Sigarayı bırakıyorum.

Gozdems

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.352
10
Bugün sigarayı bırakmaya karar verdim,
ve kendime nedenlerimi şöyle sıraladım
-Masamda sürekli küller var, hiç temiz görünmüyor
-Kilo almaya çalışıyorum ancak sigara metobolizmamı hızlandırıyor ve iştahımı kapatıyor
-Yüzümün rengi soluk görünüyor sigara içtiğim için
-Bir yerden bir yere giderken, yokuş, merdiven çıkarken daha yaşım çok genç olmasına rağmen nefes nefese kalıyorum
-Saçlarıma siniyor, kıyafetlerime siniyor kokusu, birinin yanındayken sigara kokmak hiç hoş değil
-Sigara sivilce yapıyor
-Sigara saçlarımın uzamasını engelliyor, nikotinden dolayı
-Ayda 195TL sadece dumana gidiyor, yılda 2134TL
-En önemlisi sağlığım gidiyor.

Gün be gün ne yaşadığımı yazacağım buraya, nasıl başettiğimi, başedemediğimi
iyi ki bu forum var, yoksa biliyorum kendimi "sadece kendime söz verdiğim" için hemen yıkıverecektim sözümü.
Oysa şimdi bu konuyu açtım ve içim çok rahat. İçmeyeceğim işte herkese kanıtlayacağım ne kadar iradeli olduğumu, bu sayede en çokta kendime.

Sizleri seviyorum. :KK19:

hadi bakalım ...bu yolda sana başarılar diliyorum..ben de yazdım gün gün ne hissettiklerimi. çok işe yaradı. bugün 56. gündeyim. tam 8 haftadır ağzıma sürmüyorum..çok mutluyum. daha ne olsun. hep yaz. biz buralardayız. kolay gelsin..

Ben 10 yıl sigara içtim, 1 aralık 2011'de bıraktım. 94 gün falan oldu içmiyorum ve çok mutluyum, çok rahatladım.. Darısı tüm tiryakilere.

Size de başarılar diliyorum, inş bi an önce kurtulursunuz...

Kızlar beni öyle çok motive ettiniz ki bilemezsiniz. Bugün 1. günümdeyim ve çok zorlanıyorum. Şu ilk günü bir atlatsam gerisi daha kolay olacak gibime geliyor.

BEN SIGARAYI BIRAKALI BUGUN TAM 3YIL OLDU:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: 13SENE FELAN ICTIM 25YASINDA BIRAKTIM 28YASINDAYIM GUNDE 1PAKETTEN FAZLA ICIYORDUM SIGARA SANA HUKMETMICEK SEN ONA HUKMEDICEKSIN ICMIYECEKSIN BOL BOL SU IC BAK UNUTMA BOL BOL SU IC BIDE SANA TAVSIYELERDE BULUNUCAM MELISSA YAGI KANTORON YAGI VE LAVANTA YAGI BUNLARI BIR SISEDE BIRLESTIR KARISTIR MORELIN BOZULDUGUNDA SIGARA ICEMEDIGIN ICIN UZULDUGUNDE ESKI SEVGILINI BIRAKMIS OLMANIN UZUNTUSUNU ATLATMAK ICIN BILEKLERINE BIRAZ SUR VE KOKLA RAHATLICAKSIN O DEPRESIF HALINDEN UZAKLASICAKSIN BENIM DOKTORUM HAZIRLAMISTI O YAG KARISIMINI SIGARAYI BIRAKTIGIMDA BIDE ORNEGIN BEN YEMEKLERDEN SONRA COK ARARDIM SIGARAYI CILDIRIRDIM DOKTORUMDA YEMEKTEN SONRA HEMEN KENDINE OYALANCAK BISEYLER BUL PORTAKAL SOY KABUKLARINDAKI YAGI ELLERINE SUR OYALAN O KRIZ GECENE KADAR DEMISTIM BENDE UYGULADIM PORTAKALIN KABUGUNDAN CIKAN YAG CILDE COK FAYDALIYMIS OLUMLU YONLERINI DUSUN HAYATINDA NE GIBI GELISMELER OLUCAK ORNEGIN CILDIN COK GUZELLESECEK YOLDA YURURKEN COK RAHAT NEFES ALMAYA BASLICAKSIN TIKANMICAKSIN ARTIK:21:TENININ RENGI ACILACAK 2 3 TON KADAR BENIM OLE OLDUDA:KK1:LEKELERIN YAVAS YAVAS KAYBOLACAK DUDAKLARINDAKI VE GOZALTINDAKI MORLUKLAR ZAMANLA GECECEK ANLATMAKLA BITMEZ KRIZ ANLARINDA KENDINE TELKIN YAP UMARIM BENIM GIBI HERKEZ BIRAKIR SIGARAYI :KK76:

Canım benım konunu okumadan dırek yorum yapmıstım az once sımdı yazdıklarını okudum kılo almak ıstıyomussun ben sıgarayı bıraktım tam 8ayda 20kılo aldım az once morelın bozulmasın dıye yazmamıstım demek kılo almak ıstıyorsun ozaman yazayım dedım ben normelde ıstahlı bırısıydım ama sıgara metobolızmayı cok hızlandırdıgından asırı yer ve hıc kılo almazdım 1bucuk ekmek yedıgımı bılırım ben sıgara ıcerken ama hep aynı kılodaydım yazın 55 kısın 57 58 kıloydum bıraktım e tabı metobolızma durdu gunde 3 kere vjye cıkan ben neredeyse 3 4 gunde bır cıkmaya basladım 55ten 76 ya cıktım ıstahımda olebır arttı ole bır arttı kı anlatamam sofradan kalkıp 15dakka sonra sofra kurardım kendıme ıstah patlaması yasadım ben herkezde aynı olmaz tabı ama ıstahın artar o kesın kılo alırsı normalı sıgara bırakınca 5 kılo falanmıs ben fazla aldım ama olsun verdım o kıloları gerı kılo verılır yeterkı sıgara bırakılsın:KK8:

Canım inşaAllah bırakırsın şu lanet şeyi.
Bende anneme ve sevgilime bıraktırmaya çalışıyorum.
Çok üzülüyorum çoook!

merhaba canım umarım başarırsın.16 yıl sigara içtim.öyle böyle degil günde 2 paket hatta nöbetçi oldugum günler 3 paket içtigim oluyodu.2 hamileligimde sezeryan öncesine kadar içtim.gece uyanıp içerdim.sabah uyanınca aç içerdim.yani ne diyeyim iftarımı onunla açar sahurda hoca ezan okurken ben sigara içerdim.ben bırakabildiysem sen hayli hayli bırakırsın.nasılmı bıraktım.kardeşimin kocası 30 yaşında haziran ayında kalp damarı yırtılması sonucu acil ameliyata alındı.ölüm haberini bekledik heran.doktorlar tek sebep sigara dedi.bana 2 ay öncede _abla gel iklimiz sigarayı bırakalım iddiaya girelim demişti.ben cesaret edemedim.2 çocugu vardı.allaha şükür şuan iyi ama ben kendimi suçladım.ve etrafındakilerin nasıl üzüldügünü gördüm.ameliyatının ertesi günü hastaneye giderken paketim fırlattım arabanın camından...o günden beri 1 tane içmedim.tabi zor günler geçirdim.ben ki heryere sigara saklardım bitince sigarasız kalmayayım diye.ama şükür bıraktım ha bana baya bi kiloya mal oldu .6 ay içmedim kendimi yemek konusunda da serbest bıraktım yerine çikolata ve sakız koydum sen kilo almak istiyomuşun bol bol çikolata ye..sakız da iyi oluyo.
aralıktan beri diyetteyim sigarayı bırakınca aldıgım kilolarımıda veriyom şükür.şimdi aklıma bile gelmiyo.ben hemşireyim ve hiç bırakmayı düşünmüyodum.hamileliklerimde içtim lşimdi bırakırsam çocuklarıma haksızlık olur diyodum.ama bana bişey olsa çocuklarım nolur diye düşünmek .beni daha çok etkiledi..inşallah bırakırsın....

kolaylıklar dilerim canım allahım irade versin inşallah

BEN SIGARAYI BIRAKALI BUGUN TAM 3YIL OLDU:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: 13SENE FELAN ICTIM 25YASINDA BIRAKTIM 28YASINDAYIM GUNDE 1PAKETTEN FAZLA ICIYORDUM SIGARA SANA HUKMETMICEK SEN ONA HUKMEDICEKSIN ICMIYECEKSIN BOL BOL SU IC BAK UNUTMA BOL BOL SU IC BIDE SANA TAVSIYELERDE BULUNUCAM MELISSA YAGI KANTORON YAGI VE LAVANTA YAGI BUNLARI BIR SISEDE BIRLESTIR KARISTIR MORELIN BOZULDUGUNDA SIGARA ICEMEDIGIN ICIN UZULDUGUNDE ESKI SEVGILINI BIRAKMIS OLMANIN UZUNTUSUNU ATLATMAK ICIN BILEKLERINE BIRAZ SUR VE KOKLA RAHATLICAKSIN O DEPRESIF HALINDEN UZAKLASICAKSIN BENIM DOKTORUM HAZIRLAMISTI O YAG KARISIMINI SIGARAYI BIRAKTIGIMDA BIDE ORNEGIN BEN YEMEKLERDEN SONRA COK ARARDIM SIGARAYI CILDIRIRDIM DOKTORUMDA YEMEKTEN SONRA HEMEN KENDINE OYALANCAK BISEYLER BUL PORTAKAL SOY KABUKLARINDAKI YAGI ELLERINE SUR OYALAN O KRIZ GECENE KADAR DEMISTIM BENDE UYGULADIM PORTAKALIN KABUGUNDAN CIKAN YAG CILDE COK FAYDALIYMIS OLUMLU YONLERINI DUSUN HAYATINDA NE GIBI GELISMELER OLUCAK ORNEGIN CILDIN COK GUZELLESECEK YOLDA YURURKEN COK RAHAT NEFES ALMAYA BASLICAKSIN TIKANMICAKSIN ARTIK:21:TENININ RENGI ACILACAK 2 3 TON KADAR BENIM OLE OLDUDA:KK1:LEKELERIN YAVAS YAVAS KAYBOLACAK DUDAKLARINDAKI VE GOZALTINDAKI MORLUKLAR ZAMANLA GECECEK ANLATMAKLA BITMEZ KRIZ ANLARINDA KENDINE TELKIN YAP UMARIM BENIM GIBI HERKEZ BIRAKIR SIGARAYI :KK76:

vay be 3 yıl....süper ya..ben geçen yıl 6 aylık bir bırakma sürecinden sonra 1 taneden birşey olmaz dedim. ama gerisi geldi. yeniden başladığımı eşim dışında kimse bilmediğinden kör bir kuyuda gibi yaşamaya başladım. 5 ay boyunca gizli gizli sigara içtim. resmen rezillikti. arkadaşlarıma yalanlar söylüyordum. sigara içmek için çevirmediğim dolap kalmadı. başladım da diyemedim. neyse 2 aydır içmiyorum şimdi. ama 6 ayı tamamlamadan bıraktım diyemem....

Öncelikle kararından dolayı kutlarım:) Benimde 40.günüm:nazar:

Zorlanma illaki oluyor ama en büyük pay kararındaki netlik. Ben karabaş otu karanfil tarçın kantaron ve zencefil çayları hazırladım içtim ilk haftalar. Bende hızla kilo artışı olmaya başladı bu biraz canımı sıktı hemen diyeti ve yürüyüşü devreye soktum. iyice zora sokmuştum kedimi. 2 kg aldım. Gitmiyor ama napalım gidecek inşallah:)

Gelelim 40günde olan değişimlere yani motive kısmı:)

Cildim düzeldi ,hareketler rahat, pozitifim, hergün sigaraya ayırdığım parayı bir kenara koyup ay sonu kendime hediye alma imkanı:)) Giysilerimin, saçlarımın kötü kokmamasıda cabası: )) Ve daha birsürü avantaj.

Şimdi kolay gelsin diyorum hepimize:)

Öncelikle kararından dolayı kutlarım:) Benimde 40.günüm:nazar:

Zorlanma illaki oluyor ama en büyük pay kararındaki netlik. Ben karabaş otu karanfil tarçın kantaron ve zencefil çayları hazırladım içtim ilk haftalar. Bende hızla kilo artışı olmaya başladı bu biraz canımı sıktı hemen diyeti ve yürüyüşü devreye soktum. iyice zora sokmuştum kedimi. 2 kg aldım. Gitmiyor ama napalım gidecek inşallah:)

Gelelim 40günde olan değişimlere yani motive kısmı:)

Cildim düzeldi ,hareketler rahat, pozitifim, hergün sigaraya ayırdığım parayı bir kenara koyup ay sonu kendime hediye alma imkanı:)) Giysilerimin, saçlarımın kötü kokmamasıda cabası: )) Ve daha birsürü avantaj.

Şimdi kolay gelsin diyorum hepimize:)

merhaba
benimde 56. günümdü bugün. sigarayı bıraktığımda 62,6 idim. sonra hangi arada oldu bilmiyorum 2 kilo alıverdim. ay 2 aydır gitmiyor. bende bu arada firelerim olsa da spor yaptım diyet yaptım ama gitmedi. belki de daha da alacaktım almamı engelledi yaptıklarım....

merhaba
benimde 56. günümdü bugün. sigarayı bıraktığımda 62,6 idim. sonra hangi arada oldu bilmiyorum 2 kilo alıverdim. ay 2 aydır gitmiyor. bende bu arada firelerim olsa da spor yaptım diyet yaptım ama gitmedi. belki de daha da alacaktım almamı engelledi yaptıklarım....

merhaba:) malesef gitmiyor. Sadece almayı önleyebiliyoruz, çok zor bir durum:KK43: ama olsun kurtulduk inşallah, sizide tebrik ederim:):nazar:

vay be 3 yıl....süper ya..ben geçen yıl 6 aylık bir bırakma sürecinden sonra 1 taneden birşey olmaz dedim. ama gerisi geldi. yeniden başladığımı eşim dışında kimse bilmediğinden kör bir kuyuda gibi yaşamaya başladım. 5 ay boyunca gizli gizli sigara içtim. resmen rezillikti. arkadaşlarıma yalanlar söylüyordum. sigara içmek için çevirmediğim dolap kalmadı. başladım da diyemedim. neyse 2 aydır içmiyorum şimdi. ama 6 ayı tamamlamadan bıraktım diyemem....

ah be canım 6ay ıcmemıssın keske devamını getırsen bı kere ıctınmı devamı tabıkı gelır asla azına surmuceksın ben neler cektım arkadaslarım yanımda ıcerken nasıl canım cekıyodu kahroluyodum ama agzıma surmedım o benı yenemedı ben onu yendım darısı senın ve tum tıryakılerın basına

sıgarayı bırakıpta kılo alan ve aldıgımız kıloları veremıyoz dıyen arkadaslara seslenıyorum arkadaslar ınsanın metobolızması 1 senede ancak duzelıyor sız o 1sene ıcınde kılo almamaya bakın yeter ben tam 20kılo almıstım kılo veremesenızde sorun yapmayın metobolızmanız oturunca verırsınız veremıyorsanız kendınıze bıraz zaman verın ben sıgara ıcerken agzıma suremedıgım seylere bayılır oldum et yıyemezdım mesela evde et yemegı olunca bızımkılere tırıp atardım ıskender yemek ısterdım kac kere mıdem bulandı yıyemedım gerı gonderdım ıskenderı sımdı bayılıyom sevmedıgım seyler bıle okadar sever oldum kı doyma hıssım kaybolmustu bu hep ole surecek sanıyordum bunalıma gırmıstım yıyor yıyor hep actım ama hepsı gecmıste kaldı sukur kalıcı degılmıs bunlar

Tam 60 günlük bırakma sürecimin ardından, arkadaşlarla oturulan bir alkol masası, sevgilinin sana yaptığı eziyetler falan derken yaktım bir tane sigara. Orda bir kaç tane daha içtim. Ertesi gün oldu üç dört tane daha içtim. Hepsini toplasak yarım paket yapmaz. Daha da içmedim. Bu içişimin üstünden 2 haftaya yakın zaman geçti, ama resmen sigarayı sıfırdan bırakmışım kadar zorlanıyorum. Sanki 60 günü hiç yaşamamışım gibi oldum. Ne güzel mutluydum sigarayı bırakmakta :KK43: En kötüsü zaten pişmanlık, madem içki masası bana yaramıyor, ona da tövbe bundan sonra.. Ama inadım inat, geri başlarsam ne özgüvenim kalır, ne de rezil olmadığım bir tanıdık.

Tam 60 günlük bırakma sürecimin ardından, arkadaşlarla oturulan bir alkol masası, sevgilinin sana yaptığı eziyetler falan derken yaktım bir tane sigara. Orda bir kaç tane daha içtim. Ertesi gün oldu üç dört tane daha içtim. Hepsini toplasak yarım paket yapmaz. Daha da içmedim. Bu içişimin üstünden 2 haftaya yakın zaman geçti, ama resmen sigarayı sıfırdan bırakmışım kadar zorlanıyorum. Sanki 60 günü hiç yaşamamışım gibi oldum. Ne güzel mutluydum sigarayı bırakmakta :KK43: En kötüsü zaten pişmanlık, madem içki masası bana yaramıyor, ona da tövbe bundan sonra.. Ama inadım inat, geri başlarsam ne özgüvenim kalır, ne de rezil olmadığım bir tanıdık.
hayatım yaaa ben 5 aylık hamıleyımm ınan 20 gun oldu sıgarayı bırakalı o kadar zor oldu kii:KK43: hamılelıkte bıle bırakmakta zorlandımm ...:KK53:

merhaba arkadaslar ne guzel sıgarayı bırakıyorsunuz ben bırakamadım topıkte dolasıyordum sızlerı gordum bende 9,40 ta elımdekı son sıgarayı ıctım ve bıraktım bu sabah 9,40 ıtıbarı ıle ıcmıcem gebersemde ıcmıcem cunku hamıleyım gunde bır paket ıcerdım rahat hamıle oldugumu duyunca bu gunde 2- 3 adete dustu ama ben tamamen bırakmak ıstıyorum bu yuzden ıcmıcem bırdaha bende yazıcam buraya ne hıssettıgımı neler yasadıgımı sızlerdende destek ıstıyorum

Kızlarr bütün yorumlarızı okudum. Öncelikle size çok teşekkür ediyorum.
Kilo alma meselesine gelince daha 2. günüm inşallah alırım diye düşünüyorum.
Bugün çok zorlandım. Sabah kalktığımda canım istemiyordu, ki genelde de istemez zaten. Sonra kahvaltı yaptım ve okula gittim derse girdim, pazartesi günleri dersim 12ye kadar. Canım sigara istemeye başlamıştı ama sadece isteme aşamasında. Eve geldim 1de öğle yemeği yedim. Son 1saattir canım çok istiyor. Ama kendime bi söz verdim. Alıp bitane yaksam devamının geleceğinden korkuyorum. O yüzden içmiyorum 1tane, 1taneyle sınırlı kalmıyor, hepimiz başlarken gördük sonuçta.

hayatım yaaa ben 5 aylık hamıleyımm ınan 20 gun oldu sıgarayı bırakalı o kadar zor oldu kii:KK43: hamılelıkte bıle bırakmakta zorlandımm ...:KK53:

Ayy tatlım bak ben de bir gün anne olacağımın hayaliyle kalkıştım bu işe. Üstelik daha koca adayım bile yok :KK30:
Ama bu sigara bir gün öyle ya da böyle bırakılacaksa geciktirmenin hiçbir manası yok, o gün bugündür :KK34:

Canım benım konunu okumadan dırek yorum yapmıstım az once sımdı yazdıklarını okudum kılo almak ıstıyomussun ben sıgarayı bıraktım tam 8ayda 20kılo aldım az once morelın bozulmasın dıye yazmamıstım demek kılo almak ıstıyorsun ozaman yazayım dedım ben normelde ıstahlı bırısıydım ama sıgara metobolızmayı cok hızlandırdıgından asırı yer ve hıc kılo almazdım 1bucuk ekmek yedıgımı bılırım ben sıgara ıcerken ama hep aynı kılodaydım yazın 55 kısın 57 58 kıloydum bıraktım e tabı metobolızma durdu gunde 3 kere vjye cıkan ben neredeyse 3 4 gunde bır cıkmaya basladım 55ten 76 ya cıktım ıstahımda olebır arttı ole bır arttı kı anlatamam sofradan kalkıp 15dakka sonra sofra kurardım kendıme ıstah patlaması yasadım ben herkezde aynı olmaz tabı ama ıstahın artar o kesın kılo alırsı normalı sıgara bırakınca 5 kılo falanmıs ben fazla aldım ama olsun verdım o kıloları gerı kılo verılır yeterkı sıgara bırakılsın:KK8:

8ayda 20 kılo mu :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ben vazgeçtım sıgarayı bırakmaktan ya başlığı okuyunca belkı bende heveslenırım bırakırım dıyodum ama vazgeçtım vallah
ben ıçmeye devam edeyım en ıyısı

X