• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayi Birakalim,Yasadiklarimizi Paylasalim..

unefemme

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
41
0
16
Fransa
Arkadaslar 15 seneden beri sigara iciyorum iki kere denemem oldu birincisi patch la ikincisi kendi kendime ikisinde de 3. gunden sonra basladim hemen..
bu sefer kararliyim gercekten yarin birakacagim (denemeyecegim)

.. Birakalim su illeti izleyelim su kamu spotlari gonul rahatligiyla yaa... tiksinmek istiyorum iyyy deyip kacmak istiyorum sigara icilen yerlerden kacismak sogukta donmamak istiyorum ustum basim koksun istemiyorum.. cocuklarim bir tek sabun kokusu alsinlar ustumde yaaa! icmesinler onlarda benim gibi :(((((

Neyse bundan sonra her aksam buradayim yanima arkadaslar bulursam cok sevinirim..

Arkadaslar 15 seneden beri sigara iciyorum iki kere denemem oldu birincisi patch la ikincisi kendi kendime ikisinde de 3. gunden sonra basladim hemen..
bu sefer kararliyim gercekten yarin birakacagim (denemeyecegim)

.. Birakalim su illeti izleyelim su kamu spotlari gonul rahatligiyla yaa... tiksinmek istiyorum iyyy deyip kacmak istiyorum sigara icilen yerlerden kacismak sogukta donmamak istiyorum ustum basim koksun istemiyorum.. cocuklarim bir tek sabun kokusu alsinlar ustumde yaaa! icmesinler onlarda benim gibi :(((((

Neyse bundan sonra her aksam buradayim yanima arkadaslar bulursam cok sevinirim..

Merhabalar; ben 16 yaşında başladım 18 yaşından beri paket taşıyorum günde 1 paket ve bazen 1.5 paket içiyorum eşim bırakalı 4.5 yıl oldu ben hiç denemedim o kadar severek içtim ki ama artık 42 yaşındayım ve gerçekten utanıyorum iradesiz ve kendini öldürmeye ant içmiş gibi hamileyken bile içtim tabii o kadar çok değil ama içtim kızım ağlıyor beni sevsen bırakırdın diye ama en son dediki ben de içicem 13 yaşında sen içiyorsan madem ben de 18 yaşıma girince başlıycam dedi kızamadım bile ama bırakamadım denemedim bile çünkü kendime güvenim yok akşam bazen bu son diye söndürüyorum ama sabah uyanır uyanmaz aklıma ilk gelen sigara oluyor belki burada sana katılarak deneyebilirim.

Merhabalar; ben 16 yaşında başladım 18 yaşından beri paket taşıyorum günde 1 paket ve bazen 1.5 paket içiyorum eşim bırakalı 4.5 yıl oldu ben hiç denemedim o kadar severek içtim ki ama artık 42 yaşındayım ve gerçekten utanıyorum iradesiz ve kendini öldürmeye ant içmiş gibi hamileyken bile içtim tabii o kadar çok değil ama içtim kızım ağlıyor beni sevsen bırakırdın diye ama en son dediki ben de içicem 13 yaşında sen içiyorsan madem ben de 18 yaşıma girince başlıycam dedi kızamadım bile ama bırakamadım denemedim bile çünkü kendime güvenim yok akşam bazen bu son diye söndürüyorum ama sabah uyanır uyanmaz aklıma ilk gelen sigara oluyor belki burada sana katılarak deneyebilirim.

Cok sevnirim bende cocuklarima hamileyken cok azaltsamda ictim kizimda bana hergun soyluyor bak anne olucekmissin tv de oyle diyor diye.. aynen senin gibi sigara ile uyaniyorum hatta kahvalti bile gelmiyor aklima..

Cok sevnirim bende cocuklarima hamileyken cok azaltsamda ictim kizimda bana hergun soyluyor bak anne olucekmissin tv de oyle diyor diye.. aynen senin gibi sigara ile uyaniyorum hatta kahvalti bile gelmiyor aklima..

Az önce topikte kanser hastalarının bölümüne girdim çok üzücü ve ben sonumun öyle olacağını düşünüyorum 24 yıldır içiyorum yok böyle olmayacak bişeyler yapmak lazım bazen kızıma bakıyorum ve ben Onun gelinlik giydiğini görmek istiyorum anne ben hamileyim dediğinde sarılmak doğuma giderken elini tutmak istiyorum belki de eşi iyi biri olmayacak anne ben ayrılmak istiyorum derse ben burdayım yanındayım demek istiyorum biliyorum bunu okuyanlar bırak o zaman diyecekler haklısınız bu illeti bırakıcam belki beraber bırakabiliriz senin daha önce deneyimlerin olmuş ben sana uyarım nasıl bırakalım dersen paylaşmaya ve izlemeye hazırım. Eşim psikolojik olarak bıraktı kalbim sıkışıyor dedi doktora gitti bişi çıkmadı ama O eve gelince ben bu sigarayı bırakıcam yoksa kalbim tekliyecek dedi ve bıraktı şimdi tekrar başlarsam yine aynı şeyi hissederim diyor ve kalbiyle ilgili hissettiği tüm şeyler bitti. Ama ben öyle değilim doktora yumurta kapıya dayanmadan gitmem hiç ilaç almam bi yeri ağrısa umursamam ne bileyim canımın kıymeti hiç yoktur. Sadece kızım beni çok etkilliyor. Birbirimize destek olalım ben hazırım.

aynen senin dusundugun seyleri dusunuyorum birde hasta olup ta onlarin eline kalmaktan dert vermekten uzmektende korkuyorum..
deminden beri bende geziyorum internet sitelerini vs yi pozitif yonlerine bakiyorum kriz aninda neler yapilabilecegine ben o 3 gunluk ikinci birakisimda esimde sigara kullaniyor balkonda icmesine ragmen kokusunu almistim canim istemisti sacma sapan hic alakasiz biseye canim Sikildi dedim ve o dakika ictim.. ama inan tadi 3 gun oncekiyle ayni degildi bitirmeyip sondurseydim belki baslamazdimda tutamadim irademi.

Simdi ben yatmadan once bir dus alip dislerimi guzelce fircalayacagim yeni bir baslangic icin hazirlanacagim
yarin sabah kalktigimda su yazdiklarimin hepsini unutup yada unutmus gibi yapip sigaraya saldiracagimi bildigim icin buzdolabinin ustune bir not yazacagim..
kocamada soyledim evde sigara icmemesi gerektigini icirmeyecegim artik. kizimada soylicem ne olursa olsun bana onun yapamadinmi anne demesi beni korkutur dogrusu.... (daha oncesinde 1 kere soylemistim daha kucuktu unuttu basima kakmiyor ama simdi unutmaz)

kriz anlari ki bunlar cok sik ama kisa suruyor su sisesiyle gezicem ya kendimi evden disari aticam dislerimi fircaliyacagim onu bunu arayacagim ya ev isi yapicam kitap okuyacak dantel orucem bilmiyorum en kotu ihtimal bende eksik olan seyi pencereden acip oksijen alicam
3 gun cok zor gecicek belki 1 hafta ama biliyorum ki dayanirsak yapariz .

her gun buraya gelip yazicam neler oldugunu
ilk defa belki insanlarin ne dedigini coook umursamak huyum benim bir isime yarayacak iradesiz beceriksiz diye sorgulanmak istemiyorum belki buda bir ise yarayabilir
hic bir sey yapamazsam eger 4. gunun sonunda dayanamadim diyelim bir sekilde eczaneye gidip sakiz makiz birsey alabilirim..

umarim sende burda olursun bitiririz biz bu isi !

Merhabalar ablacım sanada kocaman öpücüklerr ama sigara kokmadığın bir zamanda inşallah :1: bende deliler gibi sigara içen biriydim günde 2 paket sigara içiyordum ve ben bu işe annemin paketleri ile başlamıştımmm ne kadar acı değilmi ve nihayetinte bir gün bir ilaç duyduk bu ilacın faydası olduğunu söylediler bende eczaneye sordum kaç lira diye bunda 4 yıl önce 138 lira dedi çooookkk diye haykırdım adama sonra düşündüm be bir ayda sigaraya kaç para veriyorum diye 230 lira veriyordum neyse ilacı aldım ama taksit yaptırdımmm :1: ve nihayetinde ben ve eşim sigarayı bıraktık ve bir daha asla geri dönmemek üzere bıraktık. Sizlerde sadece isteyin ama gerçekten canı gönülden isteyin kafanızdan şunuda çıkarın bırakmanızı engelleyecek yegane düşünce odur ' ben sigara içmeden şu işi yapamam' emin olun her şey sigara içmeden daha güzel oluyor eviniz kokmuyor kendiniz öyle paranız cebinizde kalıyor sağlığınız ona keza yediğiniz yemeğin tadı bile değişiyor bırakmak istemek bile bir adımdır bu fırsatı kaçırmayın bayanlarr seviyorum sizlerii...

konuyu açmışlar, birbirlerine destek olmak için söz vermişler ama galiba sözlerinde duramamışlar..bırakamamışlar sigarayı...devam etmimişler yazmaya..keşke gelebilseler ve tekrar deneseler bırakmayı..

bir anda pat diye bıraktım bırakmak istediğimden değil ev ahalisi bıraktı bende bırakayım bari dedim de bıraktım ama çok kötyüm öle böyle değil. durup durup aglıyorum günlerdir sebepsiz. hayattan aldıgım zevk gitti. en sevdiğimden ayırmışlar gibi. zevk almıyorum tat almıyorum yaptıgım hiçbirşeyden.

ya sigara içmeyenlerinde orda burda ahkam kesmelerinden nefret ediyorum. bırak ıyy kötü tüü kaka. ay sokakta içme ay zararlı vıdı vıdı gidin arkadaşım ben için diyormuyum içmeyen adama. uyuz oluyorum böyle tiplerede içmeyene de sigara uzatıyom al yak bir tane diye. :) hoşlarına gitmiyor tabi ee bizimde sizin dırdırlarınız hoşumuza gitmyor.. off içmek istiyorum aklımdan sn çıkmıyor.

ya sigara içmeyenlerinde orda burda ahkam kesmelerinden nefret ediyorum. bırak ıyy kötü tüü kaka. ay sokakta içme ay zararlı vıdı vıdı gidin arkadaşım ben için diyormuyum içmeyen adama. uyuz oluyorum böyle tiplerede içmeyene de sigara uzatıyom al yak bir tane diye. :) hoşlarına gitmiyor tabi ee bizimde sizin dırdırlarınız hoşumuza gitmyor.. off içmek istiyorum aklımdan sn çıkmıyor.

aslında belki kokusundan rahatsız olduklarında içme falan derlerdir :26:

mesela benim sigara alerjim var tıkanıyorum resmen kokusundan o yüzden yanımda içilmesine izin vermiyorum babama dahi olsa

bu arada ben de eskiden sigara kullanırdım 4 yıl önce bıraktım bir den pat diye içmeyeceğim dedim ki zaten alerjim olmasına rağmen içiyordum
bir de kendime şaşırıyorum şimdi şuan mesela sigaradan öyle nefret ediyorum öyle nefret ediyorum ki anlatamıyorum duygularımı

ALLAHIM bir daha başlatmasın AMİN

Son düzenleme:
valla o zaman konuşmasınlar.
aslında belki kokusundan rahatsız olduklarında içme falan derlerdir :26:

mesela benim sigara alerjim var tıkanıyorum resmen kokusundan o yüzden yanımda içilmesine izin vermiyorum babama dahi olsa

bu arada ben de eskiden sigara kullanırdım 4 yıl önce bıraktım bir den pat diye içmeyeceğim dedim ki zaten alerjim olmasına rağmen içiyordum
bir de kendime şaşırıyorum şimdi şuan mesela sigaradan öyle nefret ediyorum öyle nefret ediyorum ki anlatamıyorum duygularımı

ALLAHIM bir daha başlatmasın AMİN

İyi de bu alkol gibi birsey değilki karısmayalım
İciyorsunuz ve kokusu dumanıyla rahatsızlık verdiğiniz yetmiyormus gibi bizleri de zehirliyorsunuz
Saglıgımızı etkileyen bir seyede laf soyleme hakkımız oldugunu dusunuyorum

Tabiki kimse kimseye karısamaz icebilirsiniz ama baskalarını rahatsız etmeyecek sekilde
Sizin özgürlüğünüz baskalarının özgürlüğünü kısıtlamaya basladıgınız yerde biter

kimsenin özgürlüğü bitmez arkadaşım. sağlığınızı zehirleyecek ortamlarda olmazsınız olur biter :) kimsenin kimseye karışmaya,yargılamaya hakkı yoktur.
İyi de bu alkol gibi birsey değilki karısmayalım
İciyorsunuz ve kokusu dumanıyla rahatsızlık verdiğiniz yetmiyormus gibi bizleri de zehirliyorsunuz
Saglıgımızı etkileyen bir seyede laf soyleme hakkımız oldugunu dusunuyorum

Tabiki kimse kimseye karısamaz icebilirsiniz ama baskalarını rahatsız etmeyecek sekilde
Sizin özgürlüğünüz baskalarının özgürlüğünü kısıtlamaya basladıgınız yerde biter

bir anda pat diye bıraktım bırakmak istediğimden değil ev ahalisi bıraktı bende bırakayım bari dedim de bıraktım ama çok kötyüm öle böyle değil. durup durup aglıyorum günlerdir sebepsiz. hayattan aldıgım zevk gitti. en sevdiğimden ayırmışlar gibi. zevk almıyorum tat almıyorum yaptıgım hiçbirşeyden.

Ben de sigarayı bırakalı 4 ayı geçti. Yaşadığın şey şimdilik yoksunluk krizleri. Bunlar da geçecek.

Yaklaşık 10 gün kadar bu krizleri yaşayacaksın, yemek yeme atakları da geçirmen muhtemel ama sonraaaaa, her şey normale dönmeye

başlayacak arkadaşım. Ama savaşın devam edecek, etmeli. Misal ben dün, bir oda içinde sigara içen (nişan merasimi sebebiyle)

yaklaşık 15 kadının arasında kaldım. İÇMEDİMMM!!!. Bu sabah ise yine sigarayı bıraktığım ilk 10 günlük süreçteki yoksunluk sıkıntılarını çekiyorum.

Ama yarın her şey normale dönecek artık biliyorum. Naneli şeker yemeni ve sakız çiğnemeni öneririm. Bilhassa falım sakızı ikiye bölüp

çiğne ki çenen ağrımasın. Sürekli çiğne!!!

güzel kokular,kremler sürün, vanilyalı tarçınlı mumlar yak evde. Koku duygun keskinleşip, nefesin tazelendiğinde sigara kokusundan

tiksinmeye başlayacaksın.

Bir de mümkünse sigara içen hiç kimseyle en az 1 ay görüşme. Onlara da bunu baştan söyle. Sosyal içicilik en kötüsü.

Asla pes etme arkadaşım. Ben de direniyorum. Bir daha asla sigara içmem. Ama bu savaş hayat boyu sürecek bunu da biliyorum.

kimsenin özgürlüğü bitmez arkadaşım. sağlığınızı zehirleyecek ortamlarda olmazsınız olur biter :) kimsenin kimseye karışmaya,yargılamaya hakkı yoktur.

Evet
Cok sukurki artık kapalı ortamlarda icemiyorsunuzda kurtulduk
Umarım otobus duraklarındada yasaklanır ondanda kurtuluruz baskaları yuzunden zehirlenmekten

siz öyle sanın biz kapalı ortamlarda da içiyoruz :) parayı veren düdüğü çalar
siz kafamızı zehirliyorsunuz biz de sizi zehirlemişiz çok mu ? :)
Evet
Cok sukurki artık kapalı ortamlarda icemiyorsunuzda kurtulduk
Umarım otobus duraklarındada yasaklanır ondanda kurtuluruz baskaları yuzunden zehirlenmekten

eşim içiyor :) yanımda içilmesi benim için sıkıntı değil. ben bırakmak istediğimden değil öylesine bırakcam dedim m,llete de duyurdum tükürdüğümü yalamamak için. :) ondan vazgeçtiğim zaman daha kolay olacaktır.
Ben de sigarayı bırakalı 4 ayı geçti. Yaşadığın şey şimdilik yoksunluk krizleri. Bunlar da geçecek.

Yaklaşık 10 gün kadar bu krizleri yaşayacaksın, yemek yeme atakları da geçirmen muhtemel ama sonraaaaa, her şey normale dönmeye

başlayacak arkadaşım. Ama savaşın devam edecek, etmeli. Misal ben dün, bir oda içinde sigara içen (nişan merasimi sebebiyle)

yaklaşık 15 kadının arasında kaldım. İÇMEDİMMM!!!. Bu sabah ise yine sigarayı bıraktığım ilk 10 günlük süreçteki yoksunluk sıkıntılarını çekiyorum.

Ama yarın her şey normale dönecek artık biliyorum. Naneli şeker yemeni ve sakız çiğnemeni öneririm. Bilhassa falım sakızı ikiye bölüp

çiğne ki çenen ağrımasın. Sürekli çiğne!!!

güzel kokular,kremler sürün, vanilyalı tarçınlı mumlar yak evde. Koku duygun keskinleşip, nefesin tazelendiğinde sigara kokusundan

tiksinmeye başlayacaksın.

Bir de mümkünse sigara içen hiç kimseyle en az 1 ay görüşme. Onlara da bunu baştan söyle. Sosyal içicilik en kötüsü.

Asla pes etme arkadaşım. Ben de direniyorum. Bir daha asla sigara içmem. Ama bu savaş hayat boyu sürecek bunu da biliyorum.

Ben uzun süre içmiş biri olarak, yasaklanmasından yanayım. çünkü bu herkesin iyiliği için olması gereken bir şey..herkesin kendi sağlığını koruması en doğal hakkı.. Ayrıca içenler bağımlı olan hastalıklı bireyler, ben dahil. O yüzden içen herkesin tedavi olması şart. Her zaman desteklerim. Dumansız hava sahası... Bol oksijenli zengin hava almak herkesin öncelikle de çocukların hakkı. Ayrıca sanayi yüzünden ve egzoz gazlarından dolayı kadınların çoğu meme ve akciğer kanseri olmakta... Koah, astım, nefes darlığı gibi hastalık riski anlamlı düzeyde artmakta...

Son düzenleme:
Back