlarımın kokusundan,kıyafetlerime sinmesinden sabah uyandığımdaki ağız kokusundan vs bırakmaya karar verdim.
Champix diye bir ilaç aldım. 200 TL Fiyatı pahalı durabilir ama totalda sigara masrafınızla kıyaslanamaz.
Bugün ilk hapını içtim. 2. haftada bir sigarayı bırakma günü belirliyorsun ama 1 ay boyunca ilacı içmeye devam ediyorsun.
Umarım buraya sigarayı bırakıyorum yerine bıraktım yazarım.
Ve yine umarım bırakmak isteyen arkadaşlara da yardımcı olurum.

Not: İlaç adı vermek yasak mı bilmiyorum konuyu kapatmadan ya da beni banlamadan önce bilgilendirin silerim.

o ilacı birkaç sene önce kullandım çok işe yarıyor ama ben 2 ay sonra tekrar başladım..ama o zaman bu kadar kararlı ve bilinçli değildim ve hayatımın çok stresli bir dönemiydi...sen başarırsın bence...kolay gelsin...

İnşallah canım devam paketi varmış onu da kullanmalısın kesinlikle diyorlar. O şekilde devam edecem bakalım inşallah bırakmak isteyenlere de yardımcı olurum.

arkandayızz bırakkk gecrekten yanıma sıgara ıcen bırı geldıgınde o koku maffedıyo :95:

Hayırlı olsun cnm. Başarılar diliyorum. Bende sanırım 2 sene oldu aynı ilaçla bıraktım. Benim için mucizeydi. Çok mutluydum. Ama sonra ne olduysa 1 tek sigara için mahvettim herşeyi. Devam paketini kullanmamıştım. İlaç hakkında yapılan, söylenen olumsuz eleştirilerden, birazda korktum kalp krizi falan olmasın diye. Sonrasında da 1 hafta iyiydi. Ama çevremde herkes içiyordu. Bende ikileme düşmüştüm. 1 tane içsem bir şey olmaz diye. 2,5 - 3 ay içmemiştim ne güzel. Şimdiyse o ilacı alamam sanırım maddi sıkıntımız var. Daha ucuz olan öbürünü denemek istiyorum bakalım. Salı günü randevu aldım bakalım hayırlısı inşallah başarırız hepimiz.

İnşallah canım senin için de iyi haberlerini alırız. Benim tarihim 1 ekim bakalım neler olacak :44: Ayrıca o bir taneden birşey olmaz dememek gerekiyormuş herkes aynı şeyi söylüyor. İnşallah isteğim körelir öyle bir hata yapmam.

Merhaba canlar :) Bugün ilacın 3. günü pek bir değişiklik yok ama sigara kokusuna acayip duyarlaştım (psikolojik mi bilmiyorum). İkinci hafta olan olacakmış inşallah.

2. Hafta çok değişiklik oluyor yarım sigara içiyorsun sanki bir paket içmişsin gibi hissediyorsun bırakınca da kriz falan olmuyor sadece boşluk duygusu ama kararlı olmak şart bütün yöntemlerde olduğu gibi

Evet canım inşallah başaracam.

Ben kendi kendime biraktim baya oluyor.umarim esimde birakir cunku kokusuna dayanamiyorum!O kendi iradesiyle birakamicak sanirim yardim almasi gerekiyor.umarim sizin cabaniz da olumlu sonucalanir.Eskiden daha cok universite mezunlari yani calisan kulturlu kesim icerdi sigarayi herkes birbirine ozentiyle baslardi,simdi tam tersi cahil kesim iciyor bu iyi bisey belki cocuklarimiz boylece hic baslamiyacak.

Öncelikle bu kararınızdan dolayı tebrikler. 7 yıl kadar sigara kullanıp artık günde 2-2,5 paket sigara içecek kadar abartmıştım son zamanlarda. Herşey gerçekten kafada bitiyor. Ben sigarayı asla bırakamam yapamam edemem gibi türlü bahanelerin arkasına saklanıyordum. Sonra bir gece sigaram bitince erkenden uyumak zorunda kaldım ve ben bu illeti bırakacağım dedim. Sabah bayağı bir sinirliydim ama kafaya koyunca yapıyor insan işte. 3 günden sonrası psikolojik bağımlılık. Bu yüzden spora başladım sigarayı bırakacak iradem var spor yaparak kilo da almam düşüncesini yerleştirmiştim.
Herşey sabır ve irade kafanda bitirdin mi olay da bitiyor zaten. Psikolojik olarak artık dayanamıyorum diyecek noktaya geldiğimde oldu ama onca zamandır içmediğin için vücudunun iyileşme dönemini, 1 sigara ile başa sardığını düşününce o sigaradan vazgeçiyorsun. Bende Allen Carr'ın videosuda çok etkili olmuştu. Onu izlemenizi de öneririmm. Şu anda 16 aydır tertemiz ciğerlerimle suyun dahi tadının olduğunun farkına vararak bugünüme şükürler olsun diyorum. Umarım sizde bu kararınızın sonuna kadar arkasında durursunuz ben size inanıyorum.

Herkese çok teşekkür ederim. Bugün 5. gün ve pazar günü benim için büyük bir imtihandı. 5 sigara içtim. İlacın kesinlikle etkisi var ama bende her canım istediğinde içmiyorum kendimi tutuyorum. 8. günde sonrasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Herşey güzel olacak

Son düzenleme:
Günaydınn ben burayı iyice günlüğe çevirdim ama bırakmak isteyenlere yardımcı olmak istiyorum
Bugün 6. gün ilaç sigara içmediğim zamanlardaki yoksunluk belirtilerini azaltıyor.
Bende sigarayı azaltıyorum bir yandan bu dönemde normal sayısını içenler varmış ama ben o şekilde kullanmak istemiyorum.
Saat 10:00 ve daha sigara içmedim.
Sadece adetim gecikti ilaçla mı alakalı bilmiyorum. Bilen duyan varsa bilgilendirebilir mi ?

Arkadaşlar merhaba bugün 7. gün...
Sigarayı içerken inanılmaz midem bulanıyor ama aklımdan da çıkmış değil. Sabahtan beri 1 tane içtim.
Bi de hala adet olmadım

Merhabaaa duvarla konuşuyorum sanırım ama olsunn
Bugün 8. gün ilacın dozajı arttı.
Yan etki olarak bende uykusuzluk yapıyor daha doğrusu derin uyku ve sonrasında gecenin bir yarısı ya da sabaha karşı uyanma bir de hala adet olamadım.
Onun stresi artı sevgilimden ayrıldım onun stresi.
Bugün çok zorlanıyorumm
Ama kendime söz verdim bozmayacam.

Sana bu yolda başarı diliyorum. Azmedersen biraz çaba ile mutlu sona ulaşırsın.

Bende 1,5 yıl önce bu ilaçla bıraktım sigarayı. 8. günde bırakmıştım sanırım. Ben ilk başta çook araştırdım kendimi biraz endeksledim ve beklediğim kadar zor olmadı ki bende küçük yaşta başlamıştım bu illete ve 17 sene içtim.

Neyse 1. kutudan sonra hiç ara vermeden 2. kutuyu da aldım niyetim önerilen 3 kutu ilacı almaktı ama 2. kutuyu yarısına kadar içip bıraktım. İhtiyaç kalmadı gibi geldi.

Birde ilacın online destek için web sitesi var bilmiyorum haberin var mı günlük giriyorsun ve sana ilerlemeyi anlatıp seni motive ediyor. İlacın üzerindeki seri no ile girilebiliyordu. İlacın sayısı kadar gün girebiliyorsun. Bunu da iyi düşünmüşler motivasyonu artırıyor.

Uyku ve gerçekçi rüya gibi yan etkileri var bende yaşadım. Rüya görüyorsun ama gerçek gibi :)))))

Geçen gün haberlerde dinledim sigara bırakma merkezleri aracılığı ile SGK bu ilacı ödeyecekmiş bi araştırın derim.

İnternet sitesi olayını bilmiyordum canım kesin araştıracam :44: İyiymiş. Bu arada dün 9. günümdü 2 adet içtim. Ama öyle kolay geçti diyemiyorum hani yoksunluk belirtisi yok ama psikolojik olarak isteme durumunu atlatamadım gibi. Sizin de başınıza böyle geldi mi ?
Bu da benim biraz motivasyonumu düşürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…