yaklaşık 16-17 yaşımda başlamıştım sigaraya özentilik uğruna. benden büyük bi arkadaşım vardı, onunla saklı gizli sigara içmek çok hoşuma giderdi ergenliğin de verdiği o havayla kendimi sigara içerken çok büyümüş gibi hissederdim. o yıllarda hiç unjtmam içtiğimiz sigara 2.5 liraydı. tabi o zamanlar paket falan almazdım. bi keresinde dayım anneme bir koli sigara göndermişti hediye olarak. yazık annemin içtiğinden de babamın haberi yoktu o zamanlar o da alamazdı paket babamdan çaldııklarıyla idare ederdi. o kolideki sigara paketlerinin sayısını bile aklımızda tutamayacağımız kadar çok vardı. annem babamdan saklıca sandığa saklamıştı ordan babam yokken falan çıkartıp içerdi komşularla. ben de ilk o zaman slim sigaralardan görmüştüm, paketine görünüşüne aldanıp 1 paket çaldım o koliden. akşamları herkes yatınca gizlice camda içerdim. bu arada babam da içiyor sigara. o yüzden evde kimse anlamazdı. beni bigün karşı apartmanda bi komşu görmüş camda içerken, tabi hemen anneme söylemiş. annem geldi sigara mı içiyosun sen dedi bazen içiyorum dedim nerden aldın dedi seninkilerden dedim, odamda saklı olan paketi gösterdim. annem hiç kızmadı sadece ' dikkatli ol, komşu görmüş babana söylemesin' dedi. tamam dedim. o günden sonra annem kendisi içerken bana da vermeye başladı. bütün olarak içmiyordum annemin içtiğinden bi kere iki kere çekiyodum. kendimi çok iyi hissediyordum tabi bağımlı da değildim o zamanlar hoşuma giderdi. liseye gelince arkadaş çevremde içmeyen yoktu, ben yine paket alamazdım babamdan çalardım veya arkadaşlarla ortak para koyup paket alıp paylaşırdık. aradan yıllar geçti şimdi üniversitedeyim artık paket alıyorum. babam anneme bırakması için baskı yapıyor üstelik kendisi de içiyor ama benim içtiğimden haberi yok tabi bacaklarımı kırar yoksa. babam kendisi sigara yakınca annem 2-3 kere çekiyor başka içirmiyor babam ve onun da kavgasını yapıyor annemle bırak artık diye ne kavgalar çıktı evde. annemle ikimiz babamdan saklı içiyoruz yalnız kaldıkça, ben de odamda pencerede içmeye devam. artık aylık yaklaşık 250 lira para geçiyor elime. bunun 112 lirasını dershaneye ödüyorum kalanıyla da nerden baksan 100 liralık sigara alıyorum her ay. bu durum annemin de işine geliyor, çünkü onun parası yok sigara alcak.
artık bu durum kanıma dokunmaya başladı, her sigaraya para verişimde kendimi keriz gibi hissediyorum. şöyle bi düşündüm ramazanda nerdeyse 18 saat oruçlu olcam ve sigara içemiycem, e o saatten sonra da içsem kaç tane içcem, o saate kadar sigarasız durup yatana kadar da durabilirim herhalde.. temelli bırakma kararı aldım artık. babam da bırakcak, annem de mecburen bırakcak. gerçi annem de bırakmak istiyor ama ramazanda iftardan sonra 1 tane içeriz beraber demeye başladı şimdiden. ama niyetim bırakmak tamamen. sağlık falan o kadar gelmiyor da aklıma, parası çok dokunuyor. tamam çok keyif de veriyor sigara ama başka çare yok. işimi gücümü elime alana kadar içmiycem inşallah. ramazanda son olsun diyorum. benim gibi düşünen varsa buyrun birbirimize destek olalım beraber bırakalım ne dersiniz ?
artık bu durum kanıma dokunmaya başladı, her sigaraya para verişimde kendimi keriz gibi hissediyorum. şöyle bi düşündüm ramazanda nerdeyse 18 saat oruçlu olcam ve sigara içemiycem, e o saatten sonra da içsem kaç tane içcem, o saate kadar sigarasız durup yatana kadar da durabilirim herhalde.. temelli bırakma kararı aldım artık. babam da bırakcak, annem de mecburen bırakcak. gerçi annem de bırakmak istiyor ama ramazanda iftardan sonra 1 tane içeriz beraber demeye başladı şimdiden. ama niyetim bırakmak tamamen. sağlık falan o kadar gelmiyor da aklıma, parası çok dokunuyor. tamam çok keyif de veriyor sigara ama başka çare yok. işimi gücümü elime alana kadar içmiycem inşallah. ramazanda son olsun diyorum. benim gibi düşünen varsa buyrun birbirimize destek olalım beraber bırakalım ne dersiniz ?